IPK ja KeuPa: Omaa peliä etsimässä

MESTIS / Ennakko
IPK.n jalat jäivät perjantaina pahasti bussiin SaPKoa vastaan. Kotikaukalossa samanlaiseen esitykseen ei ole varaa.
Kuva © Antti Varonen
Iisalmen Peli-Karhut ja KeuPa ovat aloittaneet kautensa ailahtelevasti. Keskiviikkona molemmille tarjoutuu mahdollisuus kääntää kurssia huonon edellisen pelin jälkeen. Se joka toteuttaa pelisuunnitelmaansa paremmin, on illan pelissä vahvoilla.

Iisalmen Kankaan montussa kohtaavat keskiviikkoiltana kaksi varsin ailahtelevasti kautensa aloittanutta joukkuetta. IPK sai Mestis–taipaleelleen loistavan alun, kun mestarisuosikki Hokki kaatui selvin 5-2 lukemin, mutta lunta puolestaan tuli tupaan SaPKon vieraana, kun pässinutut veivät pelin puhtaasti 6-0.

KeuPa puolestaan on pelannut kolme ottelua, joista sarjapisteitä on kilahtanut laariin kolme kappaletta Hermes-voitolla. Ottelut JYP-Akatemiaa ja K-Vantaata vastaan päättyivät puolestaan tappioihin.

Auttaako pieni kaukalo?

Hyvän avauspelin jälkeen IPK oli Savonlinnassa täysin hampaaton. Kotijoukkue vei peliä, ja kun pelinopeudessa ei pysytty mukana, seurasi siitä osin tyhmiäkin jäähyjä. Otto Leskisen syöttövirhe ensimmäisessä maalissa sekä Jaakko Heiskasen ja Antti Kurkisen tarpeettomat hyökkäyspään jäähyt kahdessa seuraavassa päästivät SaPKon varsin kevyesti karkumatkalle.

Keskiviikkona karhulauman voiton avain onkin oman pelikirjan täydellinen noudattaminen. Kotonaan pienessä kaukalossa aktiivisesti karvaava IPK pyrkii katkomaan vastustajan hyökkäykset jo hyvissä ajoin ja iskemään nopeasti ja suoraviivaisesti. Myös omista pitää päästä vauhdilla pois, sillä siinä joukkueella on ollut työsarkaa harjoitusotteluista lähtien.

Pirteästi harjoituspeleissä pelannut ja Hokki-pelissä pelikieltonsa kärsinyt Adam Zboril oli Savonlinnassa jo ylimääräisenä hyökkääjänä. Jää nähtäväksi, pääseekö mies KeuPaa vastaan jo omalle paikalleen ykköskenttään. Mieheltä on kuitenkin jo lupa tehojakin odottaa.

Peli-Karhujen kokoonpanossa mielenkiintoa herättää keskiviikkona oman kasvatin ainakin hetkellinen paluu karhupaitaan. Jukureiden Liiga-joukkueen puolustaja Ilkka Vaarasuo pukee keskiviikon peliin IPK-paitaan. Lisäksi Jukureiden hyökkääjä Niko Laakkonen viilettää karhunutussa. Molempien miesten lainapesti on yhden ottelun pituinen.

Ilkka Vaarasuo palaa Iisalmeen ja karhupaitaan yhden pelin lainasopimuksella.

Ratkaisijoita kaivataan

Vierailija KeuPa on onnistunut keräämään voiton kolmesta pelaamastaan ottelusta vain kertaalleen. Tällöin vastassa oli vieraissa Kokkolan Hermes, jonka kausi on lähtenyt käyntiin varsin yskähdellen. Pelkästään tilastoja lukemalla KeuPan vaikeudet näyttäisivät olevan maalinteossa.

Kolmessa ottelussa kuusi tehtyä maalia ei mairittele etenkin kun pistekärkenä komeilee tehot 2+2 puolustajan paikalta kolmeen peliin iskenyt Lukko-laina Roni Sevänen. Sama mies vastasi perjantaina Hermes-pelin voitto-osumasta.

KeuPan kokoonpanossa lieneekin tällä hetkellä paljon potentiaalia, jota ei ole saatu puristettua ulos. Toki joukkueen vaihtuvuus viime kaudesta on hurja, eikä joukkueen viime kauden sisäisen pistepörssin kärkiviisikosta ole jäljellä kuin Emppu Pulliainen. Miehellä tehotilastossa kolmen pelin jälkeen on vastaa yksi syöttöpiste. Lisäksi Lukon lainamieheltä Joonas Niemelältä odotettaneen esiinnousua. Nuorukaisella on liigakokemusta viime kaudelta Bluesin paidassa 28 ottelun verran.

Seuraa Heitä

Adam Zboril #38 |

Vasen laitahyökkääjä

Oli harjoitusotteluissa yksi IPK:n näkyvimpiä pelaajia. Viimeisessä harjoitusottelussa sai pelikiellon ja kärsi sen sarja-avauksessa. Savonlinnassa ei enää tuttu pelipaikka ykkösen laidalla irronnut, vaan Zboril joutui ylimääräiseksi hyökkääjäksi. Oliko kyse pelikiellon jälkeisestä näpäytyksestä vai vain luotosta voittavaan joukkueeseen? Nouseeko Zboril tänään takaisin omalle paikalleen ykköseen?

Roni Sevänen #67 | TPS

Puolustaja

On ollut pakin paikalta joukkueen tehokkain ja ainut kahteen maaliin kyennyt pelaaja. Iisalmessa tehoja odotetaan Seväsen lisäksi myös hyökkäyskalustolta.

» Lähetä palautetta toimitukselle