VeikkausTV-ennakko: Ilotulituksesta tehottomaan puurtamiseen - RoKi jatkaa kotiotteluidensa sarjaa

MESTIS / Ennakko
RoKi on saanut viime aikoina punaisesta langastaan kiinni.
Kuva © Oona Sarajärvi
Peliitat saapuu perjantain kierroksella kolmatta kertaa peräkkäin kotijäälleen luistelevan RoKin vieraaksi. Heinolalaiset ovat napsineet viime aikoina kolme voittoa varsinaisen peliajan ulkopuolella, mikä on pitänyt elossa toiveita pudotuspelipaikasta.

Mestiksen runkosarjaotteluita on läpi kauden mahdollisuus katsoa joka perjantai VeikkausTV:n ja Ylen tv-lähetyksien kautta. VeikkausTV välittää RoKin ja Peliittojen välisen kamppailun kello 18.30 alkaen. Itse lähetys alkaa kuitenkin jo hieman aikaisemmin.

Aiemmat kohtaamiset

RoKi ja Peliitat ovat kohdanneet toisensa kuluneella kaudella kahdesti. Avausottelussa Rovaniemellä joukkueet tahkosivat tasaisesti päätöserään lähdettäessä, mutta ottelun loppuhetkillä RoKi rykäisi kahdella maalilla lopulta 4−1-voittoon.

Toisessa, joulutauon kynnyksellä käydyssä ottelussa joukkueilta vaadittiin pitkiä hermoja. Alkulämmittelyissä rikkoutunut jää pakotti joukkueet evakkoon Heinolasta Vierumäelle, minkä vuoksi ottelun aloitus myöhästyi lähes kahdella tunnilla. Eriskummallisten olosuhteiden ottelusta voittajana selvisi lopulta "kotijoukkue" Peliitat 4−2-lukemin.

Ottelun lähtökohdat

Mestiksen viimeiseltä sijalta pois kivunnut RoKi pelaa perjantaina kolmannen peräkkäisen kotiottelunsa. Kuudesta edellisestä ottelustaan joukkue on pelannut kotiluolassaan peräti viidesti.

Viime perjantaina joukkue antoi sarjaa johtavalle SaPKolle kylmää kyytiä tyrmäävän tehokkaalla esityksellään. RoKi palasi ilotulituksesta takaisin arjen harmauteen isännöidessään keskiviikon kierroksella KeuPaa.

Edellisessä ottelussa nähtyä lennokkuutta ei rovaniemeläisistä huokunut, ja KeuPa vei vieraspisteet Samuel Salosen ottelun ainoan osuman ja 17-vuotiaan Lassi Lehtisen torjuntojen turvin.

Rovaniemeläiset saivat ottelusta otetta vasta päätöserässä, kun ketjurulettia supistettiin neljästä kolmeen. Ensimmäisen ja toisen erän aikana RoKi laukoi ykkössektorilta ainoastaan kolme kertaa, mutta päätöserässä joukkue pääsi maalipaikoille huomattavasti aiempaa paremmin.

RoKin haaveet normaalia pidemmästä keväästä ovat jo haihtuneet, mutta illan vierasjoukkue Peliitat taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta vielä LeKin, Espoo Unitedin ja Hokin kanssa.

Peliitoilla on allaan kolmen ottelun voittoputki, jonka aikana joukkue on voittanut kahdesti jatkoajalla ja kerran voittolaukauskilpailun päätteeksi.

Keskiviikkona IPK:ta vastaan heinolalaiset nousivat ensin 0−2-tappioasemasta tasoihin ja venyttivät myöhemmin päätöserässä ratkaisun jatkoajalle. Peliitat rokotti iisalmelaisia maalin edustalla kovalla kädellä, sillä joukkue teki ottelun voittomaalin sekä molemmat tasoitusmaalinsa aivan maalin läheisyydestä.

Pelaajahuomiot

RoKi on saanut viime aikoina Juhani Tammisen ja Miro-Pekka Saarelaisen lisäksi ratkaisuvoimaa myös muilta pelaajilta. Kolmessä edellisessä ottelussa vähintään kolme tehopistettä ovat napsineet Olli-Matti Järvelä, Jussi Pelto-Arvo ja Olli-Aleksi Pietilä.

Puolustuksessa lähes säännöllisesti eniten urakovien Joona Springaren ja Markus Neva-Ahon kauden maalihanat ovat vielä avaamatta. Neva-Aho on kuitenkin ottanut A-juniorivuosistaan oivan loikan miesten tasolle.

Ville-Matti Koponen kantaa Peliitoissa kokeneimman pelaajan titteliä. Vaikka Koponen ei ole tuloksellisesti yltänyt muutamien kausien takaiselle tasolle, 33-vuotias hyökkääjä on silti saanut vastuuta ykkösketjun keskellä.

Viime vuosina useassa joukkueessa kiertänyt Valtteri Parikka on kuluneella kaudella väläytellyt todellisen läpimurron aineksia. Puolustaja on pelannut Peliitoissa piste per ottelu -tahtia. Keskiviikkona mies urakoi peräti 34 minuutin ja 28 sekunnin verran.

IPK:ta vastaan kesken ottelun maalille vaihdettu Lassi Yrjölä torjui Pelittojen tolppien välissä ensimmäistä kertaa sitten marraskuun. Paluu joukkueen maalille oli onnistunut, sillä mies ei päästänyt maaliakaan huolimatta yllättävästi IPK:lle tarjoutuneista maalipaikoista.

Joona Voutilaisen pelikunto perjantaina on sen sijaan arvoitus. Keskiviikkona maalilla aloittanut maalivahti sai kiekon päähänsä jo avauserässä mutta jatkoi ottelua aina toiseen erätaukoon saakka.

Arvio

Vaikka Peliitoilla on Mestiksen runkosarjaa jäljellä vielä 16 ottelua, joukkue pelaa jo tiukasti paikastaan pudotuspeleissä. Ero sarjataulukon kärkipäähän ei ole massiivinen, sillä matkaa kolmanteen sijaan on yhdeksän pistettä.

Heinolalaisilla riittää uhkaajia myös selkänsä takana, joten täydet pisteet RoKia vastaan olisivat kullanarvoisia runkosarjan viimeisiä metrejä ajatellen. Rovaniemeläiset sen sijaan taistelevat kunniasta sekä häilyvästä toivosta karsintaviivan yläpuolelle pääsemisestä.

Seuraa Heitä

Jussi Pelto-Arvo #43 |

Hyökkääjä

Toista kauttaan Mestiksessä pelaava Pelto-Arvo on esiintynyt viime peleissä vahvasti molempiin suuntin. SaPKoa vastaan mies nakutti kolme tehopistettä.

Eetu-Ville Arkiomaa #24 |

Hyökkääjä

Iski keskiviikkona kaksi osumaa ja oli yksi Peliittojen voiton arkkitehdeistä. Hyökkääjän onnistumisia joukkue tarvitsee myös jatkossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle