Hallitseva mestari TPS uusi Pitsiturnauksen mestaruutensa

Jasper Lindsten oli johtamassa ottelun maalikarkeloita.

TPS sai finaalin alkuhetkillä kaksi eri ylivoimamahdollisuutta, mutta Sportin loistava alivoima Mika Järvinen tukenaan tylsytti kaiken terän pois Palloseuran ylivoimapelistä. Sportin alivoimasta huokui vakaus, jonka taso oli todella vakuuttava, varsinkin kun jääharjoituksia on tässä vaiheessa kautta alla niin vähän.

Sport pääsi useaan otteeseen vaarallisesti turkulaisten puolustusalueelle, mutta kotkapaitojen hyökkäyspeli keskittyi kulmavääntöihin. Sportin vastahyökkäyksissä oli pontta, mutta TPS-vahti Rasmus Tirronen säästyi tästä huolimatta vaarallisimmilta tilanteilta.

Ensimmäisen erän edetessä Sport-puolustus alkoi olla ongelmissa TPS:n aktiivisen karvauspelin alla eikä syöttösuuntia tahtonut enää löytyä.

TPS:n Jasper Lindsten iski turkulaiset 0-1 johtoon ottelun 12 minuutilla. Minuutti myöhemmin ruotsalaishyökkääjä Erik Nyström lisäsi TPS:n johdon kahteen maaliin. Jälkimmäisessä maalissa suuressa roolissa oli Sportin puolustuksen merkkausvirhe, sillä Nyström sai lyödä Elias Karvosen laukauksen irtokiekon kaikessa rauhassa Järvisen taakse.

Erän lopulla Sport alkoi saada parempaa otetta pelistä, mutta vaarallisimmille maalintekopaikoille vaasalaiset eivät silti päässeet.

Maaleja mulle, sulle, mulle, mulle, sulle...

Jos ensimmäisessä erässä kehuja jaettiin puolustuspeleille, niin toisessa erässä tilanne kääntyi päälaelleen. Sport ja TPS heiluttivat maaliverkkoja toisessa erässä peräti seitsemän kertaa.

Ensin Topi Taavitsaisen väkevä nousu maalille toisen erän alussa vei TPS:n jo 0-3 johtoon.

Kolme minuuttia myöhemmin TPS tarjosi Sportille mahdollisuuden maalitilin avaamiseen Petrus Palmun ja Miro Keskitalon rangaistuksien myötä. Tätä tilaisuutta kotkapaidat eivät jättäneet hyödyntämättä Oskari Mannisen kaventaessa lukemat yhteen kolmeen kahden miehen ylivoimalla.

Ja lisää oli tulossa. Kolme sekuntia ennen Keskitalon kahden minuutin rangaistuksen päättymistä Michael Sparks toi vaasalaiset jo maalin päähän.

Sportin ilo kesti kuitenkin vain noin reilun minuutin verran, kunnes Palmu tarjoili kiekon poikittain Nyströmille, joka laukoi kiekon ohi Järvisen.

Lindsten, Oskari Siiki ja Markus Nenonen osuivat kukin maalipuiden väliin kertaalleen. Viisi Sportin ja kymmenen TPS:n pelaaja pääsi tehopisteiden makuun finaaliottelussa.

Näin loppulukemiksi muotoituivat 3-6 ja Pitsiturnauksen hallitseva mestari TPS uusi mestaruutensa.