46 torjunnan Järvinen pysäytti HIFK:n - Salmelan ulosajo puhututti

Markus Nenonen iski Sportin toisen maalin.
Torstai-iltana Vaasassa Sport sai vieraita Helsingistä, kun HIFK tuli kylään. Ottelusta muodostui odotetusti vauhdikas ja fyysinen mittelö, jossa nähtiin myös ulosajo. Mika Järvisen huippuottelun ansiosta Sport otti kolme pistettä luvuin 4-1.

Ottelun puhutuin tilanne oli, kun HIFK:n Saku Salmela huitaisi Sportin Ville Viitaluomaa polvitaipeeseen, minkä seurauksen HIFK-puolustaja lensi suihkuun.

− Kyllä se aika kova oli. Toisaalta pitää nostaa vastustajan kapteenille hattua, että vaikka loukkaantui noin pahasti, niin pystyi silti taistelemaan kolmannen erän joukkueen eteen, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi hieman sarkastisesti.

− Viitaluoma-tapauksesta, niin se osui hermoon. Silloin jalka vain lähtee alta, mutta se tulee aika nopeasti takaisin, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen tyytyi vastaamaan.

Ottelun alku Sportin

Sport tuli ottelun alkuun erittäin väkevällä liikkeellä. Vaasalaisjoukkueen karvauspelaaminen oli aktiivista, mikä tuotti vaikeuksia HIFK:n avauspelaamiselle. Näistä Sport sai luotua heti ottelun alkuun muutamia laadukkaita maalipaikkoja, mutta vieraiden maalilla torjunut Atte Engren torjui nämä yritykset.

Aktiivinen liike ja paineistus tuottivat lopulta aika nopeasti tulosta, kun Joel Kiviranta maalin edestä kotijoukkueen 1−0-johtoon. Maalin jälkeen Sport jatkoi vahvaa otettaan ja sai luotua pitkiä hyökkäyksiä HIFK:n alueelle.

HIFK:lla oli vaikeuksia puolustaa oman puolustusalueen keskustaa, minkä takia Sport pääsi ajoittain helpon näköisesti maalin eteen kiekon kanssa.

Erän edetessä HIFK:kin pääsi paremmin otteluun mukaan. Joonas Rask pääsi kahdesti lyhyen ajan sisään testaamaan Mika Järvisen torjuntavirettä, mutta maalia Rask ei näistä hyvistä maalipaikoistaan saanut tehtyä.

Helsinkiläisseura sai luotua pitkiä hyökkäyksiä Sportin puolustusalueella, mikä toi happea myös puolustussuuntaan. Sport osoitti kuitenkin vaarallisuutensa muutamalla tervävällä vastahyökkäyksellä, HIFK:n kenttätasapainon oltua välillä huono.

Järvisen torjunnat Sportin heikon hetken aikana kantoi vaasalaisjoukkueen mukaan peliin. Sport meni kahden maalin johtoon erän loppuvaiheilla, kun Markus Nenonen antoi laukauksensa laulaa. Erätauolle mentiinkin kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa.

Toisen erän hyvä hetki ei auttanut

Toinen erä alkoi vierasjoukkueen hallinnassa. HIFK pääsi ylivoimalle, jonka aikana Erik Thorell pääsi maalinedustalta survaisemaan kiekon ohi Järvisen.

Maalin jälkeen HIFK otti ottelun kunnolla haltuunsa. Helsinkiläisseura vyörytti hyökkäyksiä solkenaan kohti Sportin puolustusaluetta.

HIFK puolusti keskialueen ja oman puolustusalueen keskustaa paremmin ja tiivimmin toisessa erässä kuin ensimmäisessä erässä. Sportin hyökkäykset tyssäsivät keskialueelle tai viimeistään päätykiekkoon.

Paremman puolustuspelaamisen ansiosta vierasjoukkueen hyökkäyspelaaminen oli tasapainoisempaa, jolloin kiekonriiston jälkeen kenttätasapainokin oli parempi. Näin ollen Sport ei päässyt ensimmäisen erän kaltaisiin vastahyökkäyksiin.

Kolmannen erän alussa Sportin kultakypärä Michael Parks vei kotijoukkueen vanhanaikaisella kahden maalin johtoon. Nelisen minuuttia myöhemmin Nenonen vei Sportin jo kolmen maalin johtoon illan toisella maalillaan.

HIFK:n kiristä ei lopulta ollut tietoakaan, kun Sportin kolmannen erän maalien jälkeen helsinkiläisseuran paletti hajosi. HIFK:lta tuli paljon harhasyöttöjä, joukkueen puolustajat menettivät kiekkoja ja omalla puolustusalueella tuli merkkausvirheitä. Näin ollen Sport otti voiton lukemin 4−1.

− Hieno voitto meiltä ja Järvinen oli tänään erinomainen, Valtonen päätti.