SaiPa marssi TPS:n yli Kaskisen varoituksista huolimatta

LIIGA / Raportti
SaiPan työnteko palkittiin laadukkailla maalipaikoilla.
Kuva © Timo Savela
Sekä TPS että SaiPa pelasi lauantaina toisen pelinsä vuorokauden sisään. Raumalla napattu vierasvoitto terästytti SaiPan laittamaan työkintaat käteen myös Turussa, kun taas kotijoukkue TPS tuntui jättäneen niin iloisen ja pirteän peli-ilmeensä kuin hermokontrollinsakin Tampereelle.

TPS sortui jäähyilyyn ottelun heti ottelun avausminuuteista lähtien. Otto Niemisen ja Tomi Kallion kaksiminuuttiset estivät TPS:n pelirytmiin pääsyn ja hallinta siirtyi vierasjoukkueelle. SaiPa käytti tilaisuutensa ansiokkaasti hyväkseen ja vyörytti rintamahyökkäyksen toisensa perään kohti TPS-maalia.

TPS pyrki kauden aiempien kotiotteluidensa tapaan tukkimaan keskialueensa neljällä, ajoittain jopa viidellä pelaajalla. SaiPan parempi liike ja nopeat pelinkäännöt kuitenkin rikkoivat TPS-viisikon ja turkulaisnippu oli todella pahasti levällään punaviivan ja oman puolustussiniviivansa välissä.

Lisää tuulta SaiPan purjeisiin tarjosi Peter Quennevillen iskemä ottelun avausmaali. Tilanne ja maali olivat seurausta täysin vaarattomasta tilanteesta. Kanadalaishyökkääjä laukoi kiekon siniviivan tuntumasta kohti Rasmus Tirrosen vartioiman maalin takakulmaa, jonne kiekko painui helpohkosti ilman maskia.

Lappeenrantalaisten seuraava maali oli kultakypärä Topi Nättisen taidonnäyte. 23-vuotias laitahyökkääjä luisteli kentän halki TPS:n puolustusalueelle, missä peruutteleva turkulaismiehistö loi täydellisen maskin jättäen Tirrosen ilman torjuntamahdollisuutta.

TPS hölmöili pelin lopullisesti vieraiden käsiin

Ottelu savutti lopullisen kulminaatiopisteensä ottelun puolivälissä. Elmeri Kaksosen ja Anssi Löfmanin osumien jälkeen kotijoukkueen keskittyminen alkoi suuntautua pelin ulkopuolisiin asioihin.

Erityisesti SaiPan neljäs ja viides maali olivat todella kuvaavia ottelun kuvan kannalta. Löfmanin maali vei vierasjoukkueen neljän maalin johtoon. Epäonnekkaasta pompusta sisuuntunut Ilkka Pikkarainen laukoi seuraavassa vaihdossa kiekon kohti vierasjoukkueen maalin takakulmaa. Kiekko leijaili reilusti ohi, mutta vapautti SaiPan kolme vastaan yksi -hyökkäykseen, ja vierasjoukkueen viides maali oli tosiasia.

Kaksi minuuttia myöhemmin Ilkka Heikkinen otti hölmön hyökkäyspään jäähyn väkivaltaisuudesta. Heikkinen kuitenkin protestoi tuomiota niin voimakkaasti, että tuomaristo katsoi parhaaksi lähettää turkulaispuolustajan suihkun puolelle.

TPS ei päässyt illan ottelussa herkuttelemaan huippupaikoilla, mutta onnistui silti rikkomaan Jussi Markkasen 105-minuuttisen nollaputken kolmannessa erässä Eric Perrinin maalilla. Quenneville kuitenkin kaunisteli illan toisellaan ottelun loppunumeroiksi "tennislukemat" 6−1.

— Olimme eilen pelin ytimessä ja pelasimme huippumatsin. Koetimme siitä jatkaa, ja korostimme hyvin tehtyjä asioita vielä aamulla ja iltapäivällä. Jaoin varoituksen sanoja siitä, että millainen joukkue SaiPa on. Nostimme kaksi asiaa pöydälle: sitoutuminen ja työnteko. SaiPa toteutti nämä kaksi asiaa paremmin ja pelasi lisäksi vielä huippulätkää, kiteytti TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä kiitteli joukkueensa sitoutuneisuutta ja tehokkuutta. Hän halusi kuitenkin jakaa erityiskehut tolppien väliin.

— Meidän ikälopulle Markkasellemme hieno paluu kuvioihin. Valmentaja oli tyytyväinen jo yhteen voittoon eilisen Lukko-ottelun jälkeen. Kysyin Jussilta eilen, mikä on hienompaa kuin yksi voitto.

— Hän ei osannut vastata. Vastasin, että "kaksi voittoa". Jussi pelasi hienot kaksi peliä, kiitteli Lehterä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo