Yksi hattu jäälle - Kivilahti rokotti entistä seuraansa

Jani Elgbacka avasi maalitilinsä Mestiksessä.
Kuva © Petteri Äikäs
Janne Kivilahti nousi monen muun pelin tapaan Espoo Unitedin sankariksi, kun kotijoukkue kaatoi Kokkolan Hermeksen 6-3. Toisessa erässä kahdesti kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle iskenyt hyökkääjä viimeisteli hattutemppunsa tyhjään maaliin 70 sekuntia ennen pelin päättymistä.

Janne Kivilahti edusti vielä viime kaudella Hermestä, ennen kuin palasi kotikaupunkiinsa tälle kaudelle. Vanhan seuran kiusaaminen sopi hänelle.

− Kiva oli rokottaa vanhaa joukkuetta. Tärkeintä oli se, että voitimme kolmella maalilla.

Kivilahti onnistui toisen erän aikana ohittamaan kahdesti Juraj Hollyn.

− Ensimmäisessä olin yksin maalin edessä ja sain nostettua maalin kattoon. Toisessa laitoin jalkaa jalan eteen ja sain karistettua heidän pelaajan (Jesperi Viikilä) pois kannoilta. Sitten oli helppo laittaa kiekko maaliin, kun maalivahti oli pois edestä.

Maalijuhlaa ensimmäisessä ja toisessa erässä

Hermeksen otteluissa on tällä kaudella nähty totutusti paljon maaleja. Tahti oli sen mukainen ottelun avauserässä, kun molemmat joukkueet osuivat kahdesti. Vierailija meni ensin johtoon Nico Lehdon laukauksella, jonka tuntui huomaavan maalissa vain yksi vierailijan pelaaja. Kotijoukkue Espoo United sai pian sen jälkeen ylivoiman, joka jäi hyödyntämättä, mutta Samu Markkulan palattua jäälle Felix Westermarck laukoi vasemmalta tasoituksen.

Molemmat iskivät erän lopulla vielä kerran. Niklas Appelgren nousi vahvasti ja ujutti Rasmus Tirrosen jalkojen välistä kiekon maaliin. Toisessa päässä Juha Tarkkanen syötti Emil Oksasen läpiajoon Hermeksen sekoillessa vaihdon kanssa. Oksanen luotti rystynostoon, joka onnistui.

Toisessakin erässä nähtiin neljä maalia. Jani Elgbacka avasi viimein maalitilinsä Mestiksessä, kun kotijoukkue pystyi hyödyntämään Ossi Ikosen mailan katkeamisen vastahyökkäyksellä. Upean syötön tarjosi Tarkkanen. Espoo Unitedin kultakypärä Kivilahti nosti maalieron kahteen ensimmäistä kertaa ottelussa upottamalla rystylaukauksen maalin kattoon.

− Hyvän alun jälkeen toisessa erässä teimme liikaa virheitä. Oikeastaan kaikki viisi maalia tulivat meidän virheistämme. Pelasimme huonosti tänään, Hermeksen apuvalmentaja Märt Eerme kommentoi.

Hermes ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Saku Kivinen toi vieraat maalin päähän, kuinka ollakaan, rystyltä. Kivilahti kuittasi kuitenkin karistamalla vastustajan pois selästään ja harhauttamalla maalivahti Juraj Hollyn ennen rauhallista viimeistelyä lukemiin 5-3.

Kolmannessa erässä Hermes paineisti vahvasti, mutta laukaukset tulivat pääosin parhaan laukaisusektorin ulkopuolelta ja olivat siten helppoja torjuttavia. Tilanteisiin mahtui myös Jere Rantalan heikko vastaanotto poikittaissyöttöön, jolloin puolustaja ei päässyt edes laukomaan.

− Kolmannessa erässä taisteltiin hyvin ja se riitti voittoon, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen totesi.

"Pieniä asioita oikein"

Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula oli jäänyt sairaana kotiin, joten häntä tuurasi virolainen apuvalmentaja Eerme.

− Kun menee viisi omiin, on vaikea voittaa, Eerme tyytyi sanomaan.

Espoo Unitedin päävalmentaja Hirvonen oli tyytyväinen pelin kehitykseen.

− Tiesimme Hermeksen vahvaksi vastustajaksi, sillä he ovat tehneet paljon maaleja. Paransimme pelin kestäessä, neljä maalia suorasta hyökkäyksestä ja yksi riiston kautta.

Voitto nosti Espoo Unitedin pudotuspeliviivan yläpuolelle.

- Lähinnä olemme tehneet pieniä asioita kaukalossa oikein ja sitä kautta olemme saaneet pisteitä. Onhan sen huomannut, kuinka olemme nousseet sarjataulukossa, Kivilahti arvioi.