Turussa taklattiin ja tehoiltiin - HIFK:n vaikeudet jatkuvat

Illan ottelu oli fyysideltään ja intensiteetiltään playoff-ottelun kaltainen. Kevin Lankinen turvautui omintakeisiin torjuntatyyleihin TPS-paineen alla.
TPS ja HIFK tarjosivat lähes 8000-päiselle yleisölle esimakua keväästä tarjoamalla yleisölle pudotuspeliottelua muistuttaneen koitoksen. TPS johti ottelua jo 3-0, mutta HIFK tuli salamamaalien myötä otteluun mukaan.

Kotijoukkue aloitti ottelun tuttuun tapaan vahvasti. Kevin Lankisen vankat otteet pitivät lukemat kuitenkin maalittomina.

Mitä pidemmälle ensimmäistä erää edettiin, niin sitä paremmin HIFK tuli otteluun mukaan. Avauserän vaarallisimmat maalipaikat siunaantuivat juuri vierasjoukkueelle, mutta punanuttujen viimeistelystä puuttui viimeinen terä.

"Kun et itse tee, niin vastustaja tekee" on jokaiselle kiekkoa seuraavalle henkilölle tuttu. Vanha viisaus osoitti paikkansapitävyydensä ensimmäisen erän lopulla, kun Curtis Hamilton viimeisteli ensimmäisessä TPS:n paidassa pelaamassaan ottelussa kauden 15. maalinsa.

Toisen erän ensimmäiset 15 minuuttia olivat pääosin Palloseuran hallintaa. Suurin krediitti ottelun hallinnan siirtymisestä TPS:lle kuuluu turkulaisten erinomaiselle alivoimapelille. Toisen erän alussa tapettu alivoima sytytti turkulaisyleisön riemuhuutoihin ja suuri osa yleisön tuesta tarttui myös kotijoukkueen pelaajiin.

Turkulaisten tehohetken sai kunnian potkaista käyntiin Henrik Tallinder. Ruotsalaiskolossi laukoi TPS-ylivoiman loppuhetkillä millitarkan laukauksen, joka painui Lankisen taakse vastuttamattomasti.

– Tasainen ensimmäinen erä. Siinä oli muutama paikka puolin ja toisin. Se maali ensimmäisen erän lopussa oli katkera meille, sillä se meni kimmokkeena pelaajamme mailasta. Se jäi meille vähän kytemään päälle toisen erän alussa. TPS tuli toiseen erään hyvällä intensiteetillä ja sai ylivoimamaalin, totesi HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

Ja lisää oli luvassa. HIFK purki TPS-paineen siirtämällä kiekon keskialueelle. Elmeri Eronen käänsi pelivälineen välittömästi takaisin HIFK-alueelle, jossa Jonne Virtanen ja Otto Nieminen namuttelivat turkulaiset 3-0-johtoon.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen ei ollut tyytyväinen näkemäänsä, sillä TPS yllätti helsinkiläiset keskellä ketjunvaihtoa. Törmäsen palaute jäältä poistuneelle viisikolle oli suoraa ja säästelemätöntä.

HIFK tuli peliin mukaan salamamaalien myötä

HIFK pääsi otteluun mukaan toisen erän lopun kahden salamamaalin myötä. Mika Partanen aloitti HIFK:n takaa-ajon. Partanen laukoi siniviivalta kiekon suoran hyökkäyksen päätteeksi TPS-maalille, jossa laukaus ohitti TPS-maalivahti Oskari Setäsen helpohkon oloisesti.

Myös HIFK:n toisen maalin voidaan sanoa olleen torjuttavissa. Juhamatti Aaltonen taiteili itsensä pois Jani Forrströmin paineistuksesta ja lukemat olivat jo 3-2.

Eric Perrinin kolmannessa erässä iskemä maali kuitenkin toi turkulaisten johtoasemaan turvaa. Tomi Kallion upea syöttö puhkaisi HIFK:n puolustusalueen vapauttaen Perrinin läpiajoon, josta kanadalaissentteri ei erehtynyt.

– Saimme kirin aikaiseksi ja kavensimme tilanteen kolmeen kahteen, mutta tasoitustamme emme saaneet aikaan, vaikka into oli kova. Perrin tuli ja teki hienon voittomaalin emmekä päässet enää kiinni, sanoi Törmänen.

– Oli ilahduttavaa, että pystyimme pelaamaan noin vahvan kolmannen erän. Pystyimme vielä parantamaan hyvästä toisesta erästä, kertoi TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

– Hyvä jääkiekkopeli. Oli hienosti yleisöä, ja ennen kaikkea rikoimme 100 pisteen rajan.