Soittokunta, Kallio ja Suomi 100 - Kokemus ja työmäärä TPS:n voiton avaimina

LIIGA / Raportti
Turkulaisten kokenut kaarti käänsi ottelun suunnan kolmessa minuutissa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS:n ja KooKoon kohtaamien oli juhlallisuuksia täynnä lähes 9000 silmäparin seuratessa Suomi 100 -teeman puitteissa pelattua kohtaamista. TPS:n toisen erän tehohetki varmisti pisteiden jäävän Turkuun.

Vierasjoukkue KooKoo oli ottelun reilun kymmenen  ensimmäisen minuutin ajan ottelun hallitsevampi osapuoli. KooKoo katkoi hyvin TPS:n syöttölinjoja ja onnistui näin ansiokkaasti hankaloittamaan TPS:n kiekollista peliä sekä hyökkäyksiinlähtöjä. Tilaisuuden auetessa vieraat olivat suoraviivaisia ja kotijoukkueen Oskari Setänen oli työllistetympi virkaveljeensä Juha Järvenpäähän verrattuna.

KooKoo sai palkintonsa ottelun kahdeksannella minuutilla. Miikka Pitkänen asteli turkulaisten puolustusalueen keskustaa kohti ja löysi kiekon mentävän aukon Setäsen patjojen välistä.

— Ensimmäinen erä oli aika tunnusteleva. Täytyy yhdessä pelaajien ja valmennuksen kanssa miettiä, että miten olisimme kotiotteluiden ensimmäisissä erissä valmiimpia, sanoi kotijoukkueen päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Muutama minuutti Pitkäsen maalista ottelun hallinta kääntyi kotijoukkueelle. TPS alkoi löytää väyliä ja keinoja KooKoon keskialueen läpi. Henrik Tallinderin iskemän tasoitusmaalin jälkeen turkulaiset ottivat ottelun vallan kahvasta kiinni kahta kovemmin.

TPS:n "hurlumhei-kiekko" tuotti tulosta

Ottelu sai käännekohtansa toisen erän alussa. TPS:n iski kolmen minuutin tehohetkensä aikana kolme maalia. Tomi Kallio toimi tuttuun tapaan kotijoukkueen rynnistyksen katalyyttina. Kallio kairasi kiekon KooKoon puolustusalueen keskustaan unohdetulle Eric Perrinille eikä kanadalainen jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä.

— Pakko nostaa hattua TPS:n kokeneemmalle kaartille. Heille kun antaa tilaa niin se myös hyödynnetään. Kokemus ja työmäärä näkyvät, kehui KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

Markus Nurmi lisäsi vierasjoukkueen tuskaa alle minuutti myöhemmin. Papukaijamerkin arvoisen esityön maaliin tekivät Patrik Virta ja Ilari Filppula.

TPS:n tehohetken päätti aloituksessa suurta roolia kantanut Kallio. KooKoolla oli maalien jälkeen vaikeuksia koota rivejään, erityisesti omalla puolustusalueellaan. TPS pääsi kerta toisensa jälkeen parhaimmille maalintekosektoreille aivan Järvenpään silmien eteen.

— Toisessa erässä meidän piti potkaista lisävaihde silmään ja päästä TPS:n selustaan, mutta aloimme menettää kiekkoja ja puolustimme pitkillä etäisyyksillä. Kolme maalia omiin ja olimme takaa-ajajan asemassa, Tuokkola harmitteli.

Kumpikin joukkue osui päätöserässä vielä kertaalleen. KooKoo ei kuitenkaan onnistunut luomaan kunnollista takaa-ajoa.

— Suorituksemme jäi tänään vähän piippuun. Pienet asiat sekä kamppailupelaaminen ja työmäärä eivät riittäneet tänään TPS:ää vastaan, Tuokkola tiivisti.

"Pelaaminen oli erittäin mukavaa"

Markus Nurmi tuplasi illan ottelussa kauden maalisaldonsa. Nuori TPS-laituri jakoi kunniaa ketjutovereilleen.

— Näitä maaleja oli mukava tehdä. Rinnallani oli tänään todella paljon kiekollista osaamista Filppulan ja Virran muodossa, eli pelaaminen oli erittäin mukavaa, Nurmi kiitteli.

Myös Kaskinen halusi jakaa erityiskehut Nurmen esitykselle.

— "Makke" on ollut terävä jo viime keväästä lähtien. Hieno juttu, että hän sai palkintoja työstään. Olen ylpeä tekemästämme työstä. Viime keväänä painimme A-junioreissa ja kiukuteltiin puolin ja toisin. Olemme molemmat kasvaneet ja teemme tulosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo