Vantaalaisilla haasteena tyly vieras

MESTIS / Ennakko
Samuel Jukuri on Jokipojilla torjuntavuorossa.
Mestis-viikko huipentuu K-Vantaan osalta Jokipoikien isännöinnillä. Vantaa on perinteisesti ollut varsin suotuisa paikka joensuulaisille, mutta kuinka käy lauantaina?

Jokipoikia lauantaina isännöivä Kiekko-Vantaa joutui perjantaina jäämään huippuvireisen Peliittojen alle Heinolassa, kun kotijoukkue nappasi jo seitsemännen voittonsa putkeen. Vantaalaiset sentään nousivat kahden maalin tappioasemasta tasoihin, ja käteen jäi lopulta yksi piste.

Ennen Peliitat-ottelua vantaalaiset olivat voittaneet kolme putkeen. Heinolassakin joukkueen esitys oli loppua kohti hyvä.

− Olisi voinyt käydä kummin vain. Jatkoajalla kummallakin oli läpiajoja, ja rankkareitakin ammuttiin aika pitkään. Otetaan posit matkaan lauantaiksi, jolloin olisi tarkoitus aloittaa siitä, mihin tänään lopetettiin, vantaalaisluotsi Simo Mälkiä kommentoi Heinolassa.

Kotikentällä vantaalaiset ovat petranneet alkukaudesta, sillä kolme edellistä kotiottelua ovat päättyneet voittoon.

Sarjakolmonen Jokipojat taas aloitti vieraspeliviikonloppunsa Espoossa, jossa United kaatui maalein 4−2 varsin kypsän esityksen myötä. Voittoja on muutenkin tullut mukavaan tahtiin.

Joensuulaiset saivat viikonlopusta alkaen riveihinsä jukurilainat Ville Leskisen ja Joonas Valkosen. Leskinen loukkaantui Espoossa jo toisessa vaihdossaan, mutta Valkonen oli heti tärkeä lenkki loukkaantumisista kärsivään ärjypuolustukseen.

Historia Vantaalla käydyistä kohtaamisista kallistaa puntaria joensuulaisille. Ennen viime kaudella otettua 6−4-kotivoittoa aiempi kerta, kun lohipaidat saivat Jokipojilta Tikkurilassa kolme pinnaa, oli niinkin kaukaa kuin vuodelta 2008.

Seuraa Heitä

Atte Mäkinen #14 | K-Vantaa

Laitahyökkääjä

Jokerilaina oli avainasemassa Heinolassa, mutta Mäkisen alivoimamaali ja osuminen rankkareissa eivät siivittäneet vantaalaisia voittoon.

Nico Friman #25 |

Hyökkääjä

Pisteiden makuun viimein päässyt Friman palaa tuttuun paikkaan, sillä viime kaudella hän edusti juuri Kiekko-Vantaata.

» Lähetä palautetta toimitukselle