RoKi ja IPK kohtaavat Rovaniemellä - Lisävahvistuksien näytönpaikka

MESTIS / Ennakko
Edellisessä kohtaamisessa tunteet räiskyi ja johti Jevgeni Fofanovin pelikieltoon.
Kuva © Oona Sarajärvi
Sarjataulukossa viimeisenä majaileva lappilaisryhmä saa vieraakseen muutaman pisteen edellä olevan IPK:n Iisalmesta. Molemmille täydet pisteet ottelusta olisivat erittäin tarpeellisia.

Kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet RoKin voittoihin. Edellinen kohtaaminen Rovaniemellä meni jatkoajalle, kun IPK teki tasoitusmaalin viime minuuteilla.

Kotijoukkue RoKi sai katkaistua kymmenen ottelun tappioputkensa välipäivän ottelussa ennen vuodenvaihdetta, kun se otti 4-2-voiton Kokkolan Hermeksestä.

− Kiva välipeli saatiin tuohon. Antoi hyvän startin tälle vuodelle, ettei tarvitse niin apeissa tunnelmissa jatkaa, ja hyviä treenejäkin ollut nyt huilin jälkeen, RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen totesi.

Ne pienet asiat

Lappilaisten loppuvuosi kulki hyvistä peleistä huolimatta tappiosta toiseen. Pelit paranivat jatkuvasti ja pelaajat osoittivat kovaa taisteluhenkeä jokaisessa ottelussa.

− Vaihdosta toiseen pitää pystyä tekemään niitä oikeita asioita. Pienet asiat ratkaisevat pelin sisällä, Hirvonen pohti edellisiä pelejä.

Rovaniemeläisjoukon vahvuuksia ovat liike ja nopeat suunnanmuutokset. Joukkueesta löytyy myös useita ratkaisukykyisiä pelaajia.

Vaikeuksia joukkueelle on tuottanut puolustuspelaaminen, joka on erityisesti omassa päässä rakoillut ajoittain pahasti avaten vastustajalle maalipaikkoja runsain mitoin.

Tehottomuus riesana

Vierasjoukkue Iisalmen Peli-Karhut on pelannut loppuvuoden vaihdellen mutta enemmän mollivoittoisesti. Vuoden viimeisestä revanssiottelusta Hokkia vastaan iisalmelaiset hakivat vierasvoiton.

Joulukuun ajalta IPK otti kahdeksasta ottelusta kolme voittoa, joista vain yksi varsinaisella peliajalla. Häviöt ovat tulleet pääsääntöisesti isoilla maalieroilla.

Joukkueen vahvuutena on kokemuksen lisäksi kiekonhallinta ja vauhti. Ongelmia joukkueella on ollut ennen kaikkea tehokkuudessa.

Loukkaantumisista kärsinyt IPK on ollut ongelmissa maalinteossa ja puolustuksessa. Puolustuspään pelaaminen on ollut heikkoa, ja sitä on vielä rasittanut ajoittain runsas jäähyily.

Lisävahvistuksia kokoonpanoihin

Molempien joukkueiden kokoonpanoissa on tälle iltaa lisää muutoksia. RoKi saa täydennystä sairastuvalta, kun Juhani Tamminen, Mikko Männistö ja Harri Pälve ovat jälleen pelikunnossa.

Rovaniemeläiset saavat myös uusia vahvistuksia Helsingin suunnasta IFK:n lainapelaajien Miro-Pekka Saarelaisen ja Eemeli Heikkisen liittyessä miehistöön.

Iisalmelaisten rivejä vahvisti jo viime kerralla Robert Locans. Tämän päiväiseen otteluun IPK saa mukaansa Suomi-sarjan maalitykin Jimi Palannon, jolla on seuraavat kaksi ottelua aikaa vakuuttaa IPK:n valmennus ja johto.

Seuraa Heitä

Miro-Pekka Saarelainen #8 | K-Vantaa

Laitahyökkääjä

Nuori IFK:n hyökkääjä laukoo lujaa oikealta. Tuoko kaivattua tulivoimaa rovaniemeläisten riveihin?

Jimi Palanto #19 |

Hyökkääjä

Suomi-sarjassa vakuuttavaa jälkeä tehneeltä hyökkääjältä odotetaan tehokkuutta erityisesti maalinteossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle