Cam Fowler – vuoden verran kokeneempana

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Hienon tulokaskauden Anaheim Ducksin riveissä pelannut Cam Fowler koki seuran yhteydessä vaikeuksien sävyttämän kauden, jonka johdosta pääsy MM-kisoihin oli varmaa. Kunnialla ja innolla kisoihin lähtenyt Fowler uskoo nuoren joukkueen mahdollisuuksiin ja henkilökohtaisesti aikomus on tuoda vahva kokonaispaketti joukkueen käyttöön.

Nuorena kaksoiskansalaisuuteen liittyvän valinnan parissa pohdiskellut Cam Fowler kulki mutkien, mutta menestyksekkäiden vaiheiden jälkeen kohti NHL:ää. Monien yllätykseksi vasta vuorolla numero 12 vuoden 2010 NHL:n varaustilaisuudessa huudettu Fowler liittyi heti varauksen jälkeisenä syksynä Anaheim Ducksin joukkueeseen, jossa tulokaskausi oli henkilökohtainen menestys.

76 ottelussa 40 (10+30) pistettä kerännyt Fowler ja Ducks putosivat kuitenkin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja portti MM-kisoihin lähtöön aukesi. Nuori puolustaja päätti ottaa haasteen vastaan ja mies liittyi nuorena valitsemansa maan USA:n joukkueeseen Slovakian kisoihin.

Lähtökohdat tuleviin vuoden 2012 MM-kisoihin ovatkin helpot, kun taustalla on jo yhdet pelatut kisat.

– Olen innoissani. On hyvä, että on yhdet kisat vyöllä ja sieltä on oppia siitä, että millainen MM-turnaus on. Toiset kisat tulevat varmasti olemaan yhtä hauskat kuin edelliset, Fowler tuumasi turnausta valmistavien harjoitusten yhteydessä.

Fowlerille päätös lähteä MM-kisoihin oli lopulta helppo, vaikka alla oli pitkä ja raskas kausi.

– Se oli helppo valinta, koska on aina hienoa, jos saa edustaa omaa kotimaataan ja saa pelata muiden maiden kovia pelaajia vastaan. Olen iloinen siitä, että sain mahdollisuuden tulla tänne.


Fowler haluaa saada positiivisen päätöksen vaikean seurajoukkuekauden jälkeen.

Omat taidot parhaiten käyttöön

Seurajoukkueen puolella Anaheimissa Fowlerin ja Ducksin kausi oli luvalla sanoen vaikea ja haastava. Ailahtelevasti läpi kauden pelannut ankkalauma sai kauteen huonon lähdön ja kevään petrausliike ei enää pelastanut seuraa pudotuspeleihin pääsyä varten.

– Kausi sisälsi hieman ylä- ja alamäkiä. Vaikea vuosi joukkueelle kokonaisuudessaan, eikä se ollut paras vuosi myöskään henkilökohtaisesti, harmitteli Fowler.

– Se oli kausi, jota voi katsoa taaksepäin ja tehdä korjausliikkeitä. Viime kauden heikoista asioista pitää ottaa oppia tulevaan.

Vaikean kauden jälkeen Fowler haluaa tuoda parasta osaamistaan maajoukkueen käytettäväksi.

– Haluan pelata hyvää puolustuspeliä, se on päätavoite. Haluan tuoda myös hyökkäystehoja joukkueelle – liittyä hyökkäyksiin ja antaa hyviä laukauksia ylivoimalla. Mitä kaikkea joukkue tarvitseekaan, sitä varten olen täällä.

USA:lla kasassa on viime vuosien tapaan hyvin nuori ja luisteluvoimainen joukkue. Fowler uskookin joukkueen olevan valmis kamppailemaan turnauksen kärkisijoista.

– Meillä on nuori ja hyvä joukkue, joka on nopea luistimilla. Maalivahtipeli on meillä kunnossa ja osoitimme harjoitusottelussa Ruotsia vastaan, että olemme hyvä joukkue. Meidän vain pitää yhtenäistyä ja pystyä saamaan kaikkien taidot joukkueen käyttöön. Se on kaikista tärkeintä turnauksen alussa.

Viime vuoden kisoista oppia tämän vuoden kisoihin saava Fowler ei lähdekään aliarvioimaan turnauksen maita. USA:n joukkueen tarkoituksena on päästä hyvällä tahdilla liikkeelle heti turnauksen avausväännöistä lähtien.

– Viime vuonna oli paljon kovia pelejä, eikä MM-kisoissa olekaan helppoja otteluita. Meillä on pelaajia, jotka ovat olleet täällä aiemmin. Meillä on myös kokemusta ja hyviä johtajia joukkueessa. Pitää vain saada hyvä alku turnaukselle ja sitä kautta päästä hyvään vauhtiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle