Marjamäen Leijonien vaikeudet jatkuvat – Tšekki nöyryytti peräti 7–1

MAAJOUKKUE / Raportti
Lauri Marjamäen Leijonat koki ruman tappion Tšekille.
Lauri Marjamäen ensimmäinen kausi Leijonien peräsimessä on ollut tahmea. Lauantaina Leijonat pelasi erittäin vaisusti ja koki nöyryyttävän tappion Tšekille Ruotsin EHT-turnauksessa.

Lauri Marjamäki on luotsannut Suomen maajoukkuetta tällä kaudella 14 ottelussa. Tänään Leijonat koki jo kauden 11. tappionsa, ja se tuli tylyllä tavalla 7−1-lukemin. Tappio oli suurinumeroisin sitten joulukuun 2015, kun Venäjä päihitti Suomen 8−1.

Leijonat pelasi Ruotsin EHT:n ensimmäisen ottelunsa torstaina Venäjää vastaan ja hävisi 2−1. Lauantaina Suomen peli oli kauttaaltaan todella sekavaa. Toimivasta yhteistyön jääkiekosta ei ollut merkkejä. Päävalmentaja harmitteli heikkoa viimeistelyn tasoa.

− Rutinoitunut Tšekki teki joka paikasta maalin. Kahden erän jälkeen 10−5 laatupaikat meille ja taululla 0−4-lukemat, Marjamäki sanoi Ylen haastattelussa ottelun jälkeen.

Erityisiä vaikeuksia tuotti pelin avaaminen omalta alueelta. Marjamäen laadukas pelitapa loisti poissaolollaan. Etäisyydet rakoilivat, pelaajat sinkoilivat vailla päämäärää ja syöttöpeli oli heikkoa. Samalla Tšekki pelasi viisikkona Suomea selvästi paremmin, ja etenkin puolustuksen kaksivaiheisuus iski Suomen pelaamiseen kuin kuuma veitsi voihin.

Tšekki rynnisti avauserässä kahden maalin johtoon, kun se iski maalinsa erän puolivälissä kahden minuutin sisään.

Leijonien heikko avauspelaaminen kostautui toisessa erässä. Tšekki riisti kiekon keskialueella, ja johto oli jo 3−0. Neljän maalin johtoon punapaidat menivät, kun Suomi löysäili ylivoimalla omalla alueellaan.

Antti Erkinjuntti vastasi Leijonien ainoasta osumasta. Kahden miehen ylivoimalla hän tykitti Leijonille kavennuksen 1−4. Tšekki kuitenkin kaunisteli lukemia viimeisessä erässä kolmen maalin myötä ja otti lopulta selvän 7−1-voiton.

Suomi jatkaa turnaustaan sunnuntaina Ruotsia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle