Hokki pyrkii revanssiin kiihkeässä viitostien derbyssä

MESTIS / Ennakko
Vahvasti lauantaina pelannut Tuukka Smura aloittaa Hokin maalilla keskiviikkona.
Kuva © Sami Kemppainen
Keskiviikkoiltana Kajaanissa nähdään kauden toinen viitostien paikalliskamppailu, kun Hokki ja IPK iskevät yhteen.

Hokin vaisu alkukausi näki valon pilkahduksia viime lauantaina, kun Espoo United kaatui kotihallissa 6-2. Kajaanilaisjoukkue pelasi ehjimmän pelin tälle kaudelle, eikä pelissä tapahtunut punapaitojen osalta isoa tasonlaskua. Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen muistaa, että alkukauden kohtaamisessa iisalmelaisjoukkue tuli ryminällä heti alusta pitäen.

— Jos neljän viikon takaista sarja-avausta miettii, niin hyvin vauhdikas matsi on tulossa. Ainakaan siinä pelissä IPK ei liiemmin peruutellut tai pakitellut, vaan pelasivat hyvin suoraviivaisesti. Siihen peliin ja pelirytmiin pitää itse pystyä vastaamaan.

— Edessä on sellainen ilta, jossa luistelupeli pitää saada joukkueelle kuntoon ja sen jälkeen voi sitä pelillistä käsikirjoitusta ruveta katsomaan, Hokki-luotsi jatkaa.

Aki Kangasmäen paluuottelu oli lauantaina hienoa katsottavaa, kun mies iski jo ensimmäisessä vaihdossaan Hokin 1-0-johtoon. Kotijoukkue tarvitseekin Kangasmäen hyviä otteita IPK:takin vastaan, sillä Markus Korkiakoski ja Roni Viirlas ovat sivussa kuumeen vuoksi. Vasta 15-vuotias seuran oma kasvatti Eetu Martikainen pukee keskiviikkona ensimmäistä kertaa Hokin edustusjoukkueen paidan ylleen, joten hänen otteitaan kannattaa seurata.

IPK hakee toista voittoa mestarisuosikista

Vierasjoukkue on onnistunut viidestä viime pelistä nappaamaan ainoastaan kaksi voittoa, joten sisuuntunut karhulauma tullaan Kajaanissa näkemään. Iisalmelaisten maalivahtitilanne on kääntynyt Tuomas Toloselle, ja mies on hivuttautunut joukkueen ykkösveskariksi parantuneilla otteillaan. 

Joukkue on saanut jäähyongelman ratkaistua ainakin Peliitta-ottelun perusteella. IPK säästyi hölmöiltä hyökkäyspään rangaistuksilta, joka oli varmasti yksi voiton avaimista. Iisalmelaisten kolmoskenttä oli heinolalaisia vastaan kovassa iskussa, joten heiltä sopii odottaa ratkaisuja Hokkiakin vastaan. 

IPK onnistui kaatamaan Hokin sarja-avauksessa syyskuun puolivälissä Iisalmessa lukemin 5-2, joten lähtökohdat ovat suhteellisen tasaiset ennen kauden toista kohtaamista. 

Seuraa Heitä

Aki Kangasmäki #47 |

Hyökkääjä

Vakuuttavan paluuottelun pelannut Kangasmäki iski jo ensimmäisessä vaihdossaan Hokin 1-0-johtoon. Jatkaako entinen liigahyökkääjä maalailua IPK:ta vastaan?

Janne Katosalmi #17 | IPK

Laitahyökkääjä

Hyvässä iskussa ollut Katosalmi on iskenyt tähän mennessä neljä maalia. IPK tarvitsee Katosalmen hyviä otteita, ja etenkin maaleja, myös Kajaanissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle