192 minuutin nollaputki - Espoo United ohitti LeKin sarjataulukossa

MESTIS / Raportti
Niklas Peltomäki teki ensimmäisen Mestis-maalinsa tähän tapaan.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Unitedin ja LeKin kauden kohtaamiset olivat kaksijakoisia. Kolme ensimmäistä oli lempääläläisten juhlaa, kolmessa edellisessä Espoo United on vienyt pisteet nollapelillä.

LeKi päätti keskinäiset kohtaamiset 192 minuutin ja 21 sekunnin pituiseen putkeen ilman maalia. Tuona aikana sekä Mika Norja että Nico Vikstén onnistuivat pelaamaan nollapelin Espoo Unitedin maalilla. Viksténille näitä kirjattiin kaksi.

Espoo United sai otteluun täydellisen alun, kun ensimmäinen laukaus osui maaliin. Asialla oli Santeri Saari, jolle maali oli kauden toinen.

− Hyvältä tuntuu onnistuminen. Ei niitä liikaa ole omalle kohdalle sattunut, Saari kommentoi.

− Ottelun alkuun oli tarkoitus panostaa, ja sitten kiekko on omassa maalissa parissakymmenessä sekunnissa, LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela harmitteli.

Seuraavien minuuttien aikana LeKillä oli painostusvaihe, joka ei tuonut tulosta, vaikka välillä kiekko kävi myös Nico Viksténin takana. Erän edetessä pidemmälle pelillisesti ottelu tasoittui, ja molemmat saivat erän aikana myös ylivoimaa.

Aivan erän lopulla LeKille sattui kaksi pahaa kiekonmenetystä. Ensimmäisestä seurasi vain Aleksi Rutasen tolppalaukaus, mutta Jimi Jalosen virhe johti läpiajoon, josta Juuso Forsström lisäsi espoolaisjohdon kahteen maaliin.

Toinen erä ei juurikaan hienouksia tarjonnut. Espoo United lisäsi johtoaan, kun Kai Lehtinen tarjosi poikittaissyötön hyökkäyssinisellä ja Niklas Peltomäki laukoi nousunsa päätteeksi rannelaukauksen ohi Christian Heljangon. Maali oli 19-vuotiaalle puolustajalle Mestis-uran ensimmäinen.

Alkuosa erää kului täydellisesti Espoo Unitedin komennossa, ja Viksténin ensimmäinen torjunta kirjattiin vasta 11 ja puolen minuutin jälkeen. Tuokin Roope Laavaisen laukaus lähti keskialueelta.

Lehtinen joutui erän loppupuolella rangaistusaitioon kampituksesta, ja tämä avasi LeKille mahdollisuuden kavennukseen. Vikstén jatkoi otteitaan samanlaisena kuin aiemminkin ottelussa, ja näin maali pysyi puhtaana.

− Toisessa erässä löytyi rentous, ja se oli meiltä vahva erä. Kolmannessa erässä taisteltiin. On selvä, että vastustaja tulee aina tappioasemassa taisteluun, kommentoi Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila.

LeKi painosti suuren osan kolmannesta erästä, mutta maaliin se ei onnistunut kiekkoa saamaan. Toisessa päässä yksi vastahyökkäys päättyi Olli Iisakan tekemään maaliin Waltteri Hopposen syötöstä.

Vielä viimeisellä minuutilla kenttämestarin erikoinen oli rikkoa Viksténin nollan, mutta Saari onnistui pääsemään ensimmäisenä kiekkoon, eikä LeKi saanut kuparista rikottua.

− Meillä ei vain ollut sitä valmiutta, mitä tärkeissä peleissä vaaditaan. Kolmas erä oli pirteää, mutta ei se riitä sillä tarvitaan tekoja, Kuusela analysoi.

− Joku kiekko olisi voinut meidänkin maaliin mennä. Viime viikonloppu oli meiltä hyvää pelaamista ilman palkintoa, ja nyt se palkinto sitten tuli, Marttila jatkoi.

Espoo United nousi voitollaan LeKin edelle sarjataulukossa. Saukkopaidat eivät ole saaneet kymmeneen otteluun täyttä pistepottia, ja asema säilyi pudotuspeliviivan yläpuolella, kun IPK hävisi niin ikään ottelunsa.

− Hyvin kasattiin itsemme tappioiden jälkeen. Pudotuspelit tavallaan käynnissä. Tasaista on siinä viivan tuntumassa, jokainen peli on tärkeä ja jokaisesta lähdetään kaivamaan pisteitä, Saari näki sarjatilanteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle