Hakametsän kiekkoilta kunnolla käyntiin vasta päätöserässä - JYPille kaksi pistettä

LIIGA / Raportti
Ottelusta ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja JYP pelasivat tasaisen ja vauhdikkaan ottelun torstai-iltana Tampereella. Kamppailu eteni pitkään 0-1-vierasjohdossa, mutta päätöserässä maaliverkot alkoivat heilua molemmissa päissä kenttää.

Ottelun avauserä liidettiin käytännössä alusta loppuun päädystä toiseen. Tappara haki ratkaisuja hanakammin, mutta laukaukset suuntautuivat kuitenkin pääosin ohi. Lisäksi JYP-pelaajat peittivät vetoja loistavasti. Vauhdin myötä peli oli myös fyysistä, ja myös ottelun tuomarilinja salli kovemman pelaamisen.

JYPin ykkösketju iski avausmaalin. Jani Tuppurainen ja Anssi Löfman tekivät nopean hyökkäyksen jälkeen kulmassa hyvän esityön ja petasivat maalin eteen Arttu Likolalle, joka pääsi ohjaamaan kiekon verkkoon.

Vieraiden seuraava hyvä tilaisuus oli vuorossa paria minuuttia myöhemmin, kun Antti Suomelan johtama kolmikko värkkäsi yhdessä vaihdossa useamman loistavan paikan lepsusti puolustaneiden kirvesrintojen maalille. Jyväskyläläisten kannalta viivan oikealle puolelle kiekko ei kuitenkaan tietään löytänyt.

Vauhdikkaan erän paras Tappara-paikka tarjoutui kuin varkain puolittain läpi spurtanneelle Teemu Nurmelle. Juho Olkinuora kuitenkin kesti lähentelyt.

− Ensimmäinen erä oli pirun hyvä vieraspelaamista, ajattelimmekin tällä tavalla. Kärsivällistä puolustamista ja saimme Tapparan rytmiä rikki ja vähän kotitunnettakin siitä pois, kommentoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

− Siedimme hyvin, olimme takaa-ajajana koko pelin. Silti saimme lisää virtaa ja kärsivällisyyttä ja pystyimme tulemaan tasoihin. Hyvätasoinen ottelu, kertasi Tappara-luotsi Jussi Tapola.

− Kyllähän viimeaikaisten tilastojen valossa JYP on ihan liigan kovin joukkue. He pystyvät pelaamaan hyvin ja keräämään pisteitä, kyllä he tässä vaiheessa varmasti ennakkosuosikkeja ovat, Tapola jakoi arvostusta vastustajalle.

Toisen erän Tappara aloitti räväkästi, ja Jan-Mikael Järvinen kävikin lähellä maalintekoa nopean kiekonsiirtelyn seurauksena. Olkinuoran refleksit olivat kuitenkin valttia. Hyvä alku kantoi pitkälle kotijoukkueen hallittua erää selkeästi.

Erityisesti Henrik Haapalan tähdittämä kolmosketju pystyi luomaan vaarallista pyöritystä JYP-päätyyn vaihdosta toiseen. Lisäksi ketjun keskushyökkääjä Otto Rauhala keräsi raikuvat suosionosoitukset kahden peräkkäisen blokkauksen jälkeen.

Tapparan hallinnasta huolimatta JYP-puolustus oli todella tiivis, eivätkä kirvesrinnat pystyneet myllyttämään maalilla mielin määrin useilla eri hyökkäysvariaatioillakaan.

− Toiseen erään meidän olisi pitänyt pari-kolme kertaa vaihtamaan kiekolla enemmän, tällöin olisimme voineet hyökätä tuoreella enemmän. Nyt jouduimme puolustamaan enemmän omissa. Tappara oli vahva toisessa erässä, Virtanen pohti.

Erän loppusekunneilla illan ensimmäisellä jyväskyläläisylivoimalla Sami Niku kilautti kiekon maalirautoihin, mutta erätauon jälkeen JYP onnistui. Löfman toimitti kiekkoa maalille ja Janne Tavi iski karat sisään.

Maalihanat aukesivat päätöserässä

Päätöserässä myös kotijoukkue löysi vihdoin lääkkeet JYPin puolustukseen. Tamperelaiset väänsivät kaksi todellista tahtomaalia ja pelin tasoihin. Ensin Nurmi runnoi kavennuksen maalin edustalta.

Ylivoima ei vielä tulosta tuottanut, mutta hetkeä myöhemmin tasoitusmaali oli tosiasia. Haapala tarjoili nopeaa vastahyökkäystä hyvin tukemaan nousseelle Aleksi Elorinteelle, joka sorkki pelivälineen sisään estelyistä huolimatta.

Tasatilanteesta Tappara ei kuitenkaan saanut pitkään nauttia. JYP pääsi heti osuman jälkeen ylivoimalle, joka oli myös tällä kertaa tuloksekasta. Maalin laukoi puolityhjään rysään takatolpalta Joonas Nättinen.

Hakametsän ilta ei ollut kuitenkaan vielä valmis. Tapparalle tarjoutui illan toinen ylivoima täyden peliajan lähestyessä, ja tällä kertaa tuloskin oli kirvesrintojen kannalta otollinen. Valtteri Kemiläinen pyssytti kiekon kovalla lämärillä siniviivalta sisään.

− Kolmanteen erään teimme hienon ylivoimamaalin siihen alkuun. Hieno maali ja hyvää tekemistä sen jälkeen. Tappara tuli tasoihin, vielä menimme johtoon. Sen jälkeen hyvin viheltäneet tuomarit ottivat kyllä roolia. Tuossa vaiheessa peliä pelin ulkopuolisesta tapahtumasta vedettiin rangaistus, ja tiedetään, mihin se johti, Virtanen manasi.

Jatkoajalla isännille tarjoutui tilaisuus ratkoa peli ylivoimalla. Poikittaissyötöt viuhuivat kentän poikki, mutta maaliin saakka kiekkoa ei saatu. Voittomaalikilpailussa ratkaisijaksi nousi ainoana onnistunut Tavi.

− Pienten marginaalien huippukamppailu. Toki tuossa 4-3-ylivoimalla oli meillä se paikka iskeä, ja rankkarit nyt kääntyvät välillä suuntaan ja välillä toiseen, tällä kertaa meni JYPille, päätti Tapola.

Ottelun päätyttyä Tapparan Veli-Matti Savinaiselle tuomittiin erikoinen pelirangaistus. Hyökkääjä antoi mailansa pleksin yli katsomoon, mikä tulkittiin sääntöjen mukaan mailan heittämiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo