Mestarisuosikki tarvitsee lisää potkua tekemiseensä

MESTIS / Ennakko
Risto Mattila on pelannut alkukauden vahvasti niin pelillisesti kuin pisteiden valossa.
Kuva © Oona Sarajärvi
Kajaanin syksyisessä lauantai-illassa iskevät vastakkain Hokki ja KeuPa. Alavireinen Hokki tarvitsee kipeästi lisäpisteitä, mutta hyvin alkukauden pelannut keuruulaisryhmä tulee varmasti taistelemaan voitosta viimeiseen asti.

Hokin vaisu alkukausi sai perjantaina jatkoa Mehtimäellä Jokipoikien vieraana, vaikkakin kajaanilaiset pysyivät ottelussa hyvin mukana. Tappio on ollut linnapaitojen alkukaudessa valitettavan yleinen asia, sillä 7 ottelua 11 pelatusta on päättynyt joukkueen tappioon.

Hokin alkukautta on leimannut pahiten suuri ailahtelevaisuus. Punapaitojen risukasaan paistoi valo enimillään, kun Espoo United kaatui Kajaanissa viikko sitten lauantaina. Siitä joukkue sai pienimuotoisen virtapiikin, kun paikallisvastustaja IPK joutui taipumaan keskiviikkona linnapaitojen kotihallissa.

Kokonaisvaltainen pelaaminen on osassa otteluita ollut niin hyvää, että niillä olisi voinut voittaa otteluita. Kajaanilaiset eivät ole jaksaneet kuitenkaan pelata täyttä peliä, vaan väsymys on alkanut painaa kolmansien erien aikana pahasti. 

Linnapaitojen puolustus on ollut pääasiassa ykköspakkiparin eli Risto Mattilan ja Mikael Seppälän varassa. Kokenut kaksikko kaipaa kipeästi muidenkin puolustajien panosta, sillä muuten kauden edetessä väsymys alkaa painaa toden teolla. Hokin maalivahtitilanne oli kauteen lähdettäessä hyvä, ellei erittäinkin hyvä, mutta Tuukka Smura ja Sami Väliharju ovat tilastojen häntäpäässä molemmat alle 90 prosentin lukemilla.

Kajaanilaisten ehdoton yllätysnimi hyökkääjien puolella on ollut KalPan A-nuorista siirtynyt Riku Korhonen, joka majailee Hokin sisäisen pistepörssin toisella sijalla (3+5). Myös kokeneemmat Hokki-pelurit Samu Pyykkönen ja Jukureista palannut Timo Hiltunen ovat aloittaneet alkukauden mallikkaasti iskien tehot 4+2 mieheen. 

KeuPan alkukausi on yllättänyt positiivisesti

KeuPan alkukausi on ollut yllättävänkin pirteä oletuksiin nähden. Vieraiden pohjoisen-kiertue starttasi voitokkaasti Rovaniemeltä, kun RoKi taipui keuruulaisten käsittelyssä. KeuPan murskaavan tehokas ylivoima oli avain Lapin voitolle. Hokin täytyy pysyä pois jäähyboksista, mikäli se mielii haalia pisteitä plakkariinsa. 

Keuruulaishyökkääjä Emppu Pulliainen on ollut joukkueen ehdoton ykköstykki alkukaudella. Mies on iskenyt 6+4 tehot tähän mennessä, joten häneltä uskaltaa odottaa hyviä otteita Kajaanissakin. Myös latvialaishyökkääjä Roberts Locans on ollut Pulliaisen ohella yksi joukkueen kiintotähtiä, joita joukkue toden teolla tarvitsee.

KeuPa-vahti Roope Urpolahti on pelannut alkukauden otteluista ylivoimaisesti eniten, ja mies on esittänyt ihan hyviä otteita. Lukon A-nuorista täksi kaudeksi Keuruulle siirtyneelle veskarille on muodostunut torjuntaprosentiksi 91,23. 

Seuraa Heitä

Christoffer Seppelin #21 | Hokki

Vasen laitahyökkääjä

Seppelin on pelannut pirteän alkukauden niin pelillisesti kuin pisteitäkin katsoessa. Kolmatta kauttaan Hokissa pelaavan laitahyökkääjän täytyy jatkaa samanlaisia otteita, että koko joukkue saisi uuden suunnan.

Roberts Locans #42 |

Oikea laitahyökkääjä

Latvialainen on pelannut vahvan alkukauden, mutta on jäänyt ehkä hieman Pulliaisen varjoon. Pystyykö Locans nostamaan itsensä koko Mestis-kansan tietoisuuteen Kajaanissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle