Peliitat taas vaikeuksissa RoKin kanssa?

MESTIS / Ennakko
Nouseeko tappioputkessa rypevä RoKi takaisin jaloilleen Heinolassa?
Kuva © Oona Sarajärvi
Heinolan Peliitat ja Rovaniemen Kiekko kohtaavat tänä syksynä toisen kerran. Aiempi ottelu Rovaniemellä päättyi RoKin voittoon. Viime kaudella lappilaisjoukkue teki Peliittojen pelaamisen Heinolassa vaikeaksi.

Akuutista pakkipulasta ja haparoivasta maalivahtipelistä kärsinyt Peliitat sekoitti omaa pakkaansa huolella viikon alkupuolella. Puolet puolustuksesta vaihtui ja maalille hankittiin vahvistus Ruotsin puolelta. Alkukauden Allsvenskanissa torjunut Timo Niemi lunasti heti ensimmäisessä ottelussa valmennuksen kovat odotukset torjumalla keskiviikkona Jyväskylässä nollapelin. 3−0-vierasvoitto katkaisi samalla Peliittojen viiden tappion putken.

Jyväskylässä Peliitat palasi juurilleen malttaen puolustaa viisikkona tiiviimmin kuin aikoihin. KooKoon lainapakki Julius Nyqvist ja Pelicansin A-nuorten Eero Kotilainen ja Jarkko Pynnönen selvisivät urakastaan puhtain paperein. Pelisuoritusten perusteella kolmikon voi olettaa jatkavan joukkueen vahvuudessa myös perjantain kotiottelussa.

Hyökkäyspelaaminen on Peliitoilla rullannut tappioputkenkin aikana mukavasti. Ykköskentän Henri Fomin ja Juuso Perttilä ovat löytäneet paremmin ja paremmin toisensa muodostaen jo toimivan tutkaparin keskenään. Tuomas Huhtanen ketjun kolmantena lenkkinä täydentää mainiosti joukkueen kärkitroikan. Vastuunkantajia joukkueesta on löytynyt kärkikentän takaa tasaisesti. Ainoastaan luokattoman heikkoon ylivoimapeliin Peliitat tarvitsee parannusta viimeistään siihen mennessä, kun sarjapelejä joulutauon jälkeen taas tahkotaan.

RoKi on viihtynyt Heinolassa kuin kotonaan

Rovaniemen Kiekko on ollut heinolalaisille hankala vastus. Viime kauden otteluvoitot menivät tasan 2-2, mutta pisteet 7-5 RoKin hyväksi. Heinolassa Peliitat onnistui voittamaan vain toisen ottelunsa, ja senkin vaivoin vasta jatkoajalla oltuaan avauserän jälkeen 0−2-tappiolla. Lapin siniset ovat olleet niskan päällä tänäkin syksynä voitettuaan Peliitat syyskuussa Rovaniemellä maalein 4-1.

RoKin muista Mestis-joukkueista poikennut pelityyli tuntui viime kaudella purevan erityisen hyvin heinolalaisiin, sillä Peliitat oli yhtä vaille kaikissa otteluissa juoksumiehen paikalla hyvällä jalalla nopeasti kiekkoa liikuttanutta rovaniemeläisjoukkuetta vastaan.

Nyt lähtökohdat Heinolan vierailuun ovat viime vuotta synkemmät muunkin kuin kaamosmasennuksen puolesta. Jos tappiot painaisivat kiloja, olisi rovaniemeläisten kuntopuntari jo rikki. Kahdeksan peräkkäistä tappiota on synkkä tilasto. Peli on kuitenkin ollut tuloksista huolimatta kaiken aikaa paranemaan päin ja neljä viimeisintä peliä ovat kääntyneet niukin lukemin vastustajan hyväksi.

Keskiviikkona RoKi ja Hokki kohtasivat pohjoisen derbyssä Rovaniemellä. Taistelupeli kääntyi kotijoukkueen harmiksi Hokille 2-3. Erityisen kirvelevän tappiosta tekee vastustajan tekemä voittomaali, joka syntyi vajaat puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua. RoKin valmentaja Petteri Hirvonen näki tappiopelissä paljon hyvää ja uskoo joukkueensa palaavan pian takaisin voittokantaan.

− Peli alkaa olemaan sen näköistä, että sillä voi voittaa. Vielä pienet asiat ja hetket vedetään paremmin, niin kyllä se sieltä tulee.

Seuraa Heitä

Timo Niemi #1 |

Maalivahti

Todellinen kiekkokiertolainen. Eri joukkueita pelkästään miesten peleissä tusinan verran. Alkukauden Niemi pelasi Allsvenskanin Mora IK:ssa. Tuli haastavaan paikkaan Heinolaan, jossa valmennuksen luotto omiin vahteihin oli mennyttä. Piti maalinsa debyyttipelissä Jyväskylässä koskemattomana ja siivitti torjunnoillaan Peliitat voittoon. Esiintyy nyt ensi kertaa uuden kotiyleisönsä edessä.

Daniel Vozenilek #10 | Pardubice

Vasen laitahyökkääjä

20-vuotias Tšekki-hyökkääjä edusti viime vuonna maataan nuorten MM-kisoissa Helsingissä. Raamikas HC Pardubicen kasvatti on kasannut 27 Mestis-ottelussa tehopisteet 3+8=11.

» Lähetä palautetta toimitukselle