Veistolan maalit tärkeimpiä - Espoo United voittoon paikalliskamppailussa

MESTIS / Raportti
Olli Iisakka onnistui läpiajossa.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoo United onnistui ensimmäistä kertaa nappaamaan kolme pistettä Kiekko-Vantaalta 4-1-voiton turvin. Jiri Veistola oli kahdella osumallaan ratkaisevin pelaaja, mutta kiitosta voi antaa myös joukkuepelille, joka takasi espoolaismaalivahti Rasmus Tirroselle varsin helpon iltapuhteen.

Rasmus Tirronen torjui kahden ensimmäisen erän aikana vain kahdeksan kertaa, eikä yksikään kiekko livahtanut selän taakse. Kolmannessa erässä laukauksia kohti maalia tuli kymmenen, joista yksi meni maaliin. Espoo United onnistui kuittaamaan maalin vajaassa kolmessa minuutissa, ja näin Kiekko-Vantaan mahdollisesta loppukiristä ei tullut mitään.

− Maalivahtikin sanoi, että hyvin puolustettiin ja pidettiin vastustaja poissa ykkösalueelta, Espoo Unitedin hyökkäjä Emil Oksanen tunnusti.

Ottelun avausmaalin tehnyt Jiri Veistola vastasi myös kotijoukkueen kolmannesta maalista. Felix Westermarck syötti aloituspisteen kaarelle, josta Veistola lämäsi kiekon ohi Aaro Peltosen.

− 3-1-maali oli meiltä ratkaiseva. Todella iso maali, ja sen jälkeen helpotti, Oksanen kommentoi.

Avauserässä Espoo United oli hallitsevampi osapuoli. Avausmaali syntyi ylivoimalla Patrik Moision istuessa rangaistusaitiossa. Vantaalaisleiriä harmitti samalla tilanne, jossa Julius Rantaeskolalta lyötiin maila hajalle juuri ennen Moision rangaistusta.

− Tulos ei valehtele. Peliin lähtö oli huono. Espoo United karvaa hyvin, mutta meillä ei ensimmäisessä erässä ollut kiekollista peliä ollenkaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä myönsi.

Ylivoimalla Aleksi Järvinen löysi Veistolan neliön keskeltä ja näin jäähypörssin kärkinimi onnistui maalinteossa. Espoo Unitedin toisesta maalista vastasi Oksanen, jonka laukaus pienestä kulmasta yllätti Peltosen.

− Saimme sinisellä käännettyä pelin ja sitten kiekko pomppasi minulle melkein nollakulmaan. Katsoin, että siinä on vähän tilaa, hyvä että meni, Oksanen kertasi.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa sai peliä paremmin rullaamaan, mutta laukaukset kohti maalia eivät lisääntyneet. Parhasta osaamista esitti ykkösketju, mutta Tirronen selvitti espoolaispuolustuksen avulla kaikki tilanteet. Erän lopulla Toni Leinosen perstaklaus Olli Iisakkaan aiheutti kalabaliikkia. Lopulta rangaistuksen sai ainoastaan taklausta kostamaan lähtenyt Espoo Unitedin Jani Elgbacka.

Kolmannen erän alussa Kiekko-Vantaan hyvä ote jatkui, ja kultakypärä Leinosen siniviivan kulmauksesta ampuma kiekko ohitti Tirrosen. Espoo United kuittasi osuman nopeasti Veistolan illan toisela maalilla. Westermarckin veljekset keräsivät syöttöpisteet kaarelta lauottuun osumaan.

Lopullisen niitin tarjosi Leinosen taklauksesta säikähdyksellä selvinnyt Iisakka, joka riisti kiekon Pekka Niemimaalta ja karkasi onnistuneesti läpiajoon.

− Hyvää tässä oli se, että pystyimme parantamaan pelin edetessä. Emme pystyneet kuitenkaan panemaan kampoihin kuin hetkittäin, Mälkiä analysoi.

− Kiekko-Vantaa tuli toiseen erään hyvällä ilmeellä. Puolustimme heidät pois maalipaikoilta, ja siten hoidimme sitkeästi toisen erän. Kolmanteen erään sitten saimme lisävaihteen, ja sitä myöten ansaitun voiton, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen arvioi.

− Viimeiset kymmenen peliä ovat olleet isoja pisteiden kannalta, ja niin tulevat olemaan loputkin pelit, koska sarja on niin tiukka, Oksanen näkee.

» Lähetä palautetta toimitukselle