Nousujohteinen Jokipojat jatkaa kotiotteluputkeaan

MESTIS / Ennakko
Ari Aaltosen suojatit kohtaavat joukkueelle vielä voittamattoman JYP-Akatemian.
Jokipojat aloittaa kahden kotiottelun viikkonsa keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan. Viime aikoina liikaa omiin päästänyt jyväskyläläisnippu pääsee haastamaan piristynyttä ärjylaumaa.

Heikon alkutalven pelannut Jokipojat on saanut otteisiinsa uutta ryhtiä. Voittojen ja pisteiden saamisen ohella helpottavaa on ollut joukkueen sitkeys, sillä esimerkiksi sekä perjantain että lauantain otteluissa joukkue nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Heinolassa tuli takkiin jatkoajalla, mutta lauantaina Espoo United kukistui rankkareilla.

JYP-Akatemia taas on ottanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden voiton. Viime viikolla tappiot tuli Kiekko-Vantaalle ja Espoo Unitedille, tosin kummallekin vain maalin erolla.

Ongelmia on ollut täyden 60-minuuttisen pelaamisen kanssa, mutta ennen kaikkea viimeistelyn suhteen hyökkäyspäässä. Monesti jyväskyläläiset ovat olleet huolimattomia vastahyökkäysten kanssa, kun vastustaja on päässyt rankomaan helposti virheistä.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kahdesti, mutta keskiviikon kohtaaminen on ensimmäinen Joensuussa. Kummatkin Jyväskylän-ottelut JYP-Akatemia vei nimiinsä, syyskuussa maalein 5−4 ja marraskuussa 4−2.

− Akatemian pelissä on todella hyvää heidän laadukas pelin kääntäminen. He pyrkivät ja pystyvät kääntämään peliä äärimmäisen nopeasti, kehuu Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Joensuulaiset joutuvat lähtemään keskiviikon kohtaamisen ilman puolustaja Joel Olkkosta, joka pääsi kokeilemaan liigavauhtia sopimusseuransa HPK:n paitaan. Tilalle Jokipojat sai sarjaporrasta alempaa Eppu Rissasen, joka on tuttu mies ärjypaidasta aiemmilta kausilta. Sivussa on varmuudella myös päähän kohdistuneesta taklauksesta toipuva Nico Friman.

Seuraa Heitä

Eppu Rissanen #42 |

Puolustaja

Suomi-sarjan Kiekkokoplassa alkukauden pelannut nurmeslaispuolustaja tulee paikkaamaan liigajäille lähtenyttä Joel Olkkosta. Päävalmentaja Ari Aaltonen lupaili joensuulaisnipulle tutulle puolustajalle myös ylivoima-aikaa.

Riku Tiainen #11 |

Laitahyökkääjä

Tiainen on väläytellyt pelisilmäänsä viime kierroksilla, mikä on parantanut miehen pistesaraketta.

» Lähetä palautetta toimitukselle