SaPKo lähtee venyttämään voittoputkeaan IPK:n vieraana

MESTIS / Ennakko
SaPKo ei kotiavauksessaan jättänyt IPK:lle muuta kuin makuupaikkoja. Pystyykö karhulauma pitämään vuorostaan pässilauman kurissa kotonaan?
Kuva © Antti Varonen
Voittoisasti kotikaukalossaan alkukauden pelannut Iisalmen Peli-Karhut joutui viikonlopun vieraspeleissä tyytymään tappioiden karvaaseen kalkkiin. Alkaneella viikolla karhunutuilla on kaksi mahdollisuutta jatkaa kotivoittojen putkea, kun vieraisille saapuvat SaPKo keskiviikkona ja Peliitat perjantaina.

Vaikka Peli-Karhut onkotonaan napsinut pelkkiä voittoja, ei keskiviikon SaPKo -peli tule olemaan sille helppo. IPK:n ensimmäinen vierasreissu nimittäin kohdistui juuri Savonlinnaan ja sieltä tuliaisina oli heikon ja varovaisen esityksen jälkeen puhdas 6-0 tappio.

Savonlinnalaiset pääsevät otteluun puolestaan sarjan piikkipaikalta. Heikkoa avauskierrosta lukuun ottamatta pässinutut ovat marssineet voitosta voittoon, eikä lauantainen heikompikaan peli Hermestä vastaan katkaissut voittojen sarjaa.

Kapea kaukalo ja kotietu IPK:n mahdollisuus

Hyvin menneiden kotipelien vastapainona kaikki kolme vieraspeliä on Peli-karhuilta päättynyt tappioon. Maalinteossa joukkue onnistui vasta kolmannessa ottelussaan, jossa K-Vantaa oli parempi 5-3 lukemin.

IPK on elänyt tasaisella neljän kentän pelaamisellaan. Maalit ovat jakaantuneet tasaisesti, kaikille kentille, eikä yksikään joukkueen pelaajista ole pystynyt iskemään pikkumustaa verkkoon kahta kertaa useammin.

Joukkueen pelin kannalta Adam Zborilin tehojen löytyminen lupaa hyvää. Toisaalta Zborilin kanssa ykköskentässä viilettävä Aatu Hämäläinen ei ole löytänyt yhteistä säveltä Zborilin ja Juha Virtasen kanssa. Kolmikosta selvästi näkymättömin Hämäläinen on kauden kuudessa ottelussa kirjannut vain vaatimattomasti tehot 1+0.

Keskiviikon pelissä IPK:n tulee pystyä hyödyntämään Kankaan montun pienen kaukalon tuoma etu, sekä pystyttävä pakottamaan kovalla karvauksella vastustaja hätäisiin avauksiin. Tässä työssä Aleksi Hämäläisen johtama kolmonen ja Ilkka Heikkilän nelonen ovat avainasemassa.

Puolustuksessa kokenut Janne Pälve on noussut joukkueen ykkösmieheksi ja pelaa ilta toisensa jälkeen isoja minuutteja. Tämä ei kuitenkaan riitä, jos joukkue ei saa pidettyä turhia jäähyjä kurissa. Tämä onnistui jo Vantaalla, vaikkakin se ei kasvanut hedelmää sarjapisteiden muodossa.

Maalilla keskiviikon ottelussa pelaa jälleen KalPa-laina Denis Godla, joka on esittänyt varsin vakuuttavia otteita kahdella aikaisemmalla visiitillään.

Murtuuko pienen kaukalon kirous?

Vierailija SaPKo lähtee keskiviikon kamppailuun selkeänä suosikkina. Peräti 27 maalia pelaamissaan seitsemässä kamppailussa on hurja määrä ja kun omissa on soinnut vain 12 kertaa, voidaan sanoa, että joukkueen peli on kuosissa.

Rasmus Hämäläinen johtaa Mestiksen maalipörssiä kuudella osumalla ja pistepörssissä Teemu Lepaus on toisena (2+7). Tämä kertoo, että kaksikko yhdessä sentterinsä Juuso Forsströmin (0+8) kanssa muodostavat tällä hetkellä Mestiksen pelätyimmän hyökkäystrion.
Esille täytyy nostaa myös pässinuttujen neloskenttä. Kalle Saramäki on kerännyt nelosen laidassa jo hurjat tehot 5+1 ja toisella laidalla Ville Paalanen on ollut roolissaan erinomainen, häirinnyt ja rikkonut vastustajan pelaamista mutta nyt melko jäähyttömästi. Sen lisäksi on kerännyt jo aimo annoksen tehopisteitä.

Kun maalia vartioi Mestiksen syyskuun pelaajaksi torjuntaprosentilla 95.50 valittu Juhana Aho, on kotijoukkueella luvassa hikinen ehtoo. Toisaalta ainakin viime kaudella Kankaan montun jään kaltainen kapea kaukalo Keuruulla tuotti pässinuttujen pelille yllättäviä vaikeuksia. Jos sama tuska jatkuu tällä kaudella, on IPK:lla mahdollisuus jatkaa kotivoittojen tiellä.

Pientä jobinpostia SaPKolle tuo näkyvästi puolustuksessa pelanneen Jarno Pavénin loukkaantuminen, joka vaatii lisätutkimuksia. Paikkaajaksi tosin saapuu tuttu mies, kun 10 peliä viime kaudella pässinutuissa luutinut Markus Kojo saapuu Turusta vahvistamaan joukkuetta.

Seuraa Heitä

Janne Pälve #4 |

Puolustaja

Pälve on noussut IPK:n pakiston luottomieheksi. Viimeisissä peleissä mies on ollut joukkueen eniten peliaikaa kerännyt pelaaja ja ansainnut kokeneena Mestis-pelaajana valmentajan luottamuksen. Riittääkö Pälven panos vaarallista SaPKo-hyökkäystä vastaan?

Ville Paalanen #32 |

Laitahyökkääjä

Paalanen on ollut muun SaPKo -nelosen tapaan tehokas vastustajan päässä. Mies karvaa ja rikkoo vastustajan peliä, mikä tuo maalipaikkoja ketjukavereille. Useimmin miehen tarjoilusta on päässyt nauttimaan Kalle Saramäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle