MM-kisat: Ruotsi Tukholman lohkon ennakkosuosikki

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Jatkoaika arvioi MM-kisojen Helsingin ja Tukholman lohkojen voimasuhteet. Ruotsissa pelattava lohko voidaan jakaa kolmeen kategoriaan – kaksi suurta, laaja ja hajanainen keskikasti sekä Italia.

1. Ruotsi

Kotiyleisön tuki ja huikea joukkue kasassa. Katsoo tilannetta sitten miltä kantilta tahansa, on Ruotsi Tukholman lohkon suurin suosikki. Joukkue suorastaan pursuaa NHL-tähtiä. Tähän kun lisätään Pär Mårtsin fyysinen ja viihdyttävä pelitapa sekä hurmioitunut kotiyleisö, saadaan tulokseksi vaarallinen yhtälö.

Ruotsilla kokoonpano tämän vuoden kisoihin on erinomaisessa tasapainossa. Ainoa haaste liittyykin siihen, kuinka sitoutuneesti NHL-tähdet saadaan sitoutettua Mårtsin vaativaan pelityyliin.

2. Venäjä

Parhaiten Ruotsille kampoihin laittaa yhä viime vuosien pettymyksistä toipuva Venäjä. Uuden projektin maajoukkueessa käynnistänyt Zinetula Bilyaletdinov on saanut jälleen käyttöönsä melkoisen tähtisikermän.

Bilyaletdinov on peluuttanut joukkuettaan harjoitusotteluissa yllättävän passiivisella pelityylillä. Joukkue on pelannut kuitenkin parhaimmillaan erittäin toimivaa ja kurinalaista jääkiekkoa. Se, miten tähdet sopeutuvat uuden valmentajan metkuihin, ratkaiseekin pitkälti lohkovoiton.

3. Tšekki

Kahden huippumaan jälkeen tulee iso rako seuraavaan. Tšekillä on laittaa kisoihin vahva hyökkäyskalusto, mutta kaikilla muilla osa-alueilla se jää pahasti jälkeen lohkon kahdesta jätistä.

Tšekki tulee näissä kisoissa joko kaatumaan tai nousemaan puolustuspelinsä myötä. Maalivahtiosasto ei vakuuta, joten viisikkopelin pitää olla tulevissa kisoissa harjoitusotteluissa nähtyä tiiviimpi.

4. Tanska

Tiukimmin Tšekkiä kiusaa lyhyessä ajassa kiekkomaailman keskikastiin noussut Tanska. Joukkue on koottu fiksusti ja se sisältää paljon potentiaalia. Maalivahtiosasto sekä hyökkäys ovat molemmat loistavaa tasoa. Erityisesti hyökkäyosasto on viime vuosina kehittynyt häkellyttävästi.

Suurin kompastuskivi Tanskalla on heikohko puolustus. Siinä mielessä edelliskisoissa nähdyn tiiviin viisikkopelin on oltava kunnossa. Joka tapauksessa Tanska on kisojen suurin yllättäjäkandidaatti.


Ruotsi lähtee suosikkina Tukholman lohkoon.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

5. Saksa

Saksa kuuluu Tanskan ohella viimeisen jatkopaikan taistelijoihin. Vaikkei maa olekaan saanut parasta kokoonpanoaan kisoihin, on joukkueella potentiaalia mennä jatkoon kurinalaisen viisikkopelinsä avulla.

Uuden käskijän Jakob Köllikerin ajama pelityyli on mennyt joukkueelle nopeasti perille. Puolustuksen nimettömyys ja liiallinen Dennis Endrasin varassa roikkuminen voi olla joukkueen kompastuskivi näissä kisoissa.

6. Latvia

Keskisuurien maiden selvästi heikompaa osastoa oleva Latvia ei loista nimilistaa katsoessa. Maalivahtipeli on hyvää ja hyökkäyksestä löytyy muutama taitava yksilö, mutta siihen se taitaa valitettavasti jäädä maan osalta näissäkin kisoissa.

Joukkueen peräsimeen hypännyt Ted Nolan on haastavan tilanteen edessä. Löytyykö vuoden valmentajaksikin NHL:ssä valitulla käskijällä eväitä nostaa latvialainen kiekkoilu uuteen nousuun?

7. Norja

Keskisuuren osaston selvästi heikoin maa. Norjalla on ykkösketjuihin heittää jo tekijämiehiä, mutta muuten taso on vielä hyvin ailahteleva.

Norja pystyy jo yksittäisissä peleissä haastamaan suurempiaan, mutta jatkoonpääsy on vielä melkoista utopiaa. Säilyttää kuitenkin paikkansa myös ensi kaudeksi A-sarjassa.

8. Italia

Heittopussi. Italia on ennakkoon kisojen ylivoimaisesti heikoin maa. Materiaali ei vakuuta missään suhteessa. Maalivahtiosasto on mielenkiintoinen, mutta muuten kokoonpanot jäävät kaikille muille joukkueille selvästi.

Päävalmentaja Rick Cornacchia on mahdottoman edessä. Joukkue on turnauksen varmin putoaja. Turpaan tulee niin, että kypärä vain tärisee.

» Lähetä palautetta toimitukselle