MM-kisat: Kanada heräilemässä

MAAJOUKKUE / Uutinen
MM-kisojen kuudentena päivänä nähtiin merkkejä Kanadan heräämisestä, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen Sveitsin 3-2. Myös Ruotsi jatkoi vakuuttavaa menoaan.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Slovakia joutui tiukoille Kazakstanin kanssa, mutta onnistui puristamaan 4-2-voiton nihkeälläkin pelillä. Dominik Granak vei Slovakian jo minuutin pelin jälkeen johtoon. Kazakstan kuitenkin tasoitti ensimmäisen erän puolivälissä, kun Jevgeni Rimarjov nousi maalin takaa ja yllätti väärin sijoittuneen Jan Lacon.

Libor Hudacek vei Slovakian jälleen 2-1-johtoon, kun toista erää oli jäljellä kolme minuuttia. Kazakstan kuitenkin tasoitti kolmannen erän alussa Konstantin Pushkarjovin toimesta. Tomas Kopecky varmisti kuitenkin kahdella maalillaan 4-2-voiton Slovakialle.

Norja liian vahva Italialle

Tukholman-lohkon päivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Norja ja Italia. Mats Trygg vei Norjan 1-0-johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Italia tasoitti Luca Ansoldin maalilla kaksi minuuttia myöhemmin, mutta Patrick Thoresen vei Norjan uudelleen johtoon kolme minuuttia ennen loppua.

Toisessa erässä Norja ratkaisi pelin Marius Holtetin ja Anders Bastiansenin maaleilla. Alexander Egger toi Italian vielä kahden maalin päähän, mutta kolmannessa erässä Trygg osui toistamiseen ja Per-Åge Skröder sinetöi 6-2-voiton Norjalle.

Getzlaf Kanadan ratkaisijana

Kanada osoitti heräämisen merkkejä, kun se kaatoi Helsingin-lohkon iltaottelussa Sveitsin 3-2. Sveitsi tarjoili varsinaista shokkihoitoa, kun Damien Brunner viimeisteli komean kuvion päätteeksi 1-0-osuman jo minuutin pelin jälkeen.

Kanada tuli väkevästi toisen erän alkuun ja John Tavares survoi maalin edestä 1-1-lukemat taululle. Kolmannen erän alussa Kanada iski jälleen, kun Jordan Eberle taiteili hienon 2-1-maalin. Sveitsi tuli kuitenkin vielä tasoihin, kun Goran Bezina osui komean syöttökuvion päätteeksi. Kanadan 3-2-voittomaalin sivalsi kuitenkin kapteeni Ryan Getzlaf tarkalla lyöntilaukauksella.

Ruotsi jatkoi vahvaa menoaan

Tukholman-lohkon iltapelissä Ruotsi jatkoi vahvoja esityksiään kukistamalla Saksan 5-2. Marcus Krüger vei Ruotsin jo minuutin pelin jälkeen 1-0-johtoon. Philipp Gogulla kuitenkin tasoitti lukemiksi 1-1 vain sekunti ennen ensimmäisen erän loppua.

Ruotsi karkasi toisessa erässä 3-1-johtoon Viktor Stålbergin ja Erik Karlssonin maaleilla. Saksa kuitenkin tuli vielä maalin päähän Patrick Reimerin toimesta.

Ruotsi ratkaisi voiton itselleen kolmannessa erässä. Niklas Persson iski 4-2-maalin kahden minuutin pelin jälkeen ja Johan Franzen sinetöi 5-2-loppulukemat kuusi minuuttia myöhemmin.