Tappara jälleen jatkoajalla parempi − Mikkola nousi ratkaisijaksi

LIIGA / Raportti
Tappara ratkaisi voiton jatkoajalla.
Kuva © Arno Hämäläinen
Tappara ja JYP jatkoivat tasaisia kamppailuitaan. Kauden kaikki neljä keskinäistä kamppailua ovat päättyneet maalin erolla. Tappara on voittanut molemmat jatkoajalle asti venyneet pelit.

Niko Mikkola nousi jatkoaikamaalillaan Tapparan sankariksi. Voittomaalin syöttänyt Jukka Peltola ehti heti jatkoajan ensimmäisessä vaihdossa estää aktiivisella puolustamisellaan JYPin vaarallisen maalipaikan.

Tapparalla oli erinomainen tilaisuus ratkaista peli jo kolmannessa erässä, kun kotijoukkue pääsi pelaamaan puoli minuuttia kahden miehen ylivoimaa ja kolme ja puoli minuuttia yhtäjaksoista ylivoimaa.

Ylivoima ei kuitenkaan kotijoukkueelta tahtonut sujua, vaikka Mikko Lehtonen tekikin Tapparan avausmaalin ylivoimalla. Erityisesti Kristian Kuuselan johtama ykkösylivoimaviisikko oli suurissa vaikeuksissa.

Tappara oli läpi ottelun vaikeuksissa myös avauspelaamisensa kanssa, ja JYP pääsikin tekemään avausmaalinsa kotijoukkueen epäonnistuttua purkukiekossa. Ylivoimamaalin ohjasi maalin edestä Liigan maalipörssin kakkosmies Juuso Puustinen.

Ojamäen putki katkesi, Hytösen jatkui

Toisessa erässä Niko Ojamäki hyödynsi JYP-hyökkääjä Micke Saaren kiekonmenetyksen omalla siniviivalla. Osuma rikkoi 22-vuotiaan hyökkääjän 15 pelin mittaisen maalittoman putken. JYP kuitenkin kuittasi vain muutaman minuutin pelin jälkeen.

Vierasjoukkueen tasoituksesta vastasi kapteeni Juha-Pekka Hytönen, joka puolestaan venytti pisteputkensa jo seitsemään otteluun.

Tappara tuli kolmanteen erään vahvasti ja pääsi heti ensimmäisessä vaihdossa hyvään maalipaikkaan. Myös JYP pääsi vaaralliseen hyökkäykseen heti kolmannen erän alkuun. Molemmat joukkueet kuitenkin puolustivat maalinedustojaan huolella, ja maalivahdit Dominik Hrachovina sekä Juho Olkinuora torjuivat varmasti.

Kolmas erä oli pitkään kahden hyvin puolustavan joukkueen tasaista vääntöä. Dramatiikkaakin nähtiin, kun Jan-Mikael Järvinen joutui Antti Suomelan taklauksen uhriksi keskialueella. JYP-hyökkääjä selvisi tilanteesta ilman jäähyä. Hetkeä myöhemmin Janne Kolehmainen huitoi Järvistä JYPin ollessa jo alivoimalla.

Jatkoajalle venyneen ratkaisun myötä Tappara ja JYP ovat tasapisteissä kolmantena ja neljäntenä. Eroa toisena olevaan TPS:ään on kaksi pistettä, HIFK puolestaan vaanii viidentenä neljän pisteen päässä.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään perjantaina. Tappara kohtaa paikallisvastustaja Ilveksen tämän kotiottelussa. JYP puolestaan matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.

Juttua muokattu 23.30: Korjattu Antti Suomela dramatiikan aiheuttajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo