Leijonat menetti kahden maalin johdon - Ruzickalle hattutemppu

MAAJOUKKUE / Raportti
Ondrej Nemec syötti Tšekin voittomaalin.
Vielä kahden erän jälkeen Suomi oli vahvasti kiinni voitossa Tšekkiä vastaan Prahassa. Venäjän EHT-turnaukseen kuuluva ottelu kääntyi kuitenkinTšekin voitoksi Martin Ruzickan iskettyä kaksi maalia varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla.

Martin Ruzickan voittomaali syntyi neljällä kolmea vastaan. Joonas Kemppainen oli kampannut tšekkipelaajan, mistä seuranneen ylivoiman Tšekki käytti. Ruzicka laukoi suoraan poikittaissyötöstä kiekon Mikko Koskisen kainalosta maaliin.

Suomi oli avauserässä vahva erityisesti riistopelissä. Joukkueiden pelatessa tasavajaalla Sakari Manninen riisti kiekon tšekkihyökkääjältä puolustussiniviivalla ja lähti vastahyökkäykseen. Harhautuksen jälkeen hän laukoi kiekon maaliin ja vei näin Suomen johtoon. Myöhemminkin Suomi sai hyvän tilaisuuden, kun Julius Junttila pääsi läpiajoon riiston jälkeen. Sillä kertaa Dominik Furch veti pidemmän korren.

Suomella oli myös tolppalaukaus, kun Mikko Lehtonen kilautti maalirautoja. Erä päättyi Leijonien kahden maalin johdossa, kun Suomi sai ylivoiman. Sen aikana Junttila syötti ja Joonas Kemppainen onnistui toisella yrittämällä maalinteossa.

Toinen erä oli tasaisempi, ja molempien puolustuspeli toimi sen verran hyvin, että erityisen hyviä maalipaikkoja ei ollut. Suomi säväytti alivoimapelissään, kun Marko Anttila ja Antti Pihlström järjestivät tilanteita Tšekki-maalille.

Molemmat joukkueet saivat erän aikana kaksi ylivoimaa, mutta ne olivat tuloksettomia. Näin toisenkin erän jälkeen tilanne oli edelleen Leijonien hyväksi 2-0.

Suomi aloitti päätöserän ylivoimalla, kun Michal Repikin rangaistus jatkui kolmanteen erään. Ylivoima oli heikkoa, jonka jälkeen Tšekki käänsi peliä omaksi hallinnakseen. Jakub Lev pääsi hyvin irtokiekkoon, mutta Koskinen oli sopivasti tiellä.

Toisella ylivoimallaan Junttila ja Kemppainen juonivat samanlaista kuviota kuin ensimmäisen erän maalissaan, mutta tällä kertaa laukaus meni ohi. Ruzicka toi pian Tšekin maalin päähän ylivoimaosumallaan, johon Andrej Nestrasil antoi mainion syötön maalin edestä.

Ruzicka iski toisen osumansa heti perään, kun hän pääsi iskemään vastakiekon ohi Koskisen. Tämän jälkeen etu oli vahvasti Tšekillä ja Koskinen joutui torjumaan muun muassa Nestrasilin läpiajon. Toisessa tilanteessa Jukka Peltolan maila oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja pelasti Suomen takaiskulta.

Jatkoajalla Suomi ei enää voinut mitään, vaan Ruzicka täydensi hattutempun jatkoaikamaalillaan.