MM-kisat: Kanada varmisti puolivälieräpaikan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanada varmisti lohkovoiton ja paikkansa puolivälierissä, kun se murjoi Kazakstanin jäänrakoon maalein 8-0. Myös Ranska ilmoittautui kisaan jatkopaikoista kukistamalla Sveitsin.

Helsingin-lohkon päivän avausottelussa kohtasivat Slovakia ja Valko-Venäjä. Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä puolivälieräpaikkaa silmällä pitäen. Slovakia meni avauserässä Andrej Sekeran maalilla 1-0-johtoon.

Toisessa erässä Slovakia tyrmäsi Valko-Venäjän iskemällä neljä maalia kolmessa minuutissa. Ensin Branko Radivojevic viimeisteli 2-0-maalin hienolla rannelaukauksella, ja vähän myöhemmin Vitali Koval hörppäsi Michel Miklikin vedon helposti. Minuutti myöhemmin Tomas Kopecky lisäsi Slovakian johdoksi jo 4-0. Slovakkien tehohetken kruunasi komean 5-0-maalin viimeistellyt Juraj Mikus. Aleksei Kaljuzhni rikkoi Valko-Venäjän kuparisen toisen erän lopussa, mutta Valko-Venäjä ei saanut enää kiriä aikaiseksi.

Norja jätti Latvian maaleitta

Norja otti Tukholman-lohkon päivän ensimmäisessä ottelussa 3-0-voiton Latviasta. Norja iski avausmaalin Jonas Holösin toimesta ensimmäisen erän lopussa. Toisessa erässä Andreas Martinsen ja Patrick Thoresen veivät Norjan kolmen maalin karkumatkalle. Norjan maalilla Lars Haugen torjui 25 laukausta ja pelasi nollapelin.

Ranska jysäytti pommin

Helsingin-lohkon toisessa ottelussa jysähti varsinainen pommi, kun Sveitsi hävisi Ranskalle 4-2. Ranskalaisten maalihanat avasi ensimmäisessä erässä Yohann Auvitu ja toisen erän alussa Teddy Da Costa vei Ranskan 2-0-johtoon. Damien Brunner toi kahdella maalillaan Sveitsin tasoihin, mutta ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui Goran Bezinan ulosajo. Sitä seuranneella viiden minuutin ylivoimalla Ranska osui kahdesti Laurent Meunierin ja Stephane Da Costan maaleilla. Voitolla Ranska ilmoittautui kisaan kahdesta jäljellä olevasta puolivälieräpaikasta.

Ranskan päävalmentaja Dave Henderson iloitsi voitosta ja kehui eritoten omiensa ylivoimapeliä.

– Pyrimme keskittymään tässä pelissä oikeisiin asioihin ja kaikki onnistuivat siinä erittäin hyvin. Saimme ensimmäisen maalin, mikä oli tärkeä asia, sillä emme ole saaneet sitä kovia maita vastaan. He tulivat kahden maalin takaa tasoihin, mutta pääsimme jälleen hyviin asemiin viiden minuutin jäähyn myötä.

– Ylivoimamme toimi nyt hyvin ja heidän oli vaikea tulla enää 4-2-tilanteesta tasoihin. Pystyimme puolustamaan tiiviisti ja purimme fiksusti kiekot pois alueelta. Kokonaisuudessaan hyvä peli joukkueeltamme ja olen erittäin tyytyväinen siihen, miten pelasimme loppuun asti.

Sveitsin päävalmentaja Sean Simpson ei ollut tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Lisäksi ottelun tuomaritoiminta sai mieheltä sapiskaa.

– Kahden välipäivän jälkeen emme esittäneet niitä otteita, mitä meiltä on nähty tässä turnauksessa neljässä ensimmäisessä pelissä. Intensiivisyys ja taistelutahto eivät olleet samaa luokkaa kuin aiemmin. En tiedä miksi suorittaminen ei ollut nyt sillä tasolla, missä se on olisi pitänyt olla.

– Tiesimme sen, että tästä pelistä tulisi kova vääntö, sillä Ranska ei ole päästänyt helpolla kovia maita aiemminkaan tässä turnauksessa.

– En ole tyytyväinen siihen viiden minuutin jäähyyn, minkä otimme. Näimme sen tilanteen videolta ja mielestämme se ei ollut edes jäähyn arvoinen tilanne. Molemmat menivät tilanteeseen lujaan ja meidän pelaajamme törmäsi heidän pelaajaansa ja hän sai ottelurangaistuksen. Se oli törmäys ja en sano sitä jäähyä miksikään tekosyyksi, mutta se oli iso asia tämän tuloksen takana.

– Tämä ei ollut paras pelimme. Tulimme kahden maalin takaa tasoihin, mutta emme pystyneet enää toistamaan sitä temppua myöhemmin. Meillä oli tolppaa sun muuta. Viiden minuutin jäähy muutti pelin suuntaa, mutta tämä ei ollut meidän päivämme.

– Ranska pelasi vahvasti tänään ja heidän maalivahtipelinsä toimi erittäin hyvin. Näiden asioiden kautta he saivat voiton, joten onnea heille.

Saksa jatkoi Tanskan ahdinkoa

Tukholman-lohkon toisessa ottelussa Saksa kukisti Tanskan 2-1. Morten Green vei Tanskan johtoon toisen erän alussa. Thomas Greilinger tasoitti kolme minuuttia ennen erän loppua ja Philip Gogulla iski 2-1-voittomaalin kolmannen erän puolivälissä.

Kanada murjoi Kazakstanin

Kanada varmisti paikkansa puolivälierissä murjomalla Kazakstanin maalein 8-0. Kanadan tehopelaajia olivat kolme maalia syöttäneet Duncan Keith ja Ryan Getzlaf, kaksi maalia iskenyt Dion Phaneuf, tehot 1+1 tehnyt Corey Perry ja kaksi syöttöpistettä saalistanut Jordan Eberle. Alexandre Burrows, Evander Kane, John Tavares, Ryan Nugent-Hopkins ja Teddy Purcell osuivat kukin kerran. Kanadan maalilla Devan Dubnyk pelasi nollapelin torjuen 24 laukausta.

Ruotsi liian kova Italialle

Tukholman-lohkon iltaottelussa Ruotsi otti helpon 4-0-voiton Italiasta. Ruotsi karkasi avauserässä kahden maalin johtoon Marcus Krügerin ja Niklas Kronwallin maaleilla. Toisessa erässä Erik Karlsson iski Ruotsin kolmannen maalin ja Gabriel Landeskog sinetöi 4-0-voiton Ruotsille kolmannen erän alussa. Ruotsin maalilla Viktor Fasth torjui 19 laukausta ja pelasi nollapelin.

Otteluiden tulokset:

Slovakia - Valko-Venäjä 5-1

Norja - Latvia 3-0

Sveitsi - Ranska 2-4

Saksa - Tanska 2-1

Kazakstan - Kanada 0-8

Italia - Ruotsi 0-4

» Lähetä palautetta toimitukselle