Mielipide

”Kukkahattutätien” päätökset eivät saa vastakaikua

MESTIS / Kolumni
KooKoon ja Jokipoikien välisen ottelun lehdistötilaisuudessa niin kotijoukkueen käskijä Ismo Lehkonen kuin vieraidenkin pääpiiskuri Esa Tikkanen ottivat suorasanaisesti kantaa tämän hetken tapahtumiin kaukalossa sekä sen ulkopuolella.

Kamppailussa nähtiin yksi ulosajoon johtanut taklaus, jossa Jokipoikien Tatu Miettinen ajoi KooKoon Samu Vilkmanin selästä laitaan. Vilkman joutui tällin seurauksena jättämään kaukalon loukkaantumisen takia ja sama kohtalo oli edessä myös 5+20 minuutin rangaistuksen saaneella Miettisellä.

''

Tietäisin kyllä ratkaisun, millä tuo toisten tahallinen vahingoittaminen rauhoittuisi, mutta sitten taas nuo ”kukkahattutädit” rankaisevat minua 10 pelin toimitsijakiellolla.

– Ismo Lehkonen

– En nähnyt ollenkaan mitä siinä [Miettisen ulosajo] tilanteessa tapahtui. Sen myötä vaikea sanoa oliko kyseessä oikea vai väärä taklaus, Jokipoikien päävalmentaja Esa Tikkanen totesi jatkaen samaan hengenvetoon:

– Mielenkiintoista nähdä mitä siitä seuraa jälkikäteen. Meillä on jätkät ottanut neljä päähän kohdistunutta taklausta tässä lähiaikoina ja muun muassa yksi heistä oli sairaalassa nenä toisella puolella päätä. Meille sanottiin, ettei mikään taklauksista kohdistunut päähän.

– Kaikki vain sanovat, ettei niissä taklauksissa ollut mitään – minä sitä vastoin odotan vain sitä päivää, kun joku loukkaantuu kunnolla, niin sitten nähdään kuka silloin levittelee käsiä, entinen NHL-konkari sanoi vahvalla äänenpainolla.

Tikkasen mielestä tällä hetkellä sikatemppuja harrastavat pelaajat pääsevät jääkiekossa kuin koirat veräjästä, kun kuittivihkoa ei voi ottaa käyttöön.

– Nykypäivän jääkiekko on mennyt siihen, että kaukalossa on pelaajia, jotka pystyvät tekemään ihan mitä vain. ”Ikakin” varmasti tietää, että jos siellä on kaverilla sellaisia pelaajia, jotka hakkaavat mailalla ja taklaavat selkään sekä päähän, niin niitä pitää sitten ottaa vain pelistä pois, ”Tiki” painotti.

– Jos tuomarit eivät niitä ota, niin kuka sitten ottaa? Kyllä kaukaloon pitäisi saada ”Ikan” kaltaisia pelaajia tai vaikkapa Melametsän Anssi, niin varmasti tuollainen touhu loppuisi.

Tikkasen vieressä istunut KooKoon luotsi Ismo Lehkonen komppasi kollegaansa hyväksyvällä nyökkäyksellä, jonka jälkeen mies kertoi oman näkökantansa nykytilanteesta.

– Voin ihan rehellisesti sanoa, että minä en osaa opettaa poikia pelaamaan tätä nykypäivän törmäilyä. Tietäisin kyllä ratkaisun, millä tuo toisten tahallinen vahingoittaminen rauhoittuisi, mutta sitten taas nuo ”kukkahattutädit” rankaisevat minua 10 pelin toimitsijakiellolla, Lehkonen heitti piikkiä Mestiksen kurinpitoelimen suuntaan.

– Haluatko, että minä sanon ”sen” [ratkaisun] ääneen, heitti Tikkanen naurunremakan saattelemana.


Valmentajapersoonilla oli asiaa.
Teemu Eirtovaara - teemu.eirtovaara@gmail.com

Pelkoa ja inhoa kaukalossa

Lehkosen mukaan viimeaikoina nähty linjattomuus pelikieltojen ja rankaisematta jättämisten suhteen on johtamassa siihen, ettei kohta kukaan enää uskalla tehdä kiekkokaukalossa yhtikäs mitään.

– Pelaajat ovat tällä hetkellä aika ikävässä tilanteessa – he eivät voi olla miehiä ja painaa menemään rintakarvat pystyssä, vaan heidän täytyy pakoilla siinä kohtaa, kun siellä pitäisi oikeasti niistää joltain luonnetta pois, ”Ika” harmitteli.

– Kaukalossa saa tehdä kaikenlaisia rottamaisuuksia, jonka ansiosta tuomarit ja tuomaritarkkailijat ovat todella vaikean tilanteen edessä – kaikki johtuu meidän päättäjistä, jotka ovat meidän lätkäjätkien kanssa aivan eri linjoilla siitä mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

– He ovat sellaisia kavereita, jotka eivät ole eläessään pelanneet mitään muuta kuin jotain verkkopeliä ja he eivät ole olleet ikinä sellaisessa kontaktilajissa, jotta he tietäisivät mikä tämä peli on.

Lehkosen mielestä kohta pitää tapahtua radikaaleja peliliikkeitä, sillä muuten homma lähtee lapasesta.

– Tämä alkaa mennä todella vaikeaksi ihan jokaisessa sarjassa – SM-liiga, Mestis ja junnupelit – koko touhu on lähdössä aivan lapasesta, ellei joku sitten vihellä ihan kunnolla peliä poikki, Lehkonen mietiskeli.

– Pohjois-Amerikassa on tehty mallit sitä varten ja ne toimii, niin kyllä ne silloin toimii täälläkin, KooKoo-piiskuri päätti heittäen samalla ”pallon” asioista päättäville tahoille.

» Lähetä palautetta toimitukselle