Karistaako Peliitat joensuulaisen kammon romukoppaan?

MESTIS / Ennakko
Tuulettaako Jokipojat perjantaina Heinolassa? (Arkistokuva)
Mestiksen sarjakasi Peliitat saa Heinolaan vieraakseen neljäntenä keikkuvan Jokipojat. Kohtaaminen on joukkueille kauden toinen, aiemmat ovat menneet Joensuussa kotijoukkueen nimiin numeroin 4−2 ja 6−2.

Päävalmentaja Ari Aaltosen johtama ärjylauma on ollut Peliitoille viime vuosina tukala vastus: Vuoden 2012 alusta lähtien laskettuna keskinäisten kamppailuiden voitot ovat joensuulaislauman hyväksi runkosarjassa murskaavasti 15−2.

Tiivis alakerta ja peliinlähtö korostuvat

Peliittojen puolustus oli joukkueen paras hyökkäys viime ottelussa, kun pääkäskijä Marko Tuomaisen suojatit panostivat IPK:n vieraana nimenomaan alakerran pelaamiseen. Puolustaminen toimikin maalivahti Timo Niemen naaman edessä vankasti, talven aikana aiemmin nähtyyn tapaan.

Vastaavasti hyökkäyspäässä yrityksistä puuttui "tappamisen tahto" ja maskipelaaminen, sillä heinolalaiset olisivat voineet paketoida pelin käytännössä jo toisessa erässä.

Toisaalta onnistuminen puolustuspelin vakauttamisessa on joukkuelle tärkeää, sillä ennen keskiviikon peliä Peliitoille tuli kolme hutilyöntiä, kun JYP-Akatemia, LeKi ja juurikin Jokipojat nakuttivat heinolalaisten häkkiin yhteensä 16 osumaa.

Kotijoukkuelle myös peliintulolla on perjantaina suuri merkitys. JYP-Akatemiaa ja LeKiä vastaan Peliitat heräsi pelaamaan tosissaan vasta päätöserissä, joissa se iski kummankin joukkueen reppuun kolme häkkiä.

Jokipojat pyrkii jatkamaan liitoaan

Jokipojilla on menossa vahva vaihe, kun sarjanelonen on napannut kolme voittoa neljästä ottelusta. Marras-joulukuu oli korpivaellusta, mutta joensuulaiset ovat pystyneet jättämään pimeän syksyn pimeät hetket taaksensa niin pelillisesti kuin numerollisestikin.

Uusi, vahva jakso käynnistyi nimenomaan Peliitat-kotivoitosta viime vuoden toiseksi viimeisenä päivänä. Vaikka sen jälkeen Jokipojat otti käkättimeen Hermekseltä, kaatuivat tämän jälkeen TUTO ja KeuPa HT. Keuruulla kenttätapahtumat olivat tasaisia, mutta terävät vastahyökkäykset ja erien alut käänsivät taiston Jokipojille.

Joensuulaisittain piristävää oli Lauri Huhdanpään uudelleen herääminen sekä nuoren kasvatin, puolustaja Ville Räsäsen avausmaali Mestiksessä. Kaikkiaan on helppoa todeta, että Jokipoikien syksyllä tapahtuneet laajat yksilöonnistumiset ovat yksi syy siihen, miksi joukkue sarjataulukossa neljäntenä keikkuu.

Seuraa Heitä

Eetu-Ville Arkiomaa #24 |

Hyökkääjä

Raumalaislähtöinen taskuraketti nousi Iisalmessa joukkueensa suurimmaksi sankariksi iskemällä ensiksi viimeisellä minuutilla tasoituksen ja voittolaukauskisassa ratkaisevan häkin. Tällä kaudella 10+14-tehot nakuttanut hyökkääjä pelaa pisteiden valossa kelpokautta, ja saman vireen soisikin jatkuvan myös keväällä.

Tuomas Huhtanen #29 |

Laitahyökkääjä

Kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran joulukuun lopussa, iski Noormarkusta lähtöisin oleva laituri Peliittojen paidassa maalin. Jokipoikiin siirryttyään hyökkääjä ratkaisi heti ensimmäisessä ottelussaan pelin joensuulaisille, ja nyt edessä on kauden toinen esiintyminen ärjypaidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle