Galbraith valmiina yllätykseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuka lilliputti yllättää tänä vuonna? Jos kysyt tätä kysymystä Patrick Galbraithilta, tulee vastaus nopeasti. Espoon Bluesissa tällä kaudella torjunut tanskalainen uskoo vahvasti maansa mahdollisuuksiin. Jatkoaika tapasi maalivahdin ennen kisaleirille lähtemistä.

Moninainen ja erikoinen kausi takana. Slovakian liigassa kautensa aloittanut, ja Espoossa viimeisen pelinsä pelannut Patrick Galbraith kertoili odottavansa innolla Ruotsissa alkavia kisoja.

– Nyt alkaa vähän kuin uusi kausi. Hienoa nähdä taas tuttuja naamoja ja pukea maajoukkuepaita päälle. Meillä on tänä vuonna vieläpä erittäin hyvä joukkue, joten helppo olla innoissaan, maalivahti puhisee ennen kisaleiriä.

Tanska onkin saanut kisoihin erittäin kilpailukykyisen joukkueen, jolla on mahdollisuudet mennä pitkälle.
Tanskalaistorjuja odottelee turnauksesta hyvää tulosta.

– Kovaa vääntöähän siellä tulee. Uskon kuitenkin uuden lohkosysteemin auttavan maita kuten Tanska pääsevän yllättämään helpommin. Katsotaan, mihin pystymme.


Patrick Galbraith odottaa Tanskalta paljon perjantaina alkavista kisoista.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Espoo oikea ratkaisu

Tanskalaistorjujan alkukausi Slovakiassa oli kaikkea muuta kuin helppo. Pelit eivät sujuneet ja vastuuta tuli Slovan Bratislavan maalilla heikosti. Espoon Bluesin tarjous kesken kauden tuli kuin tilauksesta.

– Outo kausi kaiken kaikkiaan takana. Seuran vaihtoa ja muuta. Tuntui kuitenkin, että Espooseen siirtyminen oli hyvä ja oikea valinta. Siellä oli kotoisaa pelata ja oli hienoa olla auttamassa joukkuetta niin pitkälle kuin lopulta pääsimme. Tietysti aina olisi voinut olla parempi, mutta suhteellisen tyytyväinen olen kokonaisuutena omaan kauteeni.

Joulukuussa tullut tarjous olikin kun aikainen joululahja. Tarjoukseen oli Galbraithin mukaan todella helppo tarttua.

– Se oli ehdottomasti oikea päätös. En saanut Slovakiassa juuri jääaikaa. Se on kuitenkin kaiken kehittymisen ja myös maajoukkueurani kannalta tärkeintä. Onneksi Blues kaipasi maalivahtia, joten tarjoukseen oli helppo tarttua.

– Meillä oli kuitenkin hyvä pudotuspelikevät kaiken kaikkiaan, vaikka neljäs sija lopulta on aina pettymys. Sekin muuttuu varmasti ajan myötä vielä positiiviseksi, maalivahti pohti kuluneen kauden antia.

Tanskalla on heittää kisoihin kolme erinomaista maalivahtia. Frederik Andersen on pelannut huikean kauden Ruotsissa. Kun tähän lisätään kolmanneksi loistavan kevään Lukossa pelannut Simon Nielsen, on kilpailuasetelma maalille taatusti kova. Tanskalainen ei myöntänyt kuitenkaan ottavan siitä paineita – päinvastoin.

– Meillä on parhaat maalivahdit koko maan historian aikana. Kolme vuotta sitten, kun olimme sama kolmikko maalilla, media haukkui, ettei Tanskalla ole kunnon maalivahteja. Siinä mielessä on ollut hieno matka tähän pisteeseen.

– Kaikki ovat saaneet hyvän kauden alle, joten luottavaisin mielin mennään. Uskon, että joukkuekin luottaa, sympaattisen oloinen maalivati pohtii.

Hyvää maalivahtipeliä Tanska tarvitseekin, mikäli haluaa taistella paikasta jatkopeleihin. Tanskan turnaus alkaa ottelussa Tšekkiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle