TPS kaatui jälleen kotonaan - "Oli pieni raivotuokio pelin jälkeen"

LIIGA / Raportti
Ilveksen taistelu tuotti täyden pistepotin.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Tampereen Ilves kaatoi Turussa TPS:n lukemin 2−1. Tamperelaisten suorahyökkäyspeli ja tiivis viisikkopeli lamauttivat TPS:n pelaamisen. Turkulaisten vaisu ottelu johti jo joukkueen kolmanteen peräkkäiseen kotitappioon.

Ilves pelasi terävän avauserän ja loi tasakentällisin useita maalipaikkoja. TPS auttoi vierasjoukkuetta huolimattomilla syötöillään sekä unisella luistelullaan. Ilves rokotti kaksi kertaa kotijoukkueen huolimattomuudesta.

— Oli kahden päivän [ajan] niin kova valmistautuminen, kun tiesimme, mihin tulemme. Jos kaikki ei mene nappiin, niin Turusta ei saa yhtään mitään, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi avasi joukkueen vahvaa esitystä.

— Lähdimme hakemaan iskua ja ilmettä, joka oli pelissä viime lauantaina. Ei onnistuttu siinä, ja sen takia tuossa oli pieni raivotuokio pelin jälkeen. En jaksanut enää huutaa, mutta onneksi johtavat pelaajat ottivat roolia, TPS-käskijä Kalle Kaskinen harmitteli.

Ilveksen ensimmäisen maalin livautti Arttu Ruotsalainen, kun hän latasi kiekon alivoimalla pienestä kulmasta helposti ohi Rasmus Tirrosen. Tilanne syntyi TPS:n avainpuolustaja Henrik Tallinderin harhasyötöstä.

Toinen vierasjoukkueen maali syntyi Markus Nurmen harhasyötöstä. Ruotsalainen toimitti kiekon maalille ja Eemeli Suomi ohjasi upeasti kiekon yläkulmaan vain 24 sekuntia ennen erän loppua.

Avauserässä nähtiin peräti viisi rangaistusta, joista erikoisin oli Ilves-vahti Riku Heleniuksen estämisjäähy. Jäähy herätti ihmetystä Ilves-luotsi Kiven kohdalla, sillä TPS-hyökkääjä Patrik Virta otti kontaktin Heleniukseen. 

— Ensimmäiseen erään ja toisen erän alkuun tuli yhteensä neljä kakkosta, niin oli siinä selviytymistä, Kivi viittasi jäähyihin, mutta ei lähtenyt kommentoimaan Heleniuksen estämisjäähyä erikseen.

Isännät peliin mukaan

Toinen erä Turkuhallissa oli tasainen. TPS aktivoi luistelupeliään ja paransi kiekollista huolellisuuttaan. Ilves puolestaan jatkoi vahvaa puolustuspeliään ja pystyi luomaan maalintekopaikkoja nopeilla hyökkäyksillä kotijoukkueen päätyyn.

TPS kavensi tamperelaisten etumatkan yhteen maaliin erän alussa. TPS-ikoni Tomi Kallio latasi ylivoimalla kiekon ylänurkkaan b-pisteen kaarelta. Tässä vaiheessa näytti, että isännät ottaisivat pelinhallinnan. Ilves kuitenkin onnistui pitämään pelin tasaisena tiiviin viisikkopelinsä ansiosta.

Ilveksen tiiviys tylsytti TPS:n

Päätöserässä Ilves jatkoi vahvaa peliä, eikä TPS saanut pelin painopistettä hyökkäyspäähän. Tamperelaisten yksinkertainen suorahyökkäyspeli tuotti useita tilanteita Ilvekselle. Erityisesti Ilveksen kakkosvitja Suomi–Ruotsalainen–Ville Meskanen loi jatkuvasti vaarallisia maalipaikkoja.

Kotijoukkueen kiri jäi puuttumaan vaisun luistelun ja Ilveksen tiiviin viisikkopuolustuksen takia. Ainoat tasoituspaikat olivat Kallion ylärimakuti sekä ottelun loppuhetken vyörytys TPS:n pelatessa ilman maalivahtia.

— Hienoa, että kestimme loppuun asti. Äijät venyivät ja Helenius oli maalissa hyvä, Kivi kommentoi taistelun tauottua. 

— Tänään Ilves oli parempi tasakentällisin. Vähän paransimme pelin edetessä, mutta Ilves oli koko ajan maalin verran edellä, Kaskinen antoi tunnustusta vierasjoukkueelle.

Ilves pelaa seuraavan kerran perjantaina kotonaan Tampereen paikalliskamppailussa Tapparaa vastaan. TPS puolestaan kohtaa torstaina vieraissa Lahden Pelicansin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo