Voittava ja häviävä pelaaminen kohtaavat − vierassaldossa Jokipoikien toivon kipinä

MESTIS / Ennakko
Heikkilän tehoilu ei riittänyt viime ottelussa voittoon.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
LeKin seitsemän ottelun voittoputki katkesi, kun Hermes kävi hakemassa kolme pistettä Lempäälästä viime ottelussa. Nyt saukkopaitojen kotihalliin saapuu Jokipojat.

LeKi nousi voittoputkensa ansiosta Mestiksen yhdeksännelle sijalle. Jokipojat on hyvän alkukautensa peruina kärkikolmikossa, sijalla kolme. Jokipojat ja LeKi ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Molemmat ottelut ovat päättyneet joensuulaisten tiukkiin voittohin.

Jokipojilla on pitkä tauko peleistä, sillä se pelasi viimeksi viikko sitten perjantaina. Tuolloin joukkue hävisi Hokille kotonaan jatkoajan jälkeen 2-3. Viimeisessä yhdekssässä ottelussa joukkue on voittanut vain kaksi peliä varsinaisella peliajalla.

LeKi oli pitkässä voittoputkessa, mutta Hermes kävi keskiviikkona katkaisemassa lempääläläisten lennon. Molemmat joukkueet lähtevät siis perjantain kamppailuun tappio niskassaan.

Kuumat pelaajat Liigaporttien kynnyksellä − osa niistä läpikin

LeKi on tällä kaudella tuottanut Liigaan jo Joona Luodon ja Tappara-päävalmentaja Jussi Tapolan mukaan myös marraskuun pelaajaksi Mestiksessä valittu Anton Levtchi pääsee myös Liiga-vauhtiin viikonloppuna, kun Ilves ja Tappara kohtaavat Ulkojäät-tapahtumassa perjantaina.

Luoto puolestaan lähti Kanadaan Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kanssa. Kumpikaan LeKin alkukauden superonnistujista ei siis pukeudu saukkopaitaan Jokipoikia vastaan.

Lisäksi Tomi Iso-Mustajärvi jätti Lempäälän taakseen ja siirtyi Imatran Ketterään Suomi-sarjaan.

Jokipoikien hyökkääjä Jesse Paukku sen sijaan pääsi taannoin tekemään debyyttinsä Liigassa HPK:n paidassa. Paukku iski avausottelussaan heti kaksi maalia. Toinen Jokipoikien ehdottomista onnistujista on ollut tamperalaislähtöinen hyökkääjä Lauri Huhdanpää.

− Olemme tehneet hyvin töitä. Nämä ovat tasaisia pelejä. Ei ole helppoja pelejä, enkä usko, että niitä on millään muullakaan joukkueella, Aaltonen aprikoi Mehtimäkeläisen otteluennakossa.

LeKiltä Levtchin ja Luodon poissa ollessa tehoja voidaan odottaa ainakin Santeri Vuodilta ja Miika Heikkilältä, joka tuhri yhden avopaikan viime pelissä, mutta teki siinä sivussa kaksi onnistunuttakin.

Tilastojen maailma

Joukkueiden maalivahdit ovat tilastojen valossa Mestiksen keskitasoa, mutta tiedossa on, että sekä LeKin Christian Heljanko että Jokipoikien Samuel Jukuri ja Samuli Ratilainen pystyvät auttamaan joukkueensa voittoon.

Joukkueiden ero sarjataulukossa on kahdeksan pistettä. Molemmat joukkueet ovat tehneet todella paljon maaleja, mutta LeKi on myös päästänyt niitä verrataen paljon. Jokipoikien maaliero on siis sen myötä parempi.

Rangaistuksia molemmat joukkueet ovat ottaneet melko paljon. Jokipojat on kuitenkin jopa koko sarjan vähiten kaksiminuuttisia ottanut joukkue. Isoja rangaistuksia sen sijaan Jokipojat on napsinut senkin edestä.

Huhdanpää ja Paukku ovat molemmat keränneet 24 pistettä, joten he jakavat joensuulaisten parhaan pistemiehen tittelin. Paukulla on kuitenkin rutkasti enemmän maaleja, joten kultakypärä kuuluu siksi hänelle.

Levtchin ollessa Tapparan mukana perjantaina, kantaa lempääläläisten kultaista kypärää myös kymmenen maalia tehnyt Vuoti.

Seuraa Heitä

Vilho Virmavirta #10 | HCIK

Puolustaja

Isokokoinen oikealta ampuva puolustaja on esiintynyt rohkeasti kiekollisena viime otteluissa. Tulostakin on tulut jonkun verran. Osuuko Jokipoikia vastaan?

Joonas Larinmaa #91 | Kiekko-Espoo

Laitahyökkääjä

Läpimurtoaan tekevä Larinmaa on mättänyt pisteitä koko alkukauden mukavalla tahdilla, mutta ennen kaikkea marras- ja joulukuussa mies on onnistunut komeasti. Viimeksi Lempäälän-vierailulla vyölle jäi voittomaali.

» Lähetä palautetta toimitukselle