Pitkäsellä vahvistunut Jokipojat hakee vaisulle vaiheelleen muutosta

MESTIS / Ennakko
Kestääkö Jokipojat-puolustus Talvisalossa?
Kuva © Oona Sarajärvi
Joulutauon jälkeisellä kierroksella sarjakärki SaPKo saa vieraakseen viime aikoina alisuorittaneen joensuulaisjoukkueen. Kuuden ottelun voittoputkessa oleva pässilauma ei tee vierasjoukkueen iltaa helpoksi tulikuumien hyökkäjiensä johdolla.

SaPKo ja Jokipojat ovat kohdanneet toisensa kuluneella kaudella kolmesti, ja keskiviikkona joukkueet pelaavat vastakkain toisen kerran Talvisalossa.

Edellinen kohtaaminen Joensuussa muodostui lopulta Janne Kettusen näytökseksi. SaiPasta lainalla oleva hyökkääjä upotti Jokipoikien verkkoon kolme peräkkäistä maalia ja varmisti savonlinnalaisille revanssiviikonlopun voiton ensimmäistä kertaa sitten kauden 2011-2012.

Nousut takaa-ajoasemasta voittoon opettaneet SaPKoa

Kuuden ottelun voittoputki siivitti SaPKon ansaitulle joulutauolle, kun joukkue kukisti sekä KeuPan että RoKin noustuaan molemmissa otteluissa selkeästä takaa-ajoasemasta maalin voittoihin.

Katastrofaaliset ensiminuutit RoKia vastaan kuitenkin näyttivät, ettei savonlinnalaisilla ole varaa luistaa kiekottomasta pelaamisesta sekä viisikko- että yksilötasolla edes sarjan tyvipään joukkueita vastaan.

Päävalmentaja Pasi Räsänen näki otteluissa silti valoisan puolen, sillä joukkue noudatti omassa pelaamisessaan kärsivällisyyttä eikä luopunut pelisuunnitelmastaan tappiotilanteesta huolimatta.

Mikäli keskiviikkoillan päätteeksi pisteet matkaavat Joensuuhun, on vierasjoukkueen vielä pysäytettävä hurjassa vireessä oleva Jonatan Tanus, joka ei ole antanut viime aikoina vastustajille armoakaan.

Jokipojilla haussa käännös kurssissa

Jokipojat puolestaan lähti tauolle vaisuissa tunnelmissa, sillä joukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden. Vaisun vaiheen myötä joensuulaiset ovat pudonneet tasaisen keskikastin taistelun tuoksinnassa kolmannelta sijalta kuudenneksi.

Epätasaiset otteet ja kadoksissa ollut pelaamisen rentous ovat myös saaneet joukkueen hyökkääjät tuloksellisesti lukkoon. Maalinteossa joukkue onkin jäänyt viime aikoina usein toiseksi.

Joensuulaiset saivat kuitenkin mieluisan vahvistuksen loppukaudelle, kun oma kasvatti ja viime kauden tehopelaaja Samu Pitkänen palasi Itävallasta takaisin ärjypaitaan. Hyökkääjä on joukkueen kokoonpanossa heti keskiviikkona.

− Nyt on tietysti pieni notkahdus päällä, mutta toivottavasti saadaan alkukauden lento takaisin. Isoa roolia siellä on varmasti tarjolla, ja yritän niihin saappaisiin astua samalla tapaa kuin viime kaudellakin. Parhaani teen joukkuetta auttaakseni, Pitkänen kertoi joukkueen verkkosivuilla.

Seuraa Heitä

Jonatan Tanus #20 |

Laitahyökkääjä

Saako hyökkäjän tuloksellisesti hurja joulukuu jatkoa myös Jokipoikia vastaan?

Samu Pitkänen #44 |

Laitahyökkääjä

Säväyttääkö joensuulaisjoukkueen paluumuuttaja heti keskiviikkona?

» Lähetä palautetta toimitukselle