Omassa päädyssä vaikeuksia - Kumpi saa puolustuspelinsä kuntoon?

MESTIS / Ennakko
Juha Virtasen maalista huolimatta JYP-Akatemia otti viimeksi voiton.
Kuva © Janne Falck
Keskiviikkoillan Mestis-kierroksella JYP-Akatemia saa vieraakseen IPK:n. Akatemia on vajonnut kahdeksannelle sijalle vahvan alkukauden jälkeen. IPK:n otteet ovat parantuneet kauden mittaan, mutta tuloksissa se ei ole vielä näkynyt ja joukkue onkin sarjassa toiseksi viimeisenä.

JYP-Akatemialla on allaan kaksi häviötä. Viime viikonlopun tuplaotteluissa KeuPa HT:ta vastaan nuori hurrikaaniryhmä hävisi molemmat ottelut luvuin 4-1. Edellisistä viidestä ottelustaan jyväskyläläisjoukkue on ottanut vain kaksi voittoa.

IPK tulee Jyväskylään voitto taskussaan, kun Hokki kaatui kotikentällä luvuin 5-2. Marraskuu on ollut illan vierasjoukkueelle hankala, kun viidestä pelatusta ottelusta IPK on ottanut vain yhden voiton.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Iisalmessa. Tuolloin Akatemia haki täydet pisteet matkaansa tehokaan ylivoimansa ansiosta. Karhupaidat voittivat kuitenkin maalipaikat kyseisessä ottelussa.

Ratkaisun paikat

Akatemian hieno alkukausi on kääntynyt  laskuun tulosten valossa. Peliesitykset on ollut varsin pirteitä, mutta koko alkukauden murheenkryyni, tehokkuus maalipaikoissa on ollut hakusessa edelleen. Edellisessä kotiottelussa KeuPaa vastaan hurrikaaniryhmällä oli omat paikkansa tulla otteluun mukaan, mutta Akatemia ei saanut laadukkaista paikoistakaan tarvittavia maaleja tehtyä.

Akatemia on tehnyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja ja päästänyt neljänneksi eniten. Tämän lisäksi Akatemian ongelma varsinkin edellisissä otteluissa on ollut syöttöjen ja niiden vastaanottamisen laadussa. Perusasioiden laadukkaampi toteuttaminen ja tiiviimpi puolustuspelaaminen on varmasti teemana illan ottelussa.

Illan vierasjoukkueen otteet ovat parantuneet kauden mittaan. Ennen Hokki-ottelua se ei ole kuitenkaan kantanut hedelmää. IPK:n ylivoima on yskähdellyt, sillä karhupaidat ovat tehneet sarjassa toiseksi vähiten ylivoimamaaleja. Hokkia vastaan ketsuppipullo kuitenkin aukesi ja IPK tekikin kolme maalia ylivoimalla.

Akatemian alivoima ei ole ollut kovinkaan rautaista tällä kaudella, joten mikäli IPK:n tehot säilyvät edellisestä ottelusta, on jyväskyläläisjoukkue vaikeuksissa. IPK on tehnyt sarjassa eniten alivoimamaaleja, joten hurrikaaniryhmän on oltava tarkkana ja huolellisena kiekon kanssa ylivoimansa aikana. IPK on tosin päästänyt toiseksi eniten maaleja sarjassa, joten puolustuspelin kanssa joukkueella on ollut vaikeuksia.

Seuraa Heitä

Riku Tiainen #11 |

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä on kuulunut läpi kauden hurrikaaniryhmän luottohyökkääjiin. Edellisiin viiteen otteluun kolme tehopistettä tehnyt hyökkääjä pystyy varmasti vieläkin parempaan kakkosketjun laidassa.

Janne Katosalmi #17 | IPK

Laitahyökkääjä

Joukkueensa paras maalintekijä kahdeksalla osumallaan. Edellisessä ottelussa alivoimamaalin tehnyt hyökkääjä luo hyvin tilanteita hyvällä liikkeellään ja hänen kanssaan Akatemian on oltava varuillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle