Kultakypärän pelirangaistus ei pysäyttänyt Jukureita - Rajaniemi ja Roine mikkeliläisten sankarit

LIIGA / Raportti
Roineen loppusyksy alkaa muuttua vahvaksi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaikka Jukurit menettikin kultakypärä Zach Budishin pukukopin puolelle jo ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella, se ei lannistanut Dufvan suojatteja, vaan Sport joutui nöyrtymään jälleen Jukureille.

Sport-puolustaja Oskari Manninen joutui Jukureiden kultakypärä Zach Budishin polvitaklauksen uhriksi. Manninen talutettiin pukukoppiin, ja tuomari ohjasi yhdysvaltalaiskiekkoilijan vieraiden suihkuun. Sport onnistui hyödyntämään pitkän ylivoimansa kerran, kun Markus Nenosen sorvaama osuma hyväksyttiin tuomareiden haastosta huolimatta.

Avauserän viimeisellä minuutilla Ville Leskinen onnistui maalinteossa, ja nosti Mikkelin vieraiden henkistä kanttia suuresti. Miika Roine jatkoi vahvoja otteitaan peittoamalla Mika Järvisen toisessa erässä.

− Tulos on erinomainen meidän kannalta. Tiukka vääntö, jonka tulos pelitapahtumien perusteella olisi voinut olla toinenkin. Erien sisällä oli kummallakin selviä hallintajaksoja. Toisessa erässä tuli tärkeä hetki, jonka saimme päätetttyä maaliin. Tuli sellainen varmuus, että voi olla meidän päivä. Ei ollut ylimääräistä hyökkääjää tänään, ja Budishin rangaistuksen kannalta jouduimme hankalaan tilanteeseen. Luovuimme kaikista kikkailuista, ja menimme kolmella ehjällä kentällisellä. Tyytyväinen tulokseen, Risto Dufva tiivisti taiston.

Sportin painostus ei kantanut taaskaan hedelmää, ja Roine nautti kahden maalin illasta heittäen viimeisen naulan tyhjiin. Jukurit-maalivahti Sami Rajaniemi oli hyvin työllistetty, ja torjuikin ottelussa 34 kertaa virkaveli Järvisen kopattua kiekon 22 kertaa.

− Ei ole voittoja tullut meille liikaa viime aikoina. Olemme pelanneet hyvin, mutta nämä maalin pelit eivät ole meille kääntyneet. Nyt saimme käännettyä, ja pidettyä sen loppuun asti, että hyvä taistelu meiltä. Mukavasti tuli töitä tänään, ja välillä ei tule ollenkaan. Kyllä siinä pari pahaa paikkaa tuli, mutta jätkät puolustivat edessä hyvin, kehui Rajaniemi.

Jokipojista takaisin saapunut Jesse Paukku esiintyi varsin pirteästi, ottaen huomioon hyökkääjän vaikeahkon alkukauden. Kanadalaisvahvistus Andrew Kozek puolestaan haki vielä pelituntumaa, eikä paria tilannetta lukuunottamatta hyökkääjää näkynyt kaukalossa.

− Vastustajan maalivahti oli erinomainen. Teimme tarpeeksi maalipaikkoja, mutta jos et itse onnistu paikoistasi, niin saattaa käydä niin että vastustaja tekee. Mannisen tilanteesta ei tietoa, eikä Markus Kankaanperän paluusta arviota, mennään päivä kerrallaan. Kozek esiintyi olosuhteisiin nähden erinomaisesti, vähän hakemista sentterin roolissa, ja siirtyi lopuksi laitaan. Paukulla rikkonainen kesä ja syksy, ei mitään moitittavaa hänen otteistaan, suitsutti, avarti, ja analysoi Sport-luotsi Tomek Valtonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo