Kupittaalla luvassa Jokipoikien "kauden kovin peli"

MESTIS / Ennakko
Jokipoikien ja TUTOn kohtaamiset eivät ole jättäneet kylmäksi.
Neljän ottelun voittoputkessa liihottava TUTO saa perjantai-iltana vieraakseen niin ikään voittojen tiellä marssivan Jokipojat. Viime kaudella TUTO ei voittanut Jokipoikia kertaakaan. Miten käy tällä kaudella?

Viime kaudella TUTOn ja Jokipoikien väliset kohtaamiset jäivät varmasti monelle mieleen. Turkulaisille on varmasti jäänyt mieleen Aki Keinäsen surullisen kuuluisa juhlaottelu, jossa Jokipojat löylytti turkulaisia peräti 7–2-lukemin. Puolestaan Mehtimäellä vuosi sitten lokakuussa pelatussa pelissä nähtiin peräti neljä ulosajoa.

TUTO saa tälläkin kertaa vastaansa vahvan joensuulaisnipun, sillä Jokipoikien peli kulkee hyvin lähes jokaisella osa-alueella. Keskiviikon pelissä RoKia vastaan Jokipojat piti peliä tiiviisti vieraspäädyssä ja marssi lopulta rutiinilla 6–2-voittoon. Lauantaina KeuPan verkkoon joukkue mätti peräti seitsemän osumaa.

Ykkössentteri Ossi Pellisen loukkaantumisesta huolimatta tehoja on löytynyt. Muun muassa Oula Uski on noussut vastuunkantajaksi, ja kultakypärä Lauri Huhdanpää on tehoillaan 2+10 koko sarjan pistepörssin kärkinimi.

Kupittaalla vastassa kylmät hermot

Jokipojat ei tule perjantaina kuitenkaan tehtailemaan kaikkia maaleja yksin. Kotijoukkue TUTOkin on nimittäin voittoputkessa ja yhtä ottelua lukuun ottamatta turkulaiset ovat voittaneet kahden tai kolmen maalin turvin.

Erityisen mallillaan turkulaisilla on henkinen kantti. Joukkue ei mene lukkoon takaiskuista, vaan säilyttää taisteluilmeensä loppuun asti. TUTOlla on myös puolustus kohdillaan ja etenkin johtoasemassa omaa maalia puolustetaan huolella.

− TUTO ei pelaa coast to coast -kiekkoa kuten monet muut vastustajamme. TUTO pyrkii pitämään kiekkoa kuten mekin, ja varmasti tulee hieno ilta. Turussa kamppaillaan kovaa, ja siellä tulee varmasti olemaan tähän mennessä kauden kovin peli, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen pohtii verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Onnistujia TUTOlla löytyy laajalti, sillä esimerkiksi JYP-Akatemiaa vastaan keskiviikkona pelatussa pelissä jokaiselle neljälle maalille löytyi eri tekijät ja laajalti eri syöttäjiä. Viikko sitten lauantaina erityisessä maalivireessä Hokkia vastaan oli Joonas Toivanen, joka iski kolmesta turkulaismaalista kaksi.

Turkulaisilla on mahdollisuus nousta voitolla sarjakärkeen.

− Jokipojissa on isoja, fyysisiä pakkeja. Peli tulee muutenkin olemaan todella fyysinen. Pitää valmistautua kamppailupelaamiseen, pohtii TUTOn TPS-laina Timi Lahtinen seuran verkkosivuilla.

Jokipoikien maalilla aloittaa perjantaina Samuel Jukuri.

Seuraa Heitä

Joonas Toivanen #12 |

Keskushyökkääjä

Viime viikonloppuna kaksi häkkiä Hokkia vastaan viimeistellyt Toivanen on yksi TUTOn onnistujista.

Oskari Lehtinen #58 |

Laitahyökkääjä

Vahva hyökkääjä palaa entiseen kotihalliinsa. Maisemanvaihdos Joensuuhun teki Lehtiselle hyvää, sillä alkukausi on ollut erittäin pirteä.

» Lähetä palautetta toimitukselle