Hermes hakee kolmatta pässinnahkaa täyteen pakatusta Talvisalosta

MESTIS / Ennakko
Ottaako Hermes yliotteen SaPKosta myös perjantaina?
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja Hermes kaartavat perjantain huippukamppailussa Mestiksen runkosarjan loppusuoralle. SaPKo tavoittelee ilmaisottelussa uutta kauden katsojaennätystä, ja joukkueet saavatkin taistella pisteistä täyteen pakatun Talvisalon yleisön edessä.

SaPKo ja Hermes ovat pelanneet kuluneella kaudella pääasiassa tasaväkisissä merkeissä. Pässipaidat veivät joukkueiden avauskohtaamisen kotonaan, mutta sen jälkeen SaPKo on poistunut Kokkolasta kahdesti tyhjin käsin.

Aiemmissa keskinäisissä kohtaamisissa Hermeksen terävimpinä syömähampaina ovat olleet ykkösketjun hyökkääjät Antti Paavilainen ja Mikko Virtanen yhteistehopistein 2+6.

Rivit harvenivat tauon aikana

SaPKolla on perjantain otteluun lähdettäessä allaan viikon tauko. Joukkue katkaisi kolmen ottelun tappioputken 4−0-lukemin viime perjantaina ottelussa LeKiä vastaan. Pässipaidat puolustivat ehjästi ja kurinalaisesti, ja sitä joukkueelta on kotiluolassa totuttu näkemään.

SaPKo on yllättäen ajautunut akuuttiin pelaajapulaan, sillä Teemu LepausMatias Pulli, Juhana Aho ja Joonas Toivonen ovat poissa joukkueen kokoonpanosta. Joukkue kuitenkin hälytti illan otteluun Oskari Siikin TPS:stä täyttämään Lepauksen jättämää aukkoa.

Hyökkääjä Ville Paalanen pelaa toistamiseen lyhyen ajan sisällä puolustajan paikalla, sillä Arttu Pelli jatkaa toistaiseksi vielä KooKoon mukana. Pässipaitojen maalilla perjantaina aloittaa pikakomennuksella hankittu Jere Myllyniemi.

Myllyniemi nappasi muutama viikko sitten Hokin paidassa Talvisalosta 2−1-voiton voittolaukauskilpailun päätteeksi. Nyt samankaltaiset otteet olisivatkin illan kotijoukkueen kannalta tarpeen.

Hermeksen ensimmäisenä pysäkkinä Talvisalo

Hermes aloittaa kahden peräkkäisen kotiottelun jälkeen Itä-Suomen kiertueen Savonlinnasta. Joukkue voitti viime viikon molemmat ottelunsa, mutta keskiviikkona TUTO ei antanut kokkolalaisille lopulta mahdollisuuttakaan voittoon.

2−5-tappioon päättyneessä ottelussa Hermes teki maalinsa toisessa erässä, jossa se myös pääsi maalintekopaikoille muita eriä huomattavasti paremmin.

Joukkue lähti päätöserään 2−3-takaa-ajoasemassa, mutta TUTO laittoi liinat maalin edustalla täydellisesti kiinni. Hermes laukoi koko 20-minuuttisen aikana ainoastaan kahdesti ykkössektorilta maalia kohti.

Nico Lehdon loukkaantuminen on tuntuva kolaus Hermeksen puolustukselle. Sportin A-nuorista lainalla oleva Tony Sund kirjautti kuitenkin heti avausottelussaan syöttöpisteen.

Seuraa Heitä

Oskari Siiki #55 | TUTO

Laitahyökkääjä

Siiki ei täytä pässipaitojen hyökkäyksessä Teemu Lepauksen kokoista aukkoa, mutta hyökkääjä on ehtinyt jo väläytellä kirkkaammissa valoissa.

Saku Kivinen #23 | RoKi

Keskushyökkääjä

Esiintyi tammikuussa tehokkaasti ja pokkasi oikeutetusti kuukauden tulokaspelaajan tittelin. Läpimurron ainekset piilevät takataskussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle