Piipponen aiheutti Espoo Unitedille harmia taklauksellaan ja maaleillaan

Sami Väliharjulle kirjaattiin voitto ja 32 torjuntaa.
Hokki säilyi voittamattomana vastuksena Espoo Unitedille. Kauden neljännessä ja viimeisessä kohtaamisessa vierasjoukkue otti 3-1-voiton Joni Piipposen kahdella päätöserän osumalla. Ennen sitä Piipponen ehti taklata Jimi Santalan sairaalakuntoon.

Ottelun toinen erä oli kaikkein dramaattisin. Tilanne oli juuri tasoittunut lukemiin 1-1, kun Jiri Veistola tönäisi Reko Tornbergin päin laitaa. Aluksi tilanteesta ei ollut tulossa minkäänlaista rangaistusta, mutta lopulta tuomareiden keskustelutuokion jälkeen Veistola komennettiin suihkuun. Myös Tornberg joutui jättämään pelin kesken, eikä todennäköisesti ole mukana myöskään lauantaina, kun Hokki matkustaa TUTO Hockeyn vieraaksi.

Hokin Pasi Kouvalainen oli ottanut ylivoiman aikana rangaistuksen, ja pelattiin neljällä neljää vastaan, kun Joni Piipponen taklasi Espoo Unitedin kapteenia Jimi Santalaa. Alaselkää pidellyt puolustaja ei pystynyt nousemaan omin avuin jäästä, ja näin hänet kuljetettiin paareilla kentältä sekä ambulanssilla tarkempiin tutkimuksiin.

Otteluvalvojan mukaan taklaus tapahtui hieman myöhässä, mutta ennen lopullista päätöstä hän aikoi katsoa tilannetta vielä useammin. Heti ottelun päätyttyä hän piti kuitenkin todennäköisempänä, että tapaus ei lähtisi kurinpitoon.

Aloittajien tilit tasan

Avauserässä Hokki oli joukkueista parempi. Ottelun avausmaalista vastasi joukkueen kultakypärä Risto Mattila, joka sai kiekon Hokin aloitusvoiton jälkeen ja nousi maalintekoon. Toisessa erässä syntyi Espoo Unitedin tasoitus, ja sekin heti aloituksen jälkeen. Victor Westermarckin laukaus ei ollut kova, mutta kuitenkin tarkka ja näin kahden erän jälkeen oltiin tasatilanteessa.

Molemmissa maaliin johtaneissa aloituksissa vastakkain olivat samat nimet: Espoo Unitedin Aleksi Järvinen sekä Hokin Markus Korkiakoski.

Päätöserässä Hokki otti uudestaan komennon, kun Piipponen siivosi Timo Hiltusen laukauksen irtokarat maaliin. Samainen mies iski lopullisen ratkaisun omasta päästä, kun kotijoukkue haki tasoitusta ilman maalivahtia.

− Hokki oli hyvä oman maalinsa edessä, ja siten maalinteko oli vaikeaa. Otimme myös huolimattomia jäähyjä tässä pelissä, ja siihen peli ratkesi tänään, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen luonnehti.

− Todella fyysinen peli kaikkiaan. Olimme huonoja toisessa erässä, mutta sitten halukkaita kolmannessa erässä, ja sen ansiosta otettiin voitto, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Laukkanen antoi kehuja myös Samu Pyykköselle, joka siirtyi Tornbergin loukkaantumisen jälkeen puolustajaksi.

− Pyykkönen on ollut meille hyvä, monipuolinen pelaaja. Varmaan Turussakin pelaa pakkina.