VeikkausTV-ennakko: Alavireisesti suorittavien kohtaaminen Kokkolassa - kumpi saa uutta puhtia peliinsä?

MESTIS / Ennakko
Saako Hermes kotonaan hieman helpotusta?
Neljän ottelun tappioputkessa oleva Hermes saa vierakseen Jokipojat, joka pyrkii myös kääntämään tuloksellisesti suuntaansa. Sekä Suomi-sarjassa että Mestiksessä varsinkin tutuiksi toisilleen käyneille joukkueille pisteet tekisivät hyvää.

Mestiksen runkosarjaotteluita on läpi kauden mahdollisuus katsoa joka perjantai VeikkausTV:n ja Ylen tv-lähetyksien kautta. VeikkausTV välittää Hermeksen ja Jokipoikien välisen kamppailun kello 18.30 alkaen. Itse lähetys alkaa kuitenkin jo hieman aikaisemmin.

Aiemmat kohtaamiset

Suomi-sarjan kaudelta 2014-15 tutut joukkueet kohtasivat viime kaudella Mestiksen runkosarjassa neljästi. Molemmat nappasivat täyden pistepotin kahdesti, mutta jokaisessa kohtaamisessa voiton vei nimiinsä vierasjoukkue.

Kaksikon väliset yhteenotot jatkuivat vielä viime kevään puolivälieräsarjassa, jonka voittajana selviytyi seitsemännen ja ratkaisevan ottelun jälkeen Jokipojat. Tällä kaudella joukkueet ovat pelanneet vastakkain kerran. Silloin Hermes juhli vierasvoittoa Joonas Huovisen jatkoaikamaalin turvin.

Ottelun lähtökohdat

Keskikastissa sijoituksista tappeleva Hermes on ennen illan kamppailua neljän ottelun tappioputkessa. Tuon jakson aikana kokkolalaiset ovat jääneet kahdesti nollille ja tehneet yhteensä vain kuusi maalia.

Keskiviikkona Espoo Unitedia vastaan Hermes pysyi vielä maali-iloittelussa mukana, mutta toisessa erässä joukkueen paletti oman pään pelaamisessa hajosi täysin. Espoolaiset tekivät kaikki erän kolme maaliaan aivan maalin lähietäisyydeltä, mikä sinetöi pisteiden kohtalon.

Pienoista ykkösmaalivahdin asemaa virkaveli Juraj Hollyyn nähden kantava Mikael Edelmannia ei olla nähty kaukalossa sitten viime viikon ottelussa Hokkia vastaan sattuneen sormivamman seurauksena.

Muulloin joukkueen pelaajaosasto on pysynyt varsin ehjänä, eikä valmennusjohdon ole tarvinnut tehdä rotaatiopelaajien vaihdoksia suurempia muutoksia kokoonpanoon.

Kolmantena sarjassa oleva Jokipojat on viime aikoina ajautunut tuloksellisesti sivuraiteille. Normaalisti tasaisesti voittoja napsivat joensuulaiset ovat viimeisen viiden edellisen ottelun aikana voittaneet vain kerran.

Ensimmäisen todellisen pohjakosketuksen joukkue koki keskiviikkona, kun IPK kävi hakemassa Joensuusta helpohkot vieraspisteet lukemin 2-5. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa IPK ryösti pisteet puolustuspelillään, mutta keskiviikkona joukkue sai luotua peräti seitsemän maalipaikkaa kahden metrin säteeltä.

Samaan aikaan, kun vastustajat ovat tuottaneet maalipaikkoja liukuhihnalta Jokipoikien päädyssä, ärjypaitojen hyökkäyspelaaminen ei ole ollut entisensä veroista: tehokkuus ja koko viisikon tasolla yhtenäinen liike on puuttunut.

Ari Aaltosen suojatit eivät siis ole suorittaneet pelillisesti tutulla tasollaan ajoittain jaksoja lukuun ottamatta. Joukkueen pelaajatilanne alkaa näyttää kuitenkin hyvältä, sillä pitkäaikaispotilas Ossi Pellinen on enää ainoa poissaolija.

Leveyttä Jokipojilla on reilusti, ja vaihtuvuutta pelaajistossa keskiviikkoon verrattuna nähdään varmasti. Maalivahtejaan joukkue on peluuttanut tasaisesti, mikä on näkynyt sekä Samuel Jukurin että Juho Ratilaisen otteissa tasaisuutena.

Tilastohuomioita

Hermeksen kahdessa edellisessä ottelussa kuudestä tehdystä maalista on vastannut myös kuusi eri pelaajaa. Vaikka voitot ovat karttaneet joukkuetta viime aikoina, se on iskenyt maalinsa laajalla rintamalla.

Kauden kymmenestä tähän astisesta vierasottelustaan kuusi voittaneen joensuulaisjoukkueen edelliset vieraspisteet ovat yli kuukauden takaa.

Lauri Huhdanpää ja Oula Uski pelasivat alkukaudesta yli piste per ottelu -tahtia, mutta marraskuussa hyökkääjät eivät esiintyneet tuloksellisesti kärkipelaajien tasolla. Ennen keskiviikon IPK-ottelua molemmat keräsivät kuudessa ottelussa ainoastaan yhden tehopisteen.

Arvio

Tappioissa rypeneet joukkueet ovat suorittaneet viime aikoina varsin alavireisesti, ja täysi pistepotti perjantain kierrokselta tekisi sekä Hermekselle että Jokipojille hyvää. TUTOn ja SaPKon takana oleva Jokipojat tarvitsisi pisteet pysyäkseen kärkikaksikon perässä, Hermes puolestaan pysyäkseen mukana keskikastin taistelussa.

Joukkueilla on laittaa jäälle laaja hyökkäysmateriaali, mutta molemmilla on parannettavaa tehokkuudessa suhteessa luotuihin maalipaikkoihin. Niiden tulisi realisoitua vaihteeksi myös maalien muodossa.

Seuraa Heitä

Daniil Fursa # |

Hyökkääjä

Virolaishyökkääjä on hyppäsi miesten peleihin suoraan A-nuorten Mestiksestä. Sai keskiviikkona uransa ensimmäisen Mestis-tehopisteen.

Juuso Akkanen #4 |

Puolustaja

Puolustaja on tehnyt maalin kahdessa ottelussa peräjälkeen, ja muutenkin miehen pelaaminen näyttää paremmalta kuin aikoihin. Nauttii valmennuksen suurta vastuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle