TUTO testaa maalivirettään Peli-Karhujen vieraana

MESTIS / Ennakko
TUTO on ollut IPK:lle mahdoton kaadettava. Viimeksi turkulaiset veivät Iisalmensta sarjapisteet selkein 1-6-numeroin.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut jatkaa omia pudotuspelejään kotonaan, kun sarjakakkonen TUTO saapuu Kankaan monttuun. Viimeisissä peleissä hieman maalinteon kanssa tuskaillut TUTO aukaisi ketsuppipurkin keskiviikkona iskien JYP-Akatemian jäänrakoon 9-3-lukemin. IPK:n viimeistely on ollut viime peleissä sitä vastoin tutun tehotonta.

Peli-Karhut pelaa nyt jokaisessa ottelussa karsintoja vastaan, mikä kenties hieman näkyy jo väkinäisinä otteina. Keskiviikkona karhulauma oli Rovaniemen vierailullaan kaksi erää selkeästi kuskin paikalla, mutta tuttu tehottomuus maalipaikoissa vei ottelun aina jatkoajalle. Isot virheet kahdessa viimeisessä RoKi-maalissa takasivat työteliäälle IPK:lle illan vaivanpalkaksi lopulta vain yhden pisteen hävityn jatkoajan myötä.

Tuska viimeistelyssä näkyy IPK:n osalta siinä, että vastuuta siirretään hyvissäkin maalitilanteissa kaverille laukomisen sijaan. Etenkin ketju Aatu Hämäläinen, Janne Katosalmi ja Jimi Palanto saivat ensimmäisessä erässä kiekkoa laadukkaille maalipaikoille, mutta liian usein laukaus jäi puuttumaan ja haettiin vielä sitä viimeistä syöttöä.

Alkukaudesta Peli-Karhujen oman maalivahtikaksikon esitykset ailahtelivat ja KalPa-laina Denis Godlaa tarvittiin apuun ihan syystäkin. Viimeisissä peleissä kaksikko Antti Leskinen ja Tuomas Tolonen ovat kuitenkin pelanneet erittäin virheettömästi ja usein juuri maalivahtipeli on pitänyt joukkueen pelissä mukana pelin sisällä olleiden heikkojen jaksojen.

Jatkuuko tehokkuus myös Iisalmessa?

TUTO lähtee niin sarjataulukon kuin keskinäistenkin otteluiden perusteella selkeänä suosikkina perjantain kamppailuun. Sarjakakkosena porskuttava TUTO on voittanut kaksi joukkueiden keskinäistä ottelua murskaavalla maalierolla 8-1. TUTO onkin SaPKon ohella ollut ainut joukkue, joka Kankaan montussa on karhupaidat jättänyt tällä kaudella vaille mitään mahdollisuuksia.

Edellinen Iisalmen vierailu kirjattiin TUTOlle 1-6 ja siinä joukkueen ikoni Aki Keinänen vakuutti tuttuun tyyliinsä tehoin 1+2. Ottelu ratkesi jo varsin varhain, kun sekä Otto Huttunen, että Saku Kinnunen loukkaantuivat koijoukkueen peräpäästä ottelun kuluessa.

Kun TUTOn yskähdellyt hyökkäyspelikin näytti aukeavan taas edellisessä ottelussa JYP-Akatemiaa vastaan, saa IPK tehdä hartiavoimin töitä, jotta pisteet jäävät Iisalmeen. Jyväskyläläisiä kurittivat etenkin Elias Karvonen (1+3) ja Tomi Wilenius (1+2)

Seuraa Heitä

Roberts Locans #42 |

Oikea laitahyökkääjä

Locans on pelannut Iisalmeen saapumisensa jälkeen varsin pirteästi ja hyvällä itseluottamuksella. Suurikokoinen latvialainen on osoittanut, että hänestä on potentiaalia maalintekijäksi. Nyt olisi aika lunastaa nämä odotukset.

Tomi Wilenius #63 | Pyry

Keskushyökkääjä

Wilenius iski JY-voitossa tehot 1-2 ja vakuutti muun kakkoskentän ohella pirteillä otteillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle