Tomas Kopecky – ylpeä seurajoukkueensa kaudesta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tomas Kopecky, Detroit Red Wingsin toisen kierroksen varaus vuoden 2000 varaustilaisuudesta, vaihtoi autokaupungin ensin Chicagoon, josta matka jatkui etelän lämpöön Floridaan. Todellisen remontin viime kesänä kokenut Panthers pelasi paremmin kuin moni asiantuntija osasi odottaa, mistä slovakkipelaaja onkin erittäin ylpeä.

Kopecky ponnisti huipulle Red Wingsin riveistä.

Pitkän tien WHL:n ja AHL:n kautta kohti Detroit Red Wingsin joukkuetta kulkenut slovakkihyökkääjä edustaa toista kertaa aikuisten kisoissa kotimaatansa. Vuoden 2010 olympialaisissa Kopecky oli mukana Slovakian joukkueessa, joka ylsi aina pronssipeliin asti, jossa Suomi oli kuitenkin parempi. Turnaus jätti MM-kisojen ensikertalaiselle mukavia muistoja, jotka painoivat vakaakupissa MM-kisoihin lähtöä miettiessä.

– On ilo edustaa omaa kotimaatani MM-kisoissa. Ei täällä sinänsä ole mitään uutta, sillä pelasin olympialaisissa Slovakian mukana ja siellä oli erittäin hauskaa. Kotimaassamme meitä kannustetaan hurjasti, ja se oli mielenkiintoinen turnaus kokonaisuudessaan meille. Minulla on vain hyviä kokemuksia sieltä, totesi menneitä ilolla muistellut Kopecky, joka asetti samalla jo seuraavan tavoitteensa.

– Toivon, että tulen pelaamaan myös tulevissa olympialaisissa.

Seurajoukkuekauden jälkeen Kopecky liittyi maajoukkueen mukaan ja komennuksen aikana slovakkihyökkääjä aikoo ottaa peleistä ja turnaukseen liittyvistä asioista kaiken positiivisin mielin irti.

– Aion nauttia parin viikon ajan ja tehdä parhaani.

”Me emme koskaan luovuttaneet”

30-vuotias Kopecky on ehtinyt kerätä seurajoukkueuransa puolella kaksi maukasta muistoa. Kaudella 2007–2008 miehen varanneen Red Wingsin riveissä Kopecky pääsi nostelemaan Stanley Cupia ja saman tempun uusiminen oli vuorossa kaudella 2009–2010 Chicago Blackhawksin riveissä. Kahden kauden ajan Blackhawksia edustanut slovakkihyökkääjä nakutti kaudella 2010–2011 oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä NHL:n puolella, mutta sen jälkeen edessä oli uusien haasteiden aika.

Kesäkuun lopulla Kopecky teki Florida Panthersin kanssa neljän vuoden mittaisen sopimuksen ja muutto etelään oli edessä. Panthers teki isoja liikkeitä siirtomarkkinoilla kesän aikana, mutta silti uudisrakennuksen keskellä olleesta joukkueesta ei uskottu olevan menestyjäksi asti. Toisin kävi.

Florida voitti oman divisioonansa ja sai vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella New Jersey Devilsin. Sarja eteni aina seitsemänteen otteluun asti, joka loppui Panthersin kannalta rajulla tavalla. Devils-hyökkääjä
Adam Henrique napautti ottelun toisessa jatkoerässä ratkaisumaalin ja kausi oli floridalaisjoukkueen osalta ohi.

– Kyllähän se tippuminen oli erittäin iso pettymys ja vei minulta muutaman päivän verran, että sain sen voitettua. Me olimme hyvässä vauhdissa, vaikka kukaan ei uskonut meihin, että pystyisimme noin tiukasti taistelemaan vastaan. Sarja osoitti paljon taistelutahtoa meidän joukkueestamme.

Panthersin joukkue osoitti sitkeytensä sarjassa useaan kertaan, myös ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa.

– Me emme koskaan luovuttaneet, vaikka esimerkiksi sarjan seitsemännessä ottelussa peli oli 2-0 kolmannessa erässä. Jatkoimme pelaamista sillä tavalla, miten pelaamme, tulimme tasoihin ja annoimme heille aika hyvän vastuksen.

Vaikka kausi päättyikin suureen pettymykseen, pystyi Kopecky arvioimaan kautta kokonaisuudessaan hyvillä mielillä.

– Kaudesta se putoaminen oli pettymyksen osa, mutta toisaalta jos katsotaan positiivisin silmin, niin seura ei ollut päässyt pudotuspeleihin moneen vuoteen. Se oli huikea askel eteenpäin koko organisaatiolle.

– Tällä hetkellä meillä onkin menossa niin sanotusti rakennusvaihe. Tänä vuonna pääsimme pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mutta ensi vuonna haluamme olla vielä parempia. Se oli prosessi, mutta tällä hetkellä nautimme kaikesta ja meillä oli uskomaton joukkue, slovakki jatkoi.


Kopecky uskoo Slovakian mahdollisuuksiin.

”En ole koskaan täysin tyytyväinen”

Kopeckyn kohdalta Panthers-kausi meni terveyden kannalta positiivisissa merkeissä. Kahta ottelua lukuun ottamatta kaikki pelit pelannut slovakkihyökkääjä nakutti 32 (10+22) tehopistettä kauden aikana, mikä ei slovakille riittänyt.

– En ole koskaan täysin tyytyväinen siihen, miten kausi meni, koska pusken aina itseäni pelaamaan paremmin ja paremmin. Totta kai haluaisin tehdä enemmän maaleja ja kerätä enemmän pisteitä. Niin se kausi vain meni, mutta keskityn enemmän joukkueen suorittamiseen.

– Pelasimme kokonaisvaltaisesti hyvin ja annoimme hyvän panoksen jäällä, kehui Kopecky.

Kopecky löysi myös positiivisia puolia kauden suorittamisestaan.

– Pystyin auttamaan joukkuetta alivoimalla, pääsin pelaamaan hyvin ylivoimaa ja olemaan jäällä jatkoajalla. Siinä suhteessa olen erittäin tyytyväinen, ja ylpeä siitä, miten joukkueemme pelasi.

Nyt edessä on kuitenkin MM-kisojen haaste, johon Kopecky lähtee muutamia kovia nimiä mukaansa saaneen Slovakian mukana. Kopecky tietää, millä tavalla maalla on mahdollisuuksia menestyä kovatasoisessa turnauksessa.

– Mielestäni meillä on hyvä joukkue ja monet ihmiset varmasti aliarvioivat meidät. Silloin kun pelaamme, miten osaamme, voimme olla vaarallinen joukkue. Meidän vain täytyy mennä taistelemaan koko 60 minuutin ajan jokaisessa ottelussa ja sitä kautta meillä on mahdollisuus menestykseen, lopetti päättäväinen Kopecky.

» Lähetä palautetta toimitukselle