Hyvin levännyt Espoo United saa vieraita napapiiriltä

MESTIS / Ennakko
Odotettavissa erittäin tasaista ja vauhdikasta ottelua.
Kuva © Oona Sarajärvi
Jo toisen kerran Espoossa Mestis-ottelupäivä on sunnuntai. Illan kamppailussa kotijoukkue Espoo United saa vieraakseen RoKin Lapista. Joulutauon jälkeen espoolaiset ovat napanneet pisteitä kymmenestä peräkkäisestä ottelusta.

Kotijoukkue Espoo United saapuu otteluun hyvin levänneenä, sillä edellisestä ottelusta on vierähtänyt seitsemän päivää. Saakin nähdä, onko se hyöty vai haitta. RoKilla se on toisin, kun lappilaiset voittivat lauantaina vierasottelun LeKiä vastaan maalein 7-4.

Espoo Unitedin hyökkääjä Janne Puhakka ei näe pitkää lepotaukoa huonoksi asiaksi.

− Meillä on hyvä treeniviikko takana, ja valmistautumisen kanssa ei pitäisi olla vaikeuksia. RoKi on pelannut myös joulutauon jälkeen paremmin, joten ei varmasti ole helppo peli luvassa. RoKi tarvitsee myös sarjapisteitä ja tulevat varmasti nälkäisenä peliin.

− Hereillä pitää olla, mutta meillä on ollut hyvä flow päällä ja uskon, että pystymme siitä jatkamaan, jos vaan tehdään hommia, Puhakka jatkaa.

Espoolaiset ovat joulutauon jälkeen löytäneet oivan vireen, joka on nostanut joukkueen lähelle pudotuspelipaikkaa. Moni asia on mennyt eteenpäin espoolaisten pelaamisessa, mutta parannettavaa kuitenkin vielä löytyy, mikäli United mielii keväällä pudotuspeleihin.

Unitedista on noussut monia pelaajia, jotka ovat viime aikoina saanut paljon onnistumisia maalejenkin muodossa. Esimerkiksi Puhakka sekä edellisessä ottelussa kypärätempun tehnyt Markus Piispanen.

Maalivahtipelaaminen nousee aina esille. Espoolaisten maalissa vakuuttavasti torjunut Rasmus Tirronen on noussut Unitedin kantavaksi voimaksi, sillä hän antaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

Lappilaiset saapuvat kirkkaisiin valoihin

RoKi saapuu Espooseen pitkältä matkalta, sillä se pelasi lauantaina Lempäälässä. Saa nähdä, näkyykö RoKin pelaajien jaloissa jo rasite, kun illalla kiekko tippuu Espoossa jäähän. Edellisenä iltana pelattu ottelu voi myös olla hyöty, sillä pitää muistaa, että espoolaiset ovat pelanneet vasta seitsemän päivää sitten.

Lempäälässä lappilaiset olivat vahvoja, ja heidän pelinsä toimi kokonaisvaltaisesti hyvin. RoKin hyökkäysvitjat pelasivat tehokkaasti. Maalipaikoille ajettiin ahnaasti ja maalit tehtiin aivan maalin edestä.

Tässä riittää työsarkaa espoolaisten puolustukselle, sillä välillä United-puolustuksessa unohdetaan vastustaja maalin eteen. Molempien joukkueiden puolustuspelaamisesta löytyy parannettavaa.

Seuraa Heitä

Valtteri Lipiäinen #90 | Ässät

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä, joka on esiintynyt vakuuttavasti. Nousee pitkästä aikaa kokoonpanoon. Saa nähdä, että jatkaako samoja otteita.

Teemu Korpela #25 |

Hyökkääjä

Taistelija-pelaaja, joka häärii taustalla tehden tärkeää työtä. Pelaa eniten joukkueesta alivoimaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle