Espoo Unitedin tappiokierre jatkuu - piste tarttui mukaan

MESTIS / Raportti
IPK juhli voittoa pelin päättyessä.
Kuva © Petteri Äikäs
Kahden tappioputkessa kulkeneen joukkueen kohtaaminen päättyi Espoossa vierasjoukkue IPK:n voittoon Janne Katosalmen jatkoaikamaalin ansiosta. Espoo United nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta sen oli tyytyminen pisteeseen.

Yksi ratkaisevimmista vaiheista ottelussa oli, kun IPK:n Anton Kokkonen joutui toisessa erässä suihkuun hänen taklattuaan polvella Olli Iisakkaa. Viiden minuutin ylivoiman aikana kotijoukkue pyöritti peliä pitkään, mutta IPK:n pelaajat olivat aktiivisia syötönkatkojen kanssa, ja näin aivan vaarallisimmat tilanteet jäivät uupumaan.

− Siinä tuli pari sellaista pidempää pätkää, joissa ei päässyt vaihtamaan. Hyvin pidettiin huippupaikat minimissä siinä, tärkeimpiin alivoimapelaajiin kuulunut IPK-puolustaja Janne Pälve kommentoi.

Ottelun alut ovat olleet Espoo Unitedille viime peleissä vaikeita, ja sama tahti jatkui myös perjantaina, kun Damir Galin laukoi siniviivalta ensimmäisen Mestis-maalinsa. Myöhemmin erän aikana myös yläputki kilahti United-maalivahti Rasmus Rinteen takana.

Jimi Santalan rangaistus toisessa erässä auttoi IPK:n ylivoimamaaliin, kun Pälve lisäsi vieraiden johtoa kahteen maaliin, tosin vain 55 sekunnin ajaksi.

− Maalivahti ei nähnyt mitään, kun oli hyvä maski edessä. Siitä sellainen löysä ranneveto tyhjään tilaan, kauden avausmaalinsa tehnyt Pälve kommentoi osumaa.

Espoo United kavensi siis pikaisesti, kun Nicolas Wuolle hyödynsi Jesse Väkelän pitkän syötön. Erän loppu mentiin maaleitta espoolaisten pitkästä ylivoimasta huolimatta.

Kolmannessa erässä Espoo United sai tilaisuuden pelata viidellä kolmea vastaan, kun ensin jäähylle komennettiin Aatu Hämäläinen ja sen jälkeen maalivahti Tuomas Tolonen sulki kiekon maaliviivan takana. Syöttöpelillä ei saatu paikkoja luotua, joten Emil Oksanen laukoi ranteella kiekon maaliin.

Aikaisemmat neljä Espoo Unitedin jatkoaikapeliä eivät olleet tuoneet ratkaisua, mutta tällä kertaa Janne Katosalmen laukaus upposi Rinteen kautta maaliin, ja IPK otti pelistä kaksi pistettä.

− Hieno voitto meille kovan taistelun jälkeen. Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta meidän on opittava paremmin pelaamaan sääntöjen mukaan, kun jäähyt sotkivat peliä, IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen kommentoi.

− Tänään nähtiin taisteleva United. Pieniä virheitä siellä täällä, mutta ilmeeseen voi olla tyytyväinen, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle