IPK:n itseluottamus koetuksella − ensin kaatui sarjakakkonen, miten käy kolmosen?

MESTIS / Ennakko
IPK lähtee perjantain otteluun ensimmäisen vierasvoiton vahvistamana.
IPK kohtaa kotihallissaan perjantaina vieraspelikiertueensa aloittavan, sarjan kolmatta sijaa pitävän TUTOn. Kohtaaminen on molemmille joukkueille historiallinen, sillä TUTO ja IPK eivät ole koskaan aikaisemmin mitelleet keskenään.

Isäntäjoukkue IPK lähtee perjantai-illan otteluun varmasti suurella itseluottamuksella, sillä keskiviikkona Joensuusta irtosi Mestis-historian ensimmäinen vierasvoitto sarjan toiselle sijalle noussutta Jokipoikia vastaan. Samalla joukkue sai myös mieluisan revanssin joensuulaisista, sillä viime viikon lauantaina pelattu kotipeli Jokipoikia vastaan päättyi vieraiden selkeään 2-5-voittoon.

Jos IPK mielii pysyä voittojen tiellä, on sen TUTOa vastaan säilytettävä myös keskiviikkona nähty tiivis ja viisas puolustuspelaaminen. Viimeinen lenkki puolustuksessa oli tosin KalPa-laina Denis Godla, joka tuskin on Peli-Karhujen matkassa enää viikonloppuna. Maalinteossa iisalmelaiset voivat tukeutua Aatu Hämäläiseen, joka viimeisteli keskiviikkoillan molemmat maalit.

Uusi tuttavuus IPK on turkulaisille täysin vieras, mikä sekin lisää jännittävyyttä ja yllätyksiä illan otteluun.

− En tiedä hallista enkä Iisalmestakaan oikeastaan yhtään mitään, mutta sitten sen näkee. Yleensä se menee niin, että mitä pienempi paikka, niin sitä hankalampi se on vastustajalle, myöntää TUTO-hyökkääjä Tuukka Pulliainen seuran omassa ennakossa. 

TUTOn oltava hereillä

Sarjakärjessä viihtyneen turkulaisnipun kuuden ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki katkesi ikävästi viime perjantaina SaPKoa vastaan. Sarjan kolmossijaa pitävä TUTO on kuitenkin saanut levätä rauhassa, mikä varmasti näkyy myös perjantaina Iisalmessa.

SaPKoa vastaan pelatussa pelissä turkulaiset heräsivät otteluun liian hitaasti, ja joukkue pääsikin peliin kunnolla mukaan vasta toisessa erässä. Roppakaupalla itseluottamusta saanutta IPK:ta vastaan TUTOn on kuitenkin oltava valppaana heti alusta lähtien.

IPK saa vastaansa kuitenkin kaikin puolin sisukkaan joukkueen, sillä SaPKoakin vastaan TUTOlla oli viritteillä hyvä kiri. Jos iisalmelaiset perjantaina pelaisivatkin kahden maalin johtoasemassa, liialliseen hyvän olon tunteeseen ei pidä hukkua − TUTO saattaa iskeä nopeastikin takaisin.

Seuraa Heitä

Aatu Hämäläinen #27 |

Keskushyökkääjä

IPK:n keskiviikon maalitykki. Maalit maistuvat varmasti myös perjantaina.

Tuukka Pulliainen #8 |

Keskushyökkääjä

SaPKoa vastaan saldona kaksi syöttöpistettä. Peli pitkäaikaisen ketjukaverin Aki Keinäsen kanssa luistaa, ja se, jos joku, on mukavaa katseltavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle