Ensi kauden KooKoo-valmennus selvillä

MESTIS / Uutinen
Mestiksen sarjakärjessä porskuttava KooKoo julkisti tulevan kauden valmentajansa. Kouvolan tomut taakseen jättävän Ismo Lehkosen korvaajaksi on kiinnitetty Juha Juujärvi, jonka on määrä aloittaa uudessa pestissään 1.5.2012.

KooKoon kanssa kaksivuotisen päävalmentajapestin tehnyt Juha Juujärvi, 36, on Mestis-yleisölle tuttu kaveri LeKin vaihtopenkin takaa muutama vuosi takaperin. Lempääläisten luotsaamisen lisäksi Juujärvi on toiminut viime vuosina Tampereen Ilveksen kakkosvalmentajana kausilla 2008–2010 sekä seuran A-nuorten pääkäskijänä kaudella 2010–2011.

– Tässä uuden valmentajan hakuprosessissa oli mukana useita huippunimiä, joiden joukosta Juha nousi selkeästi ylitse muiden ja valinta oli loppujen lopuksi aika helppo, hehkuttaa KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa.

– Suomalaisen huippukiekon valmennuksessa on käynnissä tietynlainen sukupolven vaihdos ja Juha kuuluu ehdottomasti näihin tulevaisuuden huippuvalmentajiin muun muassa Karri Kiven, Lauri Marjamäen ja Tuomas Tuokkolan ohella.

Mestiksen vuoden ”Fair Play” –valmentajaksi tuomarien taholta kauden 2007–2008 päätteeksi valittu Juujärvi on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, jonka kokemus nuorten pelaajien parissa toimimisesta oli KooKoon taholta yksi suurimmista syistä miehen palkkaamiseen.

– Yhtenä isona valintakriteerinä meillä oli myös omien junioreiden huomioiminen. Kouvolassa on paljon hyviä juniorikiekkoilijoita, joita emme voi hukata Kymenlaakson ulkopuolelle vaan meidän tulee auttaa heitä yhdessä juniorivalmentajien kanssa etenemään KooKoossa aina edustusjoukkueeseen asti, toteaa Välimaa.


KooKoossa siirrytään tulevalla kaudella Juha Juujärven aikaan.

Tutut apumiehet myös jatkossa

Tulevaksi päävalmentajaksi valitun Juujärven valmennusryhmään kuuluvat niin ikään kaksivuotiset sopimukset KooKoon kanssa allekirjoittaneet ja täten työtään kouvolalaisorganisaatiossa myös vastaisuudessa jatkavat Jarno Kultanen sekä Petri Levänen.

– Olen näihin sopimuksiin erittäin tyytyväinen. Haluamme seurajohdossa luoda jatkuvuutta seuramme toimintaan ja meillä on selkeä strategia tulevaisuuden osalta, Välimaa kommentoi.

– Nämä valmentajasopimukset ovat yksi osa tätä isompaa kokonaisuutta ja kun ne on nyt saatu maaliin, voidaan kaikki energia jokaisen osalta tässä seurassa kanavoida loppukauden menestyksen eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle