MM-kisat: Venäjästä lohkovoittaja, Norja puolivälieriin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäjä varmisti B-lohkon voiton, kun se kaatoi Tšekin 2–0. Kierroksen suurin pommi kuului kuitenkin samaisen lohkon iltaottelusta, kun Norja takoi kiekon peräti kaksitoista kertaa Saksan maaliin. Slovakia puolestaan kaatoi Sveitsin niukasti maalein 1–0.

Venäjä ja Tšekki kohtasivat Tukholman lohkon illan avauspelissä. Täydet 15 pistettä viidessä pelissä napannut Venäjä ei antanut tšekeille sanansijaa vaan jätti vastustajansa nollille.

Voittomaalin iski Alexander Perezhogin, kun kamppailua oli pelattu vain 24 sekuntia. Jevgeni Malkin kaunisteli lukemat vielä 2–0:aan kolmannen erän alkajaisiksi.

Slovakia Sveitsiä parempi

Venäjän tapaan myös Slovakia jätti vastustajansa nollille. Sveitsille tappio oli erityisen kirvelevä, sillä varsinaisella peliajalla tulleella voitolla sen jatkohaaveet olisivat olleet omissa käsissä.

Ottelun ainoan maalin iski Tomáš Tatar, kun ensimmäistä erää oli pelattu 18:13.

Murskaava Norja jatkoon

Jos muissa peleissä maalihanat olivat tiukassa, mässäiltiin Saksa–Norja-kamppailussa maaleilla muidenkin ottelujen edestä. Norja iski reiluun 34 minuuttiin yhdeksän maalia ja käveli lopulta Saksan yli numeroin 12–4.

Norjan tehomiehinä kunnostautuivat 3+3-tehot iskenyt Patrick Thoresen, neljä maalisyöttöä kirjannut Morten Ask sekä maalin ja kolme syöttöä saalistanut Mads Hansen.