Tappara kukisti Sportin jatkoajalla - "Joukkue näytti luonteensa"

Kristian Kuusela keräsi illan ottelussa kolme syöttöpistettä.
Kuva © Jarno Hietanen
Sport oli kiinni ottelun voitossa vielä minutti ennen loppua, mutta voittomahdollisuudet kaatuivat jäähyihin.

Tappara aloitti ottelun aktiivisesti ja pääsi heti avauserässä ylivoimalle. Ensimmäinen yritys ei vielä tuottanut tulosta, mutta toisella kerralla kiekko löysi tiensä Mika Järvisen taakse, kun Teemu Nurmen painava laukaus vei isännät johtoon.

Kotijoukkueen riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä vierailija Sport kuittasi heti seuraavassa vaihdossa. Maalista vastasi hyökkääjä Olavi Vauhkonen, jota ei enää maalin jälkeen kentällä juuri nähty.

- Vauhkonen jätti pelin kesken. En ole lääkäri, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen kuittasi, kun häneltä kysyttiin Vauhkosen loukkaantumisesta.

Läpi avauserän pelin painopiste oli Sportin kenttäpäädyssä, mutta kotijoukkueen viimeistely ontui. Sport sen sijaan iski tehokkaasti satunnaisista hyökkäyksistään ja pian Tony Sund siirsi kotkapaidat johtoon uransa ensimmäisellä liigamaalilla.

Tappara tuli tasoihin kultakypärää illan ottelussa kantaneen puolustaja Aleksi Salosen maalilla, mutta vierailijat iskivät vielä erän loppuun. Dominik Hrachovina ei pystynyt sulkemaan kiekkoa ja lopulta Joel Kiviranta siirsi kiekon maaliin maalinedustahässäkän päätteeksi.

Ottelun toinen erä oli tasainen, mutta Tapparaa vaivasi jälleen alkukauden otteluista tuttu tehottomuus.

Sport sen sijaan onnistui kasvattamaan johtonsa jo kahteen maaliin, kun Markus Nenonen ohitti Hrachovinan neljännen kerran illan ottelussa.

Tappara heräsi kolmannessa erässä

Viimeistelynsä kanssa tuskaillut kotijoukkue sai kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla paljon kaivattuja onnistumisia.

Ensitahdit Tapparan kirille löi ensimmäisen liigamaalinsa Tapparan paidassa tehnyt Tomas Záborský, joka sai siirtää kiekon tyhjään maaliin Kristian Kuuselan hyvästä syötöstä.

Joukkue sai maalista lisää virtaa ja lopulta Mikko Lehtonen tasoitti ottelun, kun pelikellossa oli jäljellä enää vajaa minuutti.

Sekä Lehtosen että Zaborskyn maalit syntyivät ylivoimalla, kun Michael Parks ja Filip Riska kuluttivat päätöserässä jäähypenkkiä.

- Otettiin kaksi tyhmää jäähyä. Ensin Parks koukkasi keskialueella ja sitten Riska sulki kiekon. Olettaisin, ettei tuollaisia jäähyjä tulisi, Valtonen kertoi.

Sport laittoi ottelussa hallitsevan mestarijoukkueen ahtaalle, mutta haaveet kolmen pisteen illasta hukkuivat jäähyihin.

- Johdettiin jo 4-2, oltiin parempi joukkue 5 vs 5 -pelissä ja tehtiin kauhea työ. Sitten se sulaa noihin (jäähyihin). Tämä peli hävittiin jäähyihin, pettynyt Valtonen totesi.

Jatkoajalla ratkaisumaalista vastasi Tappara-kapteeni Jukka Peltola, joka pääsi nautiskelemaan puolustaja Lehtosen hyvästä esityöstä.

- Oli mielenkiintoinen ilta, tietynlainen kasvutarina joukkueelle. Haettiin luonnepeliä kolmanteen erään ja joukkue kyllä näytti luonteensa vahvasti.

- Tämä joukkue tarvitsee nimenomaan tällaista tällä hetkellä. Sopivasti haastetta ja sitä, että joutuu kaivamaan luonnetta esiin. Hyvä peli kaiken kaikkiaan, olen ylpeä joukkueesta, totesi Tapparan tyytyväinen päävalmentaja Jukka Rautakorpi voitokkaan ottelun jälkeen.