Tirronen ja ylivoimamaali takasivat voiton

MESTIS / Raportti
Kuva © Petteri Äikäs
Kaikki Espoo Unitedin Mestis-ottelut ovat ratkenneet maalin erolla suuntaan tai toiseen. Näin tapahtui myös kauden viidennessä ottelussa, jossa vieraana oli IPK. Aleksi Järvisen ensimmäisessä erässä tekemä maali riitti jättämään kolme pistettä Espooseen.

Ylivoima oli ratkaisevassa roolissa, sillä Espoo United onnistui kerran viidestä yrityksestä. Vierailija IPK:lla mahdollisuuksia oli kaksi enemmän, joskin viimeinen niistä oli kesken ottelun päättyessä.

− Ylivoimaa pitää harjoitella, IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen myönsi.

IPK oli muutenkin aktiivisempi, mutta Espoo United puolusti paremmin kuin aiemmissa otteluissa. Maalivahti Rasmus Tirronen hoiti vakuuttavasti ne maalipaikat, jotka IPK onnistui puolustuksen ohi saamaan.

− Kova, vähämaalinen peli. Puolustimme hyvin ja vastustaja puolusti hyvin. Tirronen oli taas tänään ilmiömäinen, joten hieno taisteluvoitto meille, Espoo Unitedin puolustaja Joel Ylä-Mononen arvioi.

Järvisen maali jäi ainoaksi

Avauserän alkupuolella kotijoukkueen peliä häiritsi kaksi Jere Laineen ottamaa kaksiminuuttista. Kuitenkin vasta erän loppupuolella IPK sai peliään paremmin kuntoon. Janne Katosalmi sai Mikko Komulaiselta hienon syötön, mutta laukaus suuntautui plekseihin.

Kotijoukkue oli ylivoimapelissään parempi, ja Aleksi Järvinen vei kuuden minuutin kohdalla Espoo Unitedin johtoon. Syötön tarjosi maalin takaa Markus Piispanen.

Toinen erä oli maaliton, vaikka paikkoja oli molemmilla joukkueilla. Maalivahdit Tirronen ja Tuomas Tolonen eivät päästäneet kiekkoja selkänsä taakse. Erä oli kaikkiaan vauhdikkaampi kuin ensimmäinen. Espoo Unitedin Jiri Veistola joutui aloittamaan kolmannen erän pitkällä kakulla, sillä hyökkääjälle tuomittiin 2+10-minuuttinen selästä taklaamisesta. IPK:n onneksi Ilkka Heikkilä oli kunnossa.

Kolmannessa erässä IPK oli lievästi hallitsevampi osapuoli, odotetustikin tappioasema huomioiden. Kunnon maalipaikkoihin se ei päässyt ennen Adam Zborilin murtautumista läpiajoon viitisen minuuttia ennen loppua. Pari minuuttia myöhemmin yrittämään pääsi Aleksi Hämäläinen, mutta Tirronen venytti kiekon eteen.

− Kolmas erä oli muuten tasapainoista pelaamista, mutta jäähyt sotkivat liikaa pelaamista. Osalla pelaajista on ollut vaikea ymmärtää, mitä voittaminen tässä sarjassa vaatii, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen totesi.

− Paransimme huolellisuuden kanssa, mutta meille tuli vielä jonkun verran huolimattomia jäähyjä, Ylä-Mononen säesti.

Espoolaiset ovat kaikissa otteluissa ottaneet enemmän rangaistuksia kuin vastustaja. Perjantaina mukaan mahtui vastustajiin kohdistuneiden rikkeiden lisäksi yhdet kaksiminuuttiset väärästä vaihdosta sekä kiekon sulkemisesta.

− Taisi vähän liian pitkään kiekko olla kädessä. En ole tuollaista jäähyä aikaisemmin ottanut, Ylä-Mononen mietti.

Henkinen johtaja palasi

Ylä-Mononen on yksi niistä pelaajista, jotka ovat pelanneet Espoo Unitedin riveissä ensimmäisiä otteluitaan miesten tasolla. Tänään hän sai entistä enemmän vastuuta, kun tuore isä Jimi Santala oli poissa kokoonpanosta.

− Onhan siinä iso ero, kun kaverit ovat isompia ja fiksumpia. Mutta jääkiekkoa tämäkin on. Tänään aukesi paikka, ja omasta mielestä täytin sen hyvin.

Espoolaisten kapteeni Kim Hirschovits pelasi kauden ensimmäisen Mestis-ottelunsa. Hän ei vielä noussut suureen rooliin, mutta Ylä-Mononen arvostaa häntä suuresti.

− Onhan hän merkittävä pelaaja sekä pelillisesti että henkisesti. Hän tsemppaa ja auttaa paljon nuorempia.

Aikaisemmissa peleissä näkynyt epävarmuus kiekon kanssa ei ollut Espoo Unitedin pelissä samalla tavalla läsnä. Se myönnettiin myös kotijoukkueen leiristä.

− Puolustuksen aktiivisuuden kanssa oli ongelmia ottelun alussa, mutta paransimme sitä toiseen erään, Hirvonen arvioi.

Vierasjoukkue IPK saapui peliin pitkän bussimatkan jälkeen, joten oli mietittävä keinoja pitää joukkuetta kunnossa.

− Haasteellinen peli. Pidimme pari jumppatuokiota matkalla, jotta olisimme vireessä, Niiranen kertasi valmistautumista.

Seuraavaan peliin valmistautuminen lienee helpompaa, sillä IPK pysyy pääkaupunkiseudulla. Lauantaina joukkue on Kiekko-Vantaan vieraana. Espoo United saa odottaa seuraavaa peliä viikon, ennen kuin se lähtee tuplapelimatkalle RoKin ja Hokin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle