Niittymäki ja Jokinen täydentävät maajoukkuetta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Maajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund nimesi odotetusti Philadelphian Antero Niittymäen sekä Dallasin Jussi Jokisen Torinon olympiamiehistöön.

Antero Niittymäki paikkaa lonkkavaivaista Calgaryn maalivahti Miikka Kiprusoffia ja Jussi Jokinen Chicagon hyökkääjä Tuomo Ruutua, joka on sivussa jalkavamman vuoksi.

kokoonpano

Suomen olympiajoukkue kokonaisuudessaan
[lue lisää]

– On tietysti ikävää, että tarvetta muutoksiin tulee, mutta jääkiekon kaltaisessa pelissä loukkaantumisilta ei voi aina välttyä. Suomen joukkueen onni on toisaalta se, että mitat täyttäviä reservejä riittää, kuten Niittymäki ja Jokinen omilla otteillaan ovat osoittaneet, toteaa Erkka Westerlund liiton tiedotteessa.

Westerlundia mietityttää edelleen Kiprusoffin poisjäänti. Kiprusoff ilmoitti heti olympiajoukkueen valinnan jälkeen olevansa loukkaantunut ja estynyt pelaamaan kisoissa. Kuitenkin hän pelaa koko ajan Calgaryn paidassa NHL-pelejä.

– Olemme pyytäneet Calgaryn organisaatiolta lausuntoa Kiprusoffin vammasta, sillä jonkinlainen lääkärinlausunto tarvitaan kansainväliselle jääkiekkoliitolle, jonka sääntöjen mukaan muutoksia nimettyyn olympiajoukkueeseen voi tehdä vain loukkaantumisen, tai muun painavan syyn perusteella. Calgaryn vastuuta voi tietysti pohtia, kun he peluuttavat loukkaantunutta pelaajaa, ihmettelee Westerlund.

Niittymäki on pelannut Philadelphian maalilla erinomaisen alkukauden. Turkulaislähtöinen Niittymäki on seissyt tolppien välissä 26 ottelussa ja torjuntaprosentti on kiitettävä 90,7. Pelaamistaan otteluista Niittymäki on voittanut varsinaisella peliajalla 17.

Vielä viime kaudella SM-liigassa pelannut Jussi Jokinen on pelannut hienon alkukauden Dallasin riveissä. Tulokashyökkääjä on merkannut itselleen 41 ottelussa 10 maalia ja 15 maalisyöttöä. Peliaika on myös tulokkaalle kunnioitettava, keskimäärin reilut 13 minuuttia per peli.

» Lähetä palautetta toimitukselle