RoKin kaamos tarvitsee voiton tuomaa valoa

MESTIS / Ennakko
Lokakuun alussa Joensuussa Jokipojat vei voiton selkein lukemin.
Kaamos on ollut tänä vuonna synkkääkin synkempi rovaniemeläisille, jotka kaipaavat kipeästi voittoa. Joensuun Jokipojat ei tule antamaan pisteitä ilman kovaa taistelua.

Keskiviikon Mestis-kierroksella Lapissa hännänpää RoKin vieraaksi jäälle hyppää sarjakolmonen Jokipojat. Joukkueiden edellinen kohtaaminen lokakuun alussa Joensuussa päättyi isäntäjoukkueen 6−2-voittoon. Nyt on RoKin tilaisuus ottaa revanssivoitto kotonaan.

Kotijoukkue RoKi on maajoukkuetauon jälkeen kadottanut alkukauden tehokkaan hyökkäyspelin,  ja kotitaikakin on hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Kaikkiaan kuusi ottelua perätysten on ollut tappiollisia, vaikkakin kaksi viimeisintä on ollut jo tiukempia kamppailuja maalin erolla.

Vierasjoukkue Jokipojat on pelannut edelleen ailahdellen voittaen ja häviten vuorollaan. Kahdesta viimeisimmästä pelistä on tullut sekä voitto että häviö, viimeisimpänä 6−7-tappio KeuPa HT:lle kotikaukalossa.

Kadonnut tehokkuus

Rovaniemeläiset ovat pelanneet edelleen nopeaa kiekkoa, ja jalka liikkuu hyvin, mutta viimeistely on ollut puolitehoista. Laukauksia tehdään hyvä määrä, joista kuitenkin liian paljon menee ohi tai lähtee huonoista paikoista.

Suurin ongelma on puolustuspelaaminen, joka rakoilee liikaa ja paineen alla menee sekaisin, jolloin vastustajalle avautuu paikkoja maalinedustalta. Puolustuksen rakoilu on alkanut näkymään Paavo Hölsän ylityöllistymisenä, joka on johtanut ajoittain rumiinkin maalilukemiin.

Ratkaisuihin kykeneviä pelaajia rovaniemeläisten riveistä löytyy useita, joista kuitenkin selkeimpiä ykkösnimiä on pistepörssin kolmas Juhani Tamminen ja kahdeksantena oleva Olli-Matti Järvelä. Myös Tuomas Komulainen on kunnostautunut viime aikoina tehoissa.

Ylös ja alas -kyytiä

Joensuulaisten peli kulkee vuoristoratamaisesti myös ottelun sisällä. Selkeintä Jokipoikien pelissä on ollut alkuun panostaminen, joka ei ole jatkunut läpi ottelun vaan peli on nuupahtanut hyvän alun jälkeen.

Hyökkäyssuuntaan peli kulkee ja vastuunkantajia löytyy useampia, mutta puolustus on alkanut kauden edetessä hajota. Puolustuspäässä on ollut näkyvillä samoja ongelmia kuin RoKilla, eli vastustajat pääsevat keskikaistalta ja maalinedustalta maalintekoon.

Jokipoikien pelaajia löytyy pistepörssin 20 parhaan joukosta peräti viisi. Näistä korkeimpana on seitsemäntenä oleva Jesse Paukku, joka kiskaisi Liiga-debyytissään lauantaina HPK:lle kaksi maalia Vaasan Sportia vastaan. Viime otteluissa erityisesti Joonas Larinmaa sekä Nico Friman ovat olleet hyvässä vireessä.

Seuraa Heitä

Paavo Hölsä # | Slavia Praha

Maalivahti

Rovaniemeläisten tukiranka on ollut kovan työmäärän alla koko kauden. Tarjoaa loistotorjunnoillaan katsojille ihailtavaa. Palaako takaisin huipputorjuntoihin ottelutahdin tarjottua hiukan enemmän huilia?

Nico Friman #25 |

Hyökkääjä

Esiintynyt viime peleissä tehopakkauksena ja joka paikan väkkyränä. Keräsi kahdessa ottelussa 3+1-tehot.

» Lähetä palautetta toimitukselle