Suvereeni TUTO hillitsemään Hokin nousukuntoa

MESTIS / Ennakko
Tekeekö Petteri Nummelinin laukaus tuhojaan myös lauantaina?
Kuva © Timo Savela
TUTO pääsee lauantaina jatkamaan kotiotteluidensa putkea, kun Kupittaalla vastaan luistelee Hokki. Kajaanilaiset saapuvat Kupittaalle voitto allaan, mutta turkulaiset ovat jälleen olleet vahvoja kotikaukalossaan voittaen kaikki kolme viimeisintä otteluaan.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti, kerran Turussa ja kerran Kajaanissa. Molemmissa kohtaamisissa TUTO on ollut piirun verran parempi, sillä lokakuun kohtaaminen Kajaanissa päättyi turkulaisille 3-1 ja Turussa pelattu ottelu päättyi lopulta 5-4 voittolaukauskilpailussa.

Joukkueiden kohtaamisissa keskiöön voi nostaa ylivoimapelaamisen tehokkuuden. Kahdeksasta Hokin verkkoon tehdystä maalista ylivoimalla TUTO on tehnyt viisi ja puolestaan turkulaisverkkoon Hokin viidestä maalista kolme on syntynyt ylivoimalla.

Yksittäiset uinahdukset TUTOn riesana

Viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa liihottava TUTO on saanut alleen pitkän kotipeliputken, sillä lauantain peli Hokkia vastaan on jo neljäs peräkkäinen kotipeli. Turkulaisten otteet näyttävät vahvasti siltä, että Peliittojen viime kuussa katkaisema kotivoittoputki taitaa toistua.

Hokin kannattaa Kupittaalla olla varuillaan etenkin toisessa erässä, sillä TUTO on niissä ollut viime kotipeleissään vahvimmillaan. Viime keskiviikkona turkulaiset iskivät kolme täysosumaa ja sama henki oli myös pari viikkoa sitten pelatussa IPK-ottelussa.

TUTO on ollut vahva ennen muuta hyökkäyspäässä, mutta uupumukseen asti puurtaminen on myös kostautunut. Esimerkiksi keskiviikon avauserässä turkulaiset pyörittivät peliä ylivoimaisesti, mutta erän loppupuolella Peliitat tarvitsi vain yhden vauhdikkaan hyökkäyksen turkulaisten väsymyksen kustannuksella. Näihin tilanteisiin myös Hokin kannattaa tarttua.

Hokki hakee jatkoa nousukunnolle

Vaikeaa kautta pelaava Hokki on osoittanut taistelevansa edelleen tosissaan pudotuspelipaikasta. Joukkue on napannut kahdesta edellisestä ottelustaan äärimmäisen tärkeät voitot K-Vantaasta ja Espoo Unitedista ja on tasaisessa sarjassa vain pisteen päässä viimeisestä pudotuspelisijasta.

Perjantain ottelussa Espoossa kajaanilaisten avainpelaajat ottivat roolia. Ykkösketju oli mukana kaikissa kolmessa maalissa, puolustuksen johtohahmo Risto Mattila osui kertaalleen ja maalilla Sami Väliharju kannatteli joukkuetta heikoilla hetkillä. Lauantaina koko joukkueelta vaaditaan kuitenkin vielä astetta kovempaa suoritusta.

— Jokainen tietää, että aina kun TUTOa vastaan pelataan, varsinkin Turussa, on pelillinen haaste kovinta a-luokkaa. Sitä ei tarvitse sen enempää kenellekään toitottaa, että rutiinisuoritus ei riitä huomenna mihinkään. Tässä hetkessä oma miete on, että ottelun alkuun valmistautumisen täytyy onnistua hyvin, että päästään peliin heti kiinni. Antaa illan kuitenkin kirjoittaa oman käsikirjoituksensa, ennakoi päävalmentaja Jari Laukkanen seuran verkkosivuilla.

Kajaaniin ei onnistuttu siirtorajalla yrityksistä huolimatta hankkimaan puolustajaa, ja materiaalin kapeus realisoituikin heti Espoossa. Reko Tornberg joutui jättämään pelin kesken jäätyään Jiri Veistolan selkääntaklauksen uhriksi. Keskushyökkääjä Samu Pyykkönen pelannee puolustajana Turussa.

Seuraa Heitä

Tuukka Pulliainen #8 |

Keskushyökkääjä

Maaliin johtavia syöttöjä tarjoileva Pulliainen on iskussa − edelleen. Keskiviikkona konkari merkkautti itselleen kolme syöttöpistettä.

Joni Piipponen #12 | Kiekko-Espoo

Laitahyökkääjä

Kaksi maalia perjantain Espoo United -ottelussa takonut laitahyökkääjä on vahva vääntäjä, ja juuri sellaisia ominaisuuksia Hokilta TUTOa vastaan vaaditaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle