Leinosen pistetahti koetuksella Hermestä vastaan

MESTIS / Ennakko
Kippari Toni Leinonen on tahkonnut yhdeksässä pelissä kahdeksan pistettä.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina Kokkolan Hermeksen Tikkurilan Urheilupuistossa. Lohipaidat lähtevät katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkea, kun taas Hermeksen Etelä-Suomen kiertue on ollut vakuuttava.

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina Kokkolan Hermeksen Tikkurilan Urheilupuistossa. Lohipaidoilla on takanaan vierastappio TUTOa vastaan numeroin 3−2, kun taas Hermes koki niin ikään vierastappion Peliittoja vastaan lukemin 6−5.

Kiekko-Vantaa on tippunut runkosarjassa sijalle kymmenen. Hermes löytyy sijalta kuusi neljä pistettä lohipaitoja edellä. Kiekko-Vantaan kausi on ollut haastava, sillä se on vain kaksi pistettä edellä Espoo Unitedia, joka on sarjajumbo. Joukkueella on kolmen ottelun tappioputki.

Kiekko-Vantaalla näytön paikka

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä totesi joukkueen verkkosivuilla, että edessä on tukku mielenkiintoisia otteluita, sillä joukkueella on edessään viisi kotiottelua tässä kuussa.

− Mukavaa saada kotipelien putki päälle. Kotona on aina siistimpää pelata. Tikkurilassa on hyvä tunnelma, kiitos Ruutanoiden. Rumpu tuo eloa pelaajiinkin, Mälkiä sanoi.

Lohipaitojen ongelmana oli alkukaudesta huono ylivoimapeli, mutta parannusta on tullut. Viimeisistä kuudesta maalista viisi on syntynyt ylivoimalla. Mälkiä oli kuitenkin alkuun tyytyväinen ja uskoi joukkueen taitoon. Kuparisen jälkeen tulikin sitten ketsuppipulloreaktio.

Hermes on taitava

Hermes lähtee Kiekko-Vantaa -otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Kokkolalaiset ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelusta peräti neljä, kun joukkueen Etelä-Suomen kiertue oli tuloksellisesti antoisa.

Viime ottelussa Hermes ja Peliitat tahkosivat tasaisesti ja ottelussa nähtiin lukuisia erikoistilanteita. Ottelun toisessa erässä syntyi maali kummallekin kahdessa minuutissa, ja joukkueet jatkoivat maalitehtailua, kun ottelussa tehtiin yhteensä yksitoista maalia.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaan tappioputki rasittaa joukkuetta, mutta luvassa on vielä tässä kuussa viisi kotiottelua. Joukkueen ykkösvitja Pekka Niemimaa-Julius Rantaeskola-Toni Leinonen on ollut liekeissä, joten Hermeksen on löydettävä keinot estää ketjun tehokkuus.

Runkosarja on tyvipäässä tasainen, mutta pisteitä pitäisi tehdä tasaiseen vauhtiin, sillä keskikasti ja kärki kohentavat asemiaan kierros kierrokselta. Ottelusta tulee tasainen, mutta uskon kotijoukkueen voittavan jatkoerässä.

Seuraa Heitä

Pekka Niemimaa #13 |

Keskushyökkääjä

Lohipaitojen pistepörssissä korkealla oleva Niemimaa on tärkeä pelaaja vantaalaisille. Jatkuvatko hyvät otteet?

Joonas Huovinen # | Asplöven

Laitahyökkääjä

Sisäisessä pistepörssissä majaileva Huovinen on tärkeä pelaaja Hermekselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle